Известие

Collapse
No announcement yet.

Дайте идея за евтина, вкл. и за поддръжка, здрава малка кола ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Малка кола.. Точно след няколко месеца, макс - година, вече ще съжалява горко за това, че се е съгласила (щото, ако си говорим истини, малката кола не е избор, а съгласие) и ще започне да се облизва на нещо по-голЕмшко.
    Дано съм лош пророк, но картинката, в която лично участвах преди време, беше: един намръщен, щото не му се кара малка кола и още един намръщен, с дупка на главата от мърморене в стил: "Аз казах ли, че не ща малка кола".

Дали ще правиш ламарини на малка или голяма, не виждам особена разлика.

Вземи я питай какво иска в сърцето си - ей тъй, за проба

п.п. Като чета предложенията на колегите, ме хващат лудите. Аман, бре - все искате да заврете жените в нощни шкафчета
    Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
    My Red Love
    AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Също подкрепям колегата - Саксото и 106 -та са може би най-подходящите за "прохождане". Аз на моята и купих 106 да се научи - 980 м3 бензин с карбуратор, като и напълнех резервоара (огромен - 40 л) и забравях кога е било. Сега колата я кара вуйчо ми - може би вече 7-8 г. и само и е сменен 1 радиатор.

---------- Post added at 11:56 ---------- Previous post was at 11:51 ----------

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
      Малка кола.. Точно след няколко месеца, макс - година, вече ще съжалява горко за това, че се е съгласила (щото, ако си говорим истини, малката кола не е избор, а съгласие) и ще започне да се облизва на нещо по-голЕмшко.
      Дано съм лош пророк, но картинката, в която лично участвах преди време, беше: един намръщен, щото не му се кара малка кола и още един намръщен, с дупка на главата от мърморене в стил: "Аз казах ли, че не ща малка кола".

п.п. Като чета предложенията на колегите, ме хващат лудите. Аман, бре - все искате да заврете жените в нощни шкафчета
      Ма то това си идва от само себе си колежке. Че то като купиш "малката тенекия" да не би да го правиш за цял живот?! Жена ми е имала повече на брой коли от мен, сега ме ръчка да и дам "корабо", че много добре и пасвал, а тя е 1,60 на високи токчета ама не ги обува , даже след малко ще ходя да гледам една 166 за нея - `бахти цирка ще сме
      AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение

Ма то това си идва от само себе си колежке. Че то като купиш "малката тенекия" да не би да го правиш за цял живот?! Жена ми е имала повече на брой коли от мен, сега ме ръчка да и дам "корабо", че много добре и пасвал, а тя е 1,60 на високи токчета ама не ги обува , даже след малко ще ходя да гледам една 166 за нея - `бахти цирка ще сме
        Точно така - браво на жена ти.

Мислата ми беше друга.. Преценката "в каква кола да се качи човек" следва да е негова лична. Няма да доразвивам тезата, за да не подпалвам излишни конфликти, но така мисля. Твърдо.
        Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
        My Red Love
        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

От 2 години жена ми кара форд Ка.. Незнам как е поддръжката му защото нищо не съм пипал по него, но предполагам няма да има разлика с фиестата...Почти всички имат климатик, ел.стъкла, хидравлика.... С верига са.. Колкото дали са грозни незнам - наистина са малко екстравагантни, но жените си ги обожават... Мисля, че добър екземпляр около 2000 година няма да е повече от 2000лв. Неща да агитирвам просто си давам мнението на притежател на такъв, макар,че мен ми харесва ланча Y....
          sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

аз ти препоръчвам ей тва чудо ...

имал съм преки контакти с такъв екземпляр 1.2 16V и машинката е много палава, освен това е бъкана с много екстри .. даже ако не се лъжа от последните и години на производство има и с мотор JTD - ама пак казвам не съм сигурен ...
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение

имал съм преки контакти с такъв екземпляр 1.2 16V и машинката е много палава, освен това е бъкана с много екстри .. даже ако не се лъжа от последните и години на производство има и с мотор JTD - ама пак казвам не съм сигурен ...
              Тази кола е уникално готина - жена ми тормози една близо 2 год., това като почнеш волана памук, спирачките с АВС, седалката се джитка нагоре-надолу, волана се джитка нагоре надолу, фаровете се джиткат нагоре- надолу салона от бежов велур т. нар. "еленова кожа", па с мотора 1,4 се набираше като житен бегач, ама по-нагоре прочетох, че разхода на гориво има значение...
              AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение

Тва Ипсилонче няма дизелова модификация, само следващият модел от 2004-та насам я има. На всичкото отгоре в натоварен трафик както вече е във Варна, където ще се кара колата, гори твърдо 10/100... Това не е нормален разход за такава малка кола и затова не е препоръчителна.
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                  качете я жената на голямо и няма да иска да слезе
                  Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                  Давай и директно Алафата!
                  Малки колички бла-бла...Да тръгва и да кара смело!Тъкмо като е с голяма кола ,ще има стимул да я пази и внимава (според мен !!!).
                  Аз също работя в центъра,в най-голямото меле от към паркиране-оправям се
                  Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение

Както виждам, в темата само 3 жени са писали, но-о-о и трите са единодушни ... Когато една жена даде мнение, аз си поотварям ушите, когато 2 жени дадат еднакво мнение, си отварям и очите, а когато 3 жени се изкажат еднакво, тогава целия съм в слух ... че жените според мен имат страхотна интуиция

Истината е обаче, че аз предлагах тя да се качи на вагон-ресторанта, но тя е непреклонна в желанието си за малка кола. Така че в случая СЪГЛАСИЕТО за малка кола е от моя страна, не от нейна, и не аз я завирам в нощно шкафче, а тя самата ... Но и аз мисля като Ранобудниче, че след 1-2 години, като задобрее в карането, ще поиска по-голяма кола. Еми като стане това, малката кола ще я подкара дъщеря ми, която след 2 г. навършва 18, а жена ми ще се качи, на по-голяма кола. Надявам се това мое обяснение да успокои страстите на mim, viki и Ранобудниче Оценявам свободолюбието ви

БТВ. Питах я какво е в сърцето й, каза Алфа Мито
                  Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                    макар,че мен ми харесва ланча Y....
                    Аз лично бих взел Y-то (моя фаворит за тези пари) , даже щяхме да купуваме на една приятелка такова , понеже 106цата на майка и нещо не и допадна ... Хубав дизайн , много глезотии , само километража дето е по средата и ламарините малко трудно се намират , а и по автокъщите са рядкост. Всичко друго си е чисто Пунто 1. Италианските малолитражки обаче си харчат повечко гориво , но и са по-палави
                    DiStefano - с тази визия нямат jtd , следващите имат

А колкото до ЖТД проповедника - за него само някое Пунто ЖТД 80

Пак я хвърляте жената на големи коли . Преди карах Мареа комби , колкото и да не ви се вярва, се караше по-лесно от Пунтото . Но Пунтото се събира на всякакви места , където Мареата ще стърчи с риск да я отнесе някой тъпак или да пречи на околните .А и има жени , които имат страхова невроза към големите коли
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                    Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                    Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Първоначално публикувано от Peter_63 Покажи съобщение
                      Това вече е абсолютна лудост, да връчиш в ръцете на начинаещ шофьор, при това жена, толкова нова кола Горката машинка ще тежи двойно след 2 години от нанесеният кит
                      Giulietta 1,6 JTDm 2013
                      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                        Това вече е абсолютна лудост, да връчиш в ръцете на начинаещ шофьор, при това жена, толкова нова кола Горката машинка ще тежи двойно след 2 години от нанесеният кит
                        Така е , най-добре някоя евтина за начало , която да не я е яд като я чукне и одере някъде , с черни брони и големи лайсни отстрани Прав си и че италианките не горят малко в задръствания .

Peter_63 , това май е най-разумното решение - като и омалее и таман ще има кола за дъщерята
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                        Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                        Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

То е ясно че мито няма да бъде взето, ма идеята беше че вътрешно пак малка кола избра
                          Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

Корса, Фиеста, Пунто, Панда, Сейченто с ЧЕРНИ НЕБОЯДИСАНИ ПЛАСТМАСОВИ брони
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Корса, Фиеста, Пунто, Панда, Сейченто с ЧЕРНИ НЕБОЯДИСАНИ ПЛАСТМАСОВИ брони
                              И е много важно по възможност да ги пробва - моята след 2 седмици с Пунтото дойде и заяви, че тая кола изобщо не и е удобна за каране, а вече имаше над 2 год. и 20-30000 км стаж - и се почна една - продай Пунто 1.1 с 6 ск. - мисията е влудяваща

Comment

Първоначално публикувано от Peter_63 Покажи съобщение
                                Както виждам, в темата само 3 жени са писали, но-о-о и трите са единодушни ... Когато една жена даде мнение, аз си поотварям ушите, когато 2 жени дадат еднакво мнение, си отварям и очите, а когато 3 жени се изкажат еднакво, тогава целия съм в слух ... че жените според мен имат страхотна интуиция

Истината е обаче, че аз предлагах тя да се качи на вагон-ресторанта, но тя е непреклонна в желанието си за малка кола. Така че в случая СЪГЛАСИЕТО за малка кола е от моя страна, не от нейна, и не аз я завирам в нощно шкафче, а тя самата ... Но и аз мисля като Ранобудниче, че след 1-2 години, като задобрее в карането, ще поиска по-голяма кола. Еми като стане това, малката кола ще я подкара дъщеря ми, която след 2 г. навършва 18, а жена ми ще се качи, на по-голяма кола. Надявам се това мое обяснение да успокои страстите на mim, viki и Ранобудниче Оценявам свободолюбието ви

Значи аз като взех Мито на млад шофьор съм се прецакал, така ли? Нека разгледаме нещата така, когато колата е точно такава каквото жената иска не мислите ли, че ще е по внимателна към нея? Аз лично така мисля и не съжелявам, че взех нова кола.
                                Друг е въпроса, че исках да и натреса едната джипка,защото и на мен ще ми е по спокойно така ама не стана както я мислех

Както и да го въртиш и да го сучеш, в крайна сметка ще стане на нейното
                                Last edited by tanatos; d.m.y г., 13:02.
                                Range Rover Vogue 4.4
                                Rexton 270 cdi
                                Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                                Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Working...
                                X