Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с ДЗИ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми с ДЗИ

Преди наколко седмици имахме инцидант с Берлингото на фирмата. Превозвахме прътов материал на багажника отгоре и на околовръстното той падна от покрива. Оказа се, че по някаква причина багажникът се е отхлабил и е паднал (той всъщност се състои от 2 напечкни пръчки). В резултат покрива, преден капак и калник са за правене. Заведох си щета в ДЗИ и си описах събитието както си е. от там след 3 седмици бавене ми пратиха писмо, че няма да уважат щетата и цитират някаква точка от общите условия по каското.
    Въпросът ми е има ли някой, който е обжалвал становище по щета при застраховател и какви са били резултатите? И още, има ли някой, който да има идея може ли да се направи въобще нещо по въпроса или пък да има здарви връзки в ДЗИ?
    sigpic
    === 75 1.8 T '86 ===
    === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Прати им писмо в което им обясни, че багажника е стандартен за автомобила(дано е такъв) и се е ползвал по предназначение (товара е бил малък и в рамките на допустимото за колата - дадено от производителя) помоли ги други експерти да разгледат случая и накрая завърши.
    "Надявам се като застрахователна компания с традиции да обърнете още веднъж внимание на случая, в противен случай ще потърсим становището на независима институция като Комисията по финансов надзор - дирекция "Застрахователен надзор"."

П.П. Много по добре щеше да е, ако се бяхте запознали с условията по полицата и да опишете случая по друг начин (а защо не се обърнахте към застрахователния си брокер - серьозните брокери вунаги оказват съдействие на клиентите си).
    Съвсем различно щеше да бъде ако бяхте написали, че са паднали предмети от кооперация до която сте били паркирали.
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

ок Васе, звучи ми много добре, а и багажника си е оригинален на берлинго, купен, с гаранция и прочие...
      мерси за съвета!
      sigpic
      === 75 1.8 T '86 ===
      === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

От богатия ми опит със застрахователи ще ти кажа, че няма да ти уважат щетата. По-добре беше да кажеш, че си паднал в дупка и от там е станало събитието. За неукрепен товар никой няма да ти плати ... без връзки. А и ти вече си разлаял кучетата
        Alfa 33S16V Permanent 4

Comment

Working...
        X