Известие

Collapse
No announcement yet.

Wing Chun

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Wing Chun

Колеги, искам да Ви запозная с бойното изкуство Wing Chun. Предполагам, че мнозина от Вас вече знаят нещо за него и тренират.
    Занимавам се с него от 2 месеца и мога да Ви кажа, че е невероятно добро.
    Ето малко информация:

Винг Чун Кунг Фу е система от бойни умения, създадена и развита в Китай преди около 300 години. Според легендата негов основател е будистката монахиня Н Муй - майстор в бойните изкуства от прословутия манастир Сиу Лам (Шао Лин). Преосмисляйки техниките на Шао Лин Кунг Фу, тя създава уникално бойно изкуство. По-късно то става известно като Винг Чун Кунг Фу (Юн Чун Кунг Фу), на името на първата ученичка на Н Муй - Им Юн Чун. Повече от 300 години бойните умения на Н Муи са пазени в дълбока тайна и са предавани само на избрани ученици. През 1949 година Ип Ман създава школа по Винг Чун Кунг Фу в Хон Конг, откъдето то се разпространява по целия свят. Днес Винг Чун Кунг Фу е най-масово практикуваното китайско бойно изкуство.

Винг Чун Кунг Фу не изисква голяма мускулна сила или атлетични способности. Вместо това то използва естествената конструкция и движения на тялото за да развие сила, бързина и ефективност. За разлика от много други бойни изкуства, Винг Чун Кунг Фу е фокусирано върху битката в близък обхват, върху възможноста да се надвие противника още в първата фаза на битката, да му се отнеме способноста да действа ефективно. Особено предимство има факта, че практикуващите Винг Чун Кунг Фу развиват способноста да реагират инстинктивно на движенията на противника, независимо дали крайниците им са притиснати, хванати или движенията им са ограничени. Специфичните упражнения във Винг Чун Кунг Фу дават възможност на напредналите практикуващи да контролират и атакуват противника дори без да имат пряк визуален контакт с него - с вързани очи или на тъмно.

Винг Чун Кунг Фу обучението е базирано на упражняването с партньор и уреди. В самостоятелната програма на Винг Чун Кунг Фу се изучават формални упражнения без оръжие, упражнения с дървен манекен, както и упражнения с оръжие - дълга тояга и ножове.

Винг Чун Кунг Фу е основан върху прилагането на стратегически принципи в битка, за разлика от много други бойни изкуства които са изградени на базата на фиксирани техники и заучаване на ситуаций, които не са съобразени със спецификата на средата на приложението им.

Винг Чун Кунг Фу има широко приложение в полицията и специалните армейски подразделения по целия свят поради най-високата си ефективност при схватка без оръжие, сравнително краткия период за обучение и придобиване на необходимите умения, както и поради възможноста му за адаптиране към специфичните условия на заобикалящата среда.

За повече информация: http://www.vtbg.org/
    Last edited by Bonev; d.m.y г., 20:16.
    sigpic
    Subaru Legacy 3.0 H6
    Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
    0888 511 533 - Бонев

Откакто гледах филма Ип Ман 2 ми падна в очите Винг Чун-а. Във филма онзи се биеше с 30-40 китайци и ги разката, а после срещу един американски боксьор за малко да предаде Богу дух.

Иначе от Винг Чун може да се научат интересни техники, но най- важното е човек да има здрава психика, защото боя е 90% психика и издръжливост и 10% техника.

Аз самия се занимавам от 13-14 години с бойни изкуства и Винг Чун съм пробвал още преди години, когато се зараждаше в България, но нещо не ми хареса.
    Lexus IS200

Comment

И на тебе баце ти промиха мозъка.
      Едно мое старо гадже се захвана с това и сега е страшно зомбирана,мега запалена и търси с кой да се буха.
      Нищо лошо иначе към бойното изкуството .
      ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Бонев,ще те изпитвам тия дни
        0888515205

Comment

Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
          Бонев,ще те изпитвам тия дни
          Ама на маса, нали?!? 5х100 минимум...
          sigpic
          Subaru Legacy 3.0 H6
          Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
          0888 511 533 - Бонев

Comment

Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщение
            Ама на маса, нали?!? 5х100 минимум...
            Мноооо ясно
            0888515205

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
              Откакто гледах филма Ип Ман 2 ми падна в очите Винг Чун-а. Във филма онзи се биеше с 30-40 китайци и ги разката, а после срещу един американски боксьор за малко да предаде Богу дух.

Иначе от Винг Чун може да се научат интересни техники, но най- важното е човек да има здрава психика, защото боя е 90% психика и издръжливост и 10% техника.

Аз самия се занимавам от 13-14 години с бойни изкуства и Винг Чун съм пробвал още преди години, когато се зараждаше в България, но нещо не ми хареса.
              Не може да си правиш изводите за Винг Чун от филма Ип Ман 2. Там няма почти нищо реално. В Ип Ман 1 нещата са малко по-истински, но и там не е 100%.
              Пробвал си, това е хубаво. Не ти е харесало, отказал си се и това е. Много зависи по коя система си тренирал и при кой. За мен Винг Чун е най-ефикасното бойно изкуство.
              Ти с какво се занимаваш в момента?
              Last edited by Bonev; d.m.y г., 19:16.
              sigpic
              Subaru Legacy 3.0 H6
              Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
              0888 511 533 - Бонев

Comment

може да го пробвам, макар да си падам по по-силовите и бързи, не толкова технични стилове
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщение
                  Не може да си правиш изводите за Винг Чун от филма Ип Ман 2. Там няма почти нищо реално. В Ип Ман нещата са малко по-истински, но и там не е 100%.
                  Пробвал си, това е хубаво. Не ти е харесало, отказал си се и това е. Много зависи по коя система си тренирал и при кой. За мен Винг Чун е най-ефикасното бойно изкуство.
                  Ти с какво се занимаваш в момента?
                  В момента се занимавам със Сэн’э. Руски боен стил на база на карате, но включва елементи от много бойни изкуства- Самбо, Джудо, Таквандо и др. Освен самите техники доста активно развиваме качества, като смелост, издръжливост, търпение и основната философия е, че най- добрият бой е този бой, който не се е състоял.

Сега лятото тренираме предимно навън и включваме елементи, като катерене по въже и скачане от високо например.

Незнам как е в твоята група, но при нас сме 3-4 човека и треньора може да обърне внимание на всеки, което е предимството. Недостатъкът е, че нямаме много спаринг партньори.

А ти къде тренираш точно?
                  Lexus IS200

Comment

Аз не разбирам мн от бойни искуства,ама съм гледал спаринг между каратист и бивш легионер занимаващ се с въпросния стил.Еми разликата беше смазваща в полза на легионера.Това не значи че умаловажавам каратеките!поздрави
                    alfa romeo 145 1.6

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                      В момента се занимавам със Сэн’э. Руски боен стил на база на карате, но включва елементи от много бойни изкуства- Самбо, Джудо, Таквандо и др. Освен самите техники доста активно развиваме качества, като смелост, издръжливост, търпение и основната философия е, че най- добрият бой е този бой, който не се е състоял.

Сега лятото тренираме предимно навън и включваме елементи, като катерене по въже и скачане от високо например.

Незнам как е в твоята група, но при нас сме 3-4 човека и треньора може да обърне внимание на всеки, което е предимството. Недостатъкът е, че нямаме много спаринг партньори.

А ти къде тренираш точно?
                      Аз също тренирам индивидуално в група 4 човека при Николай Печанов. Като отвориш линка в подписа ми ще го видиш отдясно на снимката.
                      Лятото тренираме в южния парк или на Кладница.
                      sigpic
                      Subaru Legacy 3.0 H6
                      Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                      0888 511 533 - Бонев

Comment

Първоначално публикувано от vanko Покажи съобщение
                        Аз не разбирам мн от бойни искуства,ама съм гледал спаринг между каратист и бивш легионер занимаващ се с въпросния стил.Еми разликата беше смазваща в полза на легионера.Това не значи че умаловажавам каратеките!поздрави
                        То затова се водят бойни ИЗКУСТВА. Легионерите ги учат да "убиват" светкавично с всички налични средства.
                        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                        Mazda 6 2.3 2005
                        sigpic

Comment

крав мага и система са големи изроди като става въпрос за ефективност

а от каратека до каратека разлика голяма

и както каза der meister легионерите ги учат да убиват ефективно, не да правят дуели по определени правила и разбирания, философия и т.н.
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от vanko Покажи съобщение
                            Всеки стил си има свойте слабости и силни страни. Затова мисля, че трябва човек да научи най- доброто от всичко За Винг Чун не ми харесват ударите с ръце, които са им запазена марка. Няма сила в тях. Биеш, биеш и ефект никакъв. Освен това докато бият с ръцете (до самозабрава) цялата долна част на тялото им е отворена и един опитен боец веднага ще намери пролуката.

Но както казах и по- горе, в залата е едно, на улицата е съвсем друго. Дори да си най- добрия в залата, няма гаранция, че някой квартален бияч няма да те натупа хубаво. Всичко идва от психиката на боеца. Затова боксьорите са толкова добри в уличната драка, защото са нахъсани и им е втълпявана злоба към противника. Докато източните бойни изкуства учат на съвсем други неща.
                            Lexus IS200

Comment

дам...

сложи киокошинкаец срещу боксьор в лична свада и гледай мусака ;D

само докато дигне за маваши и смятай, че боксьора му е взел диафрагмата

вмомента си търся нещо улично, достатъчно съм тренирал източни стилове, интересно ми е нещо по-квартално

наскоро един местен познат ми показа няколко песници какви работи вършат... не съм предполагал какви неща можеш да направиш с 2 шамара, а това са все неща, които си ги е открил сам в екшъна
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

Working...
                              X