Известие

Collapse
No announcement yet.

Дайте идея за евтина, вкл. и за поддръжка, здрава малка кола ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
    Давай и директно Алафата!
    Малки колички бла-бла...Да тръгва и да кара смело!Тъкмо като е с голяма кола ,ще има стимул да я пази и внимава (според мен !!!).
    Аз също работя в центъра,в най-голямото меле от към паркиране-оправям се
    голяма част от жените като не могат да се справят с паркирането или с дадена маневра просто се отказват и стоят на едно място.... така че бате по-добре недейййй
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Изобщо не ги гледай малките италианските коли....

Те това е истината!
      Първоначално публикувано от Xman
      Нисан Микра....
      Първоначално публикувано от Quattro
      Аз също съм за микрата,братовчед ми е автомонтьор и от него съм чувал,че са адцки здрави!
      Мой приятел продава такава за 3000лв. и буквално можеш да се качиш на колата за около 5'000км. БЕЗ да пипаш нищо, след което само ще смениш маслото и ще караш още 10'000км., след което пак ще смениш маслото и ПАК ще караш 10'000км......
      Колата е с двигател 1,3-16v, 75к.с., произведена е 1997г. и е на 143'000км., тъмно зелена с три врати и има климатик, аларма с централно заключване, електрически стъкла, стерео, два комплекта гуми, ГО и ГТП от преди два дни, годишна винетка, обслужена е преди 3'000-4'000км.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...948&f1=details

П.П.
      Забравих да напиша причината за продажбата, понеже хората обичат да се съмняват и веднага ще попитат "Като е толкова хубава, защо я продава?"
      Продава я, защото си купи мотор и трябва да го изплаща, а няма нужда от тази кола, защото вече кара ежедневно служебна баничарка и се е разбрал с шефа си дори да се прибира с нея, та личната кола малко се обезсмисля на този етап
      Last edited by Kuku; d.m.y г., 12:58.
      sigpic

Comment

И аз да се включа в темата , понеже гледам намесвате Пунто , а карам доста отдавна такова . Добро е за в града , завирам се навсякъде , с едни високи гуми ще е като танк . Гледам също, че ще го кара жена на средна възраст , майка ми също го кара от време на време моето . Та нейните впечатления са , че е малко мъка без хидравлика (търси такова със) , когато е студено скоростите влизат много трудно (чест проблем според Фиат форума .. дори на Пунто Мк2 с Fire мотор .. понякога и нов съединител не помага, просто кутията е с жила) , задното стъкло малко лъже в сравнение с другите въшки (все оставя повече място) . Иначе двигателя Fire е здрав и евтин за поддръжка , части има , вземаш такова с небоядисани брони (един разход по-малко). Цял роман мога да напиша тук . Сейчентото или Чинкоенчентото също е добър избор

Друго в този клас - Клио , 106 , Корса . Микра нямам лични впечатления , но чувам добри думи. Полото и Ибизата са необосновано по-скъпи според мен . За Фиеста нямам добри ...

Къде я пратихте жената с тези големите коли - ами направо Волво комби от онези до към 95та
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
        Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
        Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
          Онова малко Рено, туинго май беше. Чувал съм, че са мн здрави и не се чупат лесно. Лошото е, че при ПТП отпред всичко ще замине, защото е натъпкано на много малко разстояние.
          Колега,Туингото е пълен боклук с ненормално скъпа поддръжка!
          sigpic33201
          930 Quattroporte

Comment

Първоначално публикувано от BaiJedi Покажи съобщение
            Колега,Туингото е пълен боклук с ненормално скъпа поддръжка!
            Подкрепям!
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от Peter_63 Покажи съобщение
              Колата ще се кара от неопитна в шофирането и паркирането жена на средна възраст. Обичайният маршрут ще бъде градско каране в централната, много натоварена с трафик част на Варна, където е доста трудно да се намери място за паркиране. Колата да е малка, може би бензинова, няма значение броят на вратите, да е евтина за закупуване и евтина откъм поддръжка, здрава откъм двигател и ходова част и евтина при евентуален ремонт на ламарини и брони. За мен такъв избор е задача с повишена трудност и моля за идеи
              При така описаните "изисквания", разгледай Опел Корса след 2001г, Нисан Микра и Пежо 206. За 206 1,9 чист дизел е най-доброто решение. Задължително да има хидравлика.

Според мен и вземи голяма кола..В град като Варна голямата кола е по удачна...За ремонта на ламарини и брони се грижат застрахователите.И все пак зависи какво тя иска и как и е по-удобно. Всеки му според желанията. Аз на моята си жена поръчах малка кола защото тя така искаше и такава кола и е удобна.Затова най-добре се съобрази с това което на нея и пасва, че после да не излезеш ти виновния
              Range Rover Vogue 4.4
              Rexton 270 cdi
              Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
              Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                голяма част от жените като не могат да се справят с паркирането или с дадена маневра просто се отказват и стоят на едно място.... така че бате по-добре недейййй
                Вероятно е така,обаче това дали можеш да караш (и маневрираш)не зависи от размера на колата
                Искам да кажа,че човек трябва да тръгва с нагласата "Аз мога!",а не с наглсата "Аз се уча".Улиците не са място за хора с лабилна психика и ако някой не се чувства уверен -просто не кара
                ...или се вози в учебната кола,докато се научи
                Мен лично,в пластмасов леген няма кой да ме завре доброволноИмаше опити навремето от страна на съпруга ми-неуспешни ,както се вижда
                Отклоних се от темата,надявам се Петър да не се сърди(ще черпя бира на срещата )
                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Вики, изобщо не се сърдя, пък и кой ще се откаже от почерпка

И тъй, досегашните предложения от всички колеги (благодаря на всички ) бяха обсъдени, след което се метнахме на алфата и обиколихме автокъщите, за да може жената визуално да види за какво става въпрос. И ето резултатите засега:

Пунто - много добре
                  Микра - много добре
                  Корса - става
                  Уно - отпада
                  Панда 4х4 - отпада
                  Фиат Сейченто - не видяхме такова, само на картинка, ммм май не става
                  Пежо 205; 206; 106, Рено туинго или клио - не стават, френско не щяла, не ме питайте защо
                  Давай и директно Алфата - комби не щяла, виж ако е 146 или 156 седан щяла да се замисли.

Ами така, лека полека нещата ще почнат да изкристализират, но ако някой има още идеи, нека ги сподели.

ПП. Обаче по тези автокъщи големи боклуци, направо нямам думи. То ще изберем модел теоретично, ама после дали ще намерим нещо читаво не знам.
                  Last edited by Peter_63; d.m.y г., 18:14. Основание: Постскриптум
                  Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

Тойота Ярис погледнахте ли? Горе-долу е в този ценови клас мисля...
                    Range Rover Vogue 4.4
                    Rexton 270 cdi

Comment

Темата ми идва много навреме и на мен, защото търся нещо за жената. Взема книжка след седмица, но няма категория '146ЖТД' все още
                      Към гореизброените марки тя добави и форд ка. Не мен лично не ми харесва много, но тя си го хареса. Гледах, че е по-малък от пунтото и е 4-местен. Влязох във форума на форд, но там търсачката е също толкова безполезна, както и нашата. Някой да има впечатления - поддържка, чупливост и прочие?
                      БТВ, Петър_63, до колко пари трябва да е вашия автомобил?

@Танатос
                      Защо реши, че е подходящ голям автомобил за центъра бе Иначе тойота ярис е много добър автомобил, но е по-нов модел и като цяло държи цена над останалите в класа си.
                      _______
                      146 JTD - ex
                      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Разубеди я за Форда..ужасно неподходяща кола е-тясна, неманеврена..все хубави неща..А за Яриса сега погледнах, по скъп е от другите с около 1000-1500 лв...Но все си мисля, че е най-подходящ.Позицията на шофера е по-висока, което е добре за жена,муцуната е "къса", а и самата кала е височка и доста здрава.

А за центъра си е подходящ голям автомобил, поне според мойте си наблюдения Аз лично съм нямал проблеми с паркирането кадето и да е било
                        Range Rover Vogue 4.4
                        Rexton 270 cdi

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                          Към гореизброените марки тя добави и форд ка. Не мен лично не ми харесва много, но тя си го хареса. Гледах, че е по-малък от пунтото и е 4-местен. Влязох във форума на форд, но там търсачката е също толкова безполезна, както и нашата. Някой да има впечатления - поддържка, чупливост и прочие?
                          Еми наште жени явно са си плюли в устите, щото и моята днеска вика това форд ка много ми харесва Но и аз нямам информация относно поддръжка и пр.

БТВ, Петър_63, до колко пари трябва да е вашия автомобил?
                          Еми около 3-4к +/- нещо си

@Танатос
                          Защо реши, че е подходящ голям автомобил за центъра бе
                          Абе аз ще се съглася, напр. ако е мерц мл можеш да газиш както си искаш

Иначе тойота ярис е много добър автомобил, но е по-нов модел и като цяло държи цена над останалите в класа си.
                          Така е, яриса ни харесва, ама идва малко над това, което сме готови да дадем
                          Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

Първоначално публикувано от Peter_63 Покажи съобщение
                            Така е, яриса ни харесва, ама идва малко над това, което сме готови да дадем

В такъв случай Микра или Пунто, но ги дръжте далеч от Форда
                            Range Rover Vogue 4.4
                            Rexton 270 cdi

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                              А за центъра си е подходящ голям автомобил, поне според мойте си наблюдения Аз лично съм нямал проблеми с паркирането кадето и да е било
                              Ако говориш за голям автомобил като от подписа ти - спасява те само, ако има висок бордюр
                              Цякаш микрата била бест-бай, но тези преди 2001 или когато там спират оная муцуна - като на колегата, дето беше дал линк
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Ситоен Саксо 1,5 Дизел
                                С едно пълнене на двигателя, караш цял месец, даже
                                и отгоре.. И поддръжката също не включва бутикови цени на части и прочие..Бедна е откъм екстри и др. глезотии, но пък двигателчето си е здраво!
                                Така че е Ок колицата.
                                Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Working...
                                X