Известие

Collapse
No announcement yet.

С пухчетата шега не бива!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• С пухчетата шега не бива!

Седейки на терасата в квартала на , присъствах на доста интересна случка. Два броя люлински ентусиасти, водени от обществения си дълг и готови на всичко да избавят квартала от досадните тополови пухчета, щяха да избавят самия квартал, от картата на София. Със запалка в ръка и клончета от близкото дърво, решиха че изгаряйки пухчетата, ще решат всички проблеми....без значение, че на дървото все още има х10, толкова пухчета.
    Дърветата се намират в непосредствена близост, до заграден двор, на фирма занимаваща се с ВиК, която си складира различни материали за дейността, коли, има си офис и разни други. Пухчетата пламнаха за секунда и тръгнаха във всевъзможни посоки. Първоначално ми направи впечатление гъстия облак дим, произлизащ от горящите по земята пухчета и тези, които започваха да се нагорещяват по дърветата. Изневиделица, огъня мина под оградата и тръгна към паркиралото в близост Ауди 80, което беше постлано върху мек килим от пухчета. Гледката, при която бавен и тих огън минава под кола, беше поразителен. Гледах с едно отворено око, очаквайки да затворя и другото, при последвалия взрив. Мисля утре, излизайки за работа да попитам, кой газаджия е монтирал уредбата, защото явно нямаше пропуски.
    Човечецът, отговорен за охраняването на обекта, "загря" на къде отиват нещата. Металните клетки, в които стоят коли, матряли и какво ли още не, имат разстояния както отдолу, така и между тях. И малшанс, че нявсякъде имаше пухчета. Другото ми задължение утре, е освен да се усведомя за АГУ-то и да предложа човекът за значка - "кураж". Носейки кофи с вода, с прилична скорост и без да загуби и капка от нея, се справиха с пожара, с хората, които направиха опит да го причинят.
    Браво на човека, браво на подпалвачите, за гражданския им дълг, браво на децата, които им се вряха в краката, без да подозират, че от другата страна на оградата имаше коли, които тлеят на бавен огън.
    sigpic
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
    Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
    Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Абе и аз съм в Люлин от около 7-8години, много обичат да палят нещо, което от друга страна не е хубаво, понеже няма странища, на много люлинци им се ще да дими нещо някъде
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Working...
    X