Известие

Collapse
No announcement yet.

Време – миг, време – вечност!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Днес сирените ме хванаха в движение.Спрях и излезнах от колата, а от другите коли ми се смееха.Нищо.Може да са имали по-важни дела пред това да почетат с 3мин. паметта на Христо Ботев.
    Поклон пред паметта му.

Comment

...имаше преди години една банда от Враца - СРАМ И ПОЗОР се казват скиновете и дали са комерсиални или екстремни - на кой му пука...сещам се обаче за една от песните им ...
      -"и вълци ще вият на моя гроб
      и аз ще изгния но не като роб!"...
      в един от постовете си закачих самочуствието на некой колега от форума като дадох за пример гърците как протестират за всичко, което не ги радва и колегата ме пунктира с думите:
      -е , и какво постигат? отговора ми е обоснован на това , което гледам по новините:
      -за да се избегне дестабилизиране на еврото на следващия ден европарламента им отпусна 700 млн. евро да си опраат бакиите в срок...е тва постигат...
      блаженни са низшите духом...

Comment

Вечен поклон пред паметта на Ботев , Левски , Каравелов ... и всички знайни и незнайни войни , отдали живота си , за да можем да се наричаме с гордост БЪЛГАРИ !
        145 1.6 ТС '97 ех.
        145 1.9 JTD '00
        307 CC 2.0 '04

Comment

Много неприятно впечатление ми направи, че 90% от хората по улицата днес дори не отразиха, сирени или каквото и да било. Истина е, че сме народ, който не помни и не уважава историята си!!!! Това е една от причините да сме на тоя хал и да повтаряме грешките си! Поклон пред Ботев и загиналите за свободата на България!
          "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ВСИЧКИ ПАДНАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!
            Истина е, че сме народ, който не помни историята си. Това е най-лошата ни черта. Не може на ден като днешния, или на 3-ти март по телевизията да се върти повече евирно време за турски сапунки, вместо да се отбележи дан с такава историческа сила.
            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

На вечная память !
              Така пише на едни тежки надгробни плочи ... И нека наистина тези БЪЛГАРИ останат завинаги в нашата памет - да помним - какво са казали, какво са искали, какво са направили ...
              Ден като днешния е ден за равносметка за всеки един от нас. Равносметка за това какво носим в себе си - в онова дълбоко закътано местенце, наричано душа - има ли в него място за Родината, има ли в него място за нас самите като народ ... И да се замислим - какво бихме направили НИЕ за нашата Родина ? Имаме ли поне частица от жертвоготовността на онези знайни и незнайни българи, оставили бели кости по върхове и чукари, по полета и паланки. Останали завинаги там с една единствена мисъл и цел - ДА ЗАПАЗИМ БЪЛГАРИЯ !
              Достойни ли сме НИЕ да се наричаме българи ? Достойни ли сме и можем ли да застанем рамо до рамо, обединени от една единствена цел - дори тя да изисква жертва ?
              Днес, 2-ри Юни - всички служещи в една забравена от народа си военновъздушна база станаха като един в 12.00 и отдадоха чест към загиналите ... както със сигурност са направили и малцината останали в другите части на БА... Което ме подсеща как изглеждаха улиците на същия ден, в същия час, миналата година ... Но вие си знаете - всички сте го видели и днес ... СРАМ !!! Срам за всички, които не могат да отделят три безкрайно "ценни" минути от безсмисления си "живот", за да благодарят на онези, които умряха с името на България на уста, за да можем сега всички ние все още да се наричаме българи ...
              155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
              Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Благодаря ти за темата Вики!
                Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                Мнда, пуснаха сирените. Срищу нас има детска ясла и по това рвеме е сборище на досадни майки. И познайте - изнесоха се до една по най-бързия начин, като коментарът беше - как може да пускат сирени, тука има малки деца ...
                O, Santa simplicitas!
                Няма да повтарям останалите колеги какъв ден е днес и да подлагам на съмнения и коментари дали си заслужава да отдадем почит на Ботев, само ще добавя още малко.
                Христо Ботев е различната колосална и достойна личност в българската история и народопсихология.
                Ботев е спонтанния и тотален изблик на всички таени с векове чувства, на стремежите за свобода и идентичност, които са се натрупвали и са се прочиствали вътрешно през годините на чужда власт.
                Ботев е Човекът, който успява да запали такава надежда, смесена с чувство за ценност на саможертвата у четниците си, че Вазов да напише в "Тих бял Дунав се вълнува":
                “Хайде, братя, излезнете, тука ще се спрем и земята целунете, дето ще да мрем!”.
                Поклон пред този велик и достоен българин !

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                Втора национална среща на 155

Comment

Петко. Р. Славейков

НЕ СМЕ НАРОД...

Не сме народ, не сме народ, а мърша,

хора, дето нищо не щат да вършат.

Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!

"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.

И не знаем, не можеме, не щеме

да работим за себе си със време.

Само знаем и можеме, и щеме

един други злобно да се ядеме...

Помежду си лихи, буйни, топорни,

пред други сме тихи, мирни, покорни...

Все нас тъпчат кой отдето завърне,

щот сме туткун, щото не сме кадърни...

Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -

а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,

пак ще кажа и с това ще да свърша.

1875
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Поклон пред напразните жертви на наивниците. Не сме достойни...
                    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Цяла сутрин висях на една , лично от мене изобретена кула, повдигната от мотокара на десетина метра.Работата беше до-немай интересна. Опитвах се една немирна ръждясала греда да я вкарам на мястото и и евентуално да я заваря, та крана да не се изтърси от горе, като междувременно, цялата осрана история на завода се изсипваше върху мене, тоест : ръжда, прах, паспал и птичи лайна!
                      Тамън свърших и резултата беше доста задоволителен, в предвид осраната история и простата ми алармира!
                      Свалиха ме бързо, а аз доста чвръсто се изнесох към тоалетната.
                      По средата на пътя видях колегата си ливанец, с лице посечено от белези(бил е изтезаван 5 месеца), който беше замръзнал. Тогава чух сирените.
                      Човека отдаваше почит на героите, независимо от националността им.
                      Така се изрази после!
                      Той знаеше!
                      Мнозина не знаят!
                      А ние родителите къде сме!
                      Рибата мирише от главата!
                      Ние сме виновни!
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Поклон пред паметта на загиналите за свободата на България.

Вечна им памет.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                          ...........
                          „Българийо, за тебе те умряха.
                          Една бе ти достойна зарад тях…”

Поклон пред достойните Българи!

Дано и ние да се окажем в един момент достойни за саможертвата им.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                          X