Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане към тенекиджиите във форума

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане към тенекиджиите във форума

Трябва ми съвет колко пари горе-долу може да излезе оправянето на нисанчето от снимките. засегнати са преден калник, врата, заден калник и праг. Геометрията е ок. Стъклата също
    Оборудвана врата от морга е около 100 лв.
    Attached Files
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Хмм ... Ако вратата е 100 лева, калника го слагаме 50, отзад не е нищо фатално ...
    Ако може да се изчука прага, ще минеш тънко с 30-40 лева за работа.
    30 лева на ключар да ти пренареди ключалката, и два детайла по 150 за боя МАКС ... за читаво боядисване с всичките му боклуци ...
    Та ... 30 лева на тенекеджия, ако се взима нов праг, ако може да го изчука 70.
    Врата и калник 150
    Боядисване на 3 детайла - около 400.
    туй е за мене
    П.С. Не съм тенекеджия, ама туй тенекеджия го писа
    Last edited by Ichkin; d.m.y г., 19:50.
    „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

С тоя гаден удар поне 400х2. Като го гледам със сигурност е поддало купето..и пребоядисване на половината кола. И елементите за боя са 4 без бронята.
      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
      Автогаз сервиз-
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Благодаря за отговора, но чакай сега да видим дали съм разбрал правилно

Врата - 100 лв
        Калник - 50 лв
        Праг - 70 лв
        Ключар - 30 лв
        Боядисване - 400 лв

Общо ~650 лв?

Моля те, помоли този твой тенекиджия да даде възможно най-песимистичната прогноза за разходите.
        Мерси предварително
        _______
        146 JTD - ex

Comment

Според мен това е песимистичната, 150 лева за пръскане на детайл си е малко горна граница - определено може да ти го направят за около 120 на детайл Но... ако купето е ок, иначе става неприятно ))
          Arena Coast Customs

Comment

Може. Само, че при такъв удар колонката си е за смяна /особено при този ниско долу/.От двата калника и вратата нищо не става - та не знам кой ще е тоя дето ще се хване да я направи и боядиса за 400-500лв.
            Автогаз сервиз-

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение

Врата - 100 лв
              Калник - 50 лв
              Праг - 70 лв
              Ключар - 30 лв
              Боядисване - 400 лв

Общо ~650 лв?

Моля те, помоли този твой тенекиджия да даде възможно най-песимистичната прогноза за разходите.
              Мерси предварително
              Да го закръглим на 700 за по-голям песимизъм. Но едва ли ще слезнеш много под тази сума. Максимум до 500 (не ми се вярва особено, но....) да слезнеш мен ако питаш.
              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Няма да питам дали това е колата която си купил на жена си или тази която смяташ да купуваш

Сега по темата, ако имаш време скокни до тук :Click image for larger version

Name:	11111.jpg
Views:	1
Size:	109.7 Килобайта
ID:	2283157 Търси Николай, не е цифроман.И да ти дам телефона му сега, без да погледне нема да може да ти каже нищо.
                Range Rover Vogue 4.4
                Rexton 270 cdi
                Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                  Няма да питам дали това е колата която си купил на жена си или тази която смяташ да купуваш
                  Ейй, проницателни хора сте варненците бе Но аз за тоя район съм чувал да казват: 'хубав край - хубави хора' . 100% са прави да го твърдят това А историята с колата и шофирането на жена ми се оказа една човешка драма, че съм един от главните герои в схемата

Иначе ще го преслушам тоя твой човек. Имам и един мой, но тъпото е, че само снимки мога да покажа.

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                  Може. Само, че при такъв удар колонката си е за смяна /особено при този ниско долу/.От двата калника и вратата нищо не става - та не знам кой ще е тоя дето ще се хване да я направи и боядиса за 400-500лв.
                  Ясно е, че за 500 лв не може да стане. Виж в нисан форума какъв казус е имало - цък.
                  Въпросът е дали има смисъл да се прави и ако да, колко пари може да излезе. Знам, че не е лесно да се даде диагноза по две снимки, но това е с което разполагам за момента.
                  Last edited by trustworthy; d.m.y г., 21:00.
                  _______
                  146 JTD - ex

Comment

Врата - 100 лв
                    Калник - 50 лв
                    Праг - 70 лв
                    Ключар - 30 лв
                    Боядисване - 400 лв

Общо ~650 лв?

Мерси предварително
                    Песимистичното е да се мъчат и с колконката, но не е кой знае колко ...
                    Броя 3 детайла за боядисване, защото прага не го броя ... за мен така е редно ...
                    При всички случаи, песимистично трябва да се оправиш с 800 лева и не много скъпи майстори
                    Ако няма и нещо непредвидено, де, но като отидеш дам дет ти казват, човека ще види и за другото ...
                    Но като цяло това е от снимките

П.С. : Към горната сума тури някой лев на тенекиджията за монтажни/демонтажни
                    „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

Сори за спама, но тя тая кола струва ли изобщо колкото самия ремонт който се прогнозира за нея?
                      BMW E39 528i

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                        Сори за спама, но тя тая кола струва ли изобщо колкото самия ремонт който се прогнозира за нея?
                        Иначе щях ли да пускам темата

Виж какво се продава за 2500 на обява в момента
                        Last edited by trustworthy; d.m.y г., 22:26.
                        _______
                        146 JTD - ex

Comment

Под 1к забрави за читав ремонт. Сам можеш да я направиш криво ляво за около 300 лв и да я пръснеш със спрей за още 30 лв.
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Виж какво се продава за 2500 на обява в момента
                            Толкова се искат...
                            Автогаз сервиз-

Comment

Как смело боравите с цифрите - направо не е истина!
                              Само не разбрах кой от всички писали до тук е Баш тенекеджията?!
                              Сори за спама колега, ама до тук все едно нищо не е писано по темата
                              AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Working...
                              X