Известие

Collapse
No announcement yet.

Wing Chun

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
    Всеки стил си има свойте слабости и силни страни. Затова мисля, че трябва човек да научи най- доброто от всичко За Винг Чун не ми харесват ударите с ръце, които са им запазена марка. Няма сила в тях. Биеш, биеш и ефект никакъв. Освен това докато бият с ръцете (до самозабрава) цялата долна част на тялото им е отворена и един опитен боец веднага ще намери пролуката.

Но както казах и по- горе, в залата е едно, на улицата е съвсем друго. Дори да си най- добрия в залата, няма гаранция, че някой квартален бияч няма да те натупа хубаво. Всичко идва от психиката на боеца. Затова боксьорите са толкова добри в уличната драка, защото са нахъсани и им е втълпявана злоба към противника. Докато източните бойни изкуства учат на съвсем други неща.
    Аууууууууууу, мълчи, мълчи. Това ти изказване показва колко много не знаеш за стила. Ударите с ръце воъбще не са слаби. Те са къси и с концентрирана сила. Краката наистина са отворени, но трудно можеш да пробиеш там.

---------- Post added at 14:28 ---------- Previous post was at 14:24 ----------

От голямо значение кой те учи и на какво те учи, щото съм виждал такива смешници, мани-мани...
    sigpic
    Subaru Legacy 3.0 H6
    Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
    0888 511 533 - Бонев

Comment

Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщение
      Аууууууууууу, мълчи, мълчи. Това ти изказване показва колко много не знаеш за стила. Ударите с ръце воъбще не са слаби. Те са къси и с концентрирана сила. Краката наистина са отворени, но трудно можеш да пробиеш там.

---------- Post added at 14:28 ---------- Previous post was at 14:24 ----------

От голямо значение кой те учи и на какво те учи, щото съм виждал такива смешници, мани-мани...
      Аз не казвам, че знам много Както знаеш енергията е равна на масата по скоростта на квадрат върху 2. От там силата на удара зависи от масата, но много повече от скоростта му. При Винг Чун има скорост, но и при карате има скорост и при равни такива условия масата е решаваща. А при карате ударът влиза не само с масата на ръката, а на цялото тяло- следователно е много по- пробивен.

Проста физика за 5 клас...
      Lexus IS200

Comment

Ми щом казваш, ок. Не ми се спори сега. Както казват, за всеки влак си има пътници.
        sigpic
        Subaru Legacy 3.0 H6
        Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
        0888 511 533 - Бонев

Comment

Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщение
          Ми щом казваш, ок. Не ми се спори сега. Както казват, за всеки влак си има пътници.
          Аз не искам да споря. Не искам да поставям едно срещу друго бойните изкуства. Казвам ти просто, защо според мен ударите при Винг Чун не са толкова силни и го обяснявам с едно от основополагащите уравнения във физиката. Аз до колкото виждам се използва само силата на ръката, без да се вкарвя тялото, поправи ме ако греша..
          Lexus IS200

Comment

Малко OFFTOPIC,
            Deadliest Warrior е поредица, в която съпоставят различни бойци/воини, от различни епохи, на практика невъзможно да се срещнат едни срещу други. Използват реални оръжия, похвати, техники и всичко останало необходимо на боеца. Заслужва си да се види.
            sigpic
            Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
            Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
            Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Аз не искам да споря. Не искам да поставям едно срещу друго бойните изкуства. Казвам ти просто, защо според мен ударите при Винг Чун не са толкова силни и го обяснявам с едно от основополагащите уравнения във физиката. Аз до колкото виждам се използва само силата на ръката, без да се вкарвя тялото, поправи ме ако греша..
              Не спориме брате, просто обсъждаме.
              Максимално се използва кострукцията на тялото и ударите въобще не са слаби. Тренирал съм бокс и трябва да ти кажа, че и във Винг Чун ударите въобще не са за подценяване. Ударите са възможно най-функционални, къси прави удари (най-късото разстояние между две точки, е правата линия) на този принцип са и ударите.
              Използва се биомеханиката на тялото.
              Last edited by Bonev; d.m.y г., 19:08.
              sigpic
              Subaru Legacy 3.0 H6
              Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
              0888 511 533 - Бонев

Comment

мисля даже че имаше и някаква определена стойка,но несъм сигурен!
                alfa romeo 145 1.6

Comment

Първоначално публикувано от vanko Покажи съобщение
                  мисля даже че имаше и някаква определена стойка,но несъм сигурен!
                  Да, има. Малко е като пикаеща крава, но пък ти дава стабилност.
                  sigpic
                  Subaru Legacy 3.0 H6
                  Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                  0888 511 533 - Бонев

Comment

и мисля даже че ти дава добра позиция да се отбраняваш!
                    alfa romeo 145 1.6

Comment

"bonev" и "vanko" са прави.... "mind.... whatever" греши доста.....
                      '97 155 1.8 16V
                      GMC YUKON DENALI 5.7 V8
                      the cost of living is dying...everybody pays...
                      sigpic

Comment

...

Колега това бойно изкуство е развито от жена, за това в него не е наблегнато на грубата сила. Но това изобщо не го прави по-малко ефективно. Сравнението с бойните спортове е малко неуместно. Ходил съм 2 пъти като зрител и бях изумен как на втора, трета тренировка те учат как да атакуваш очите, носът и гръкляна. Именно тези техники го правят ефективен, защото не ти тряват 100кг телесна маса за да удариш някой на жизнено важно място, и да го извадиш от строя. Винг Чун не е спортно ориентирано, колкото за самоотбрана и тн. Ако някой се чуди каде да си излее гнева и да има яко тупалки, Кудо е неговият спорт.
                        АR 146 '97 Junior 1.4 TS Totaled
                        AR 156 '99 1.9 JTD
                        Mercedess-Benz E 270 CDI '01

Comment

Вървите в много грешна посока като се опитвате да сравнявате 2 напълно различни бойни изкуства.И 2-те имат свойте минуси и плюсове.Върховното бойно изкуство е ММА,ако мога да го нарека бойно изкуство,защото там смесваш най добрите черти на всички бойни изкуства и по този начин се елиминират минусите характерни за отделните бойни изкуства.

Comment

Първоначално публикувано от Analgin Покажи съобщение
                            Вървите в много грешна посока като се опитвате да сравнявате 2 напълно различни бойни изкуства.И 2-те имат свойте минуси и плюсове.Върховното бойно изкуство е ММА,ако мога да го нарека бойно изкуство,защото там смесваш най добрите черти на всички бойни изкуства и по този начин се елиминират минусите характерни за отделните бойни изкуства.
                            Кое му е върховното колега? Да не говорим ,че ММА изобщо не е изкуство въпреки ,че в абривиатурата има "art", то си е чисто състезателно насочено. Ако излезе една жена 50-60кг срещу един мъж 80кг, какво като е тренирала ММА, та тя ако му удари един десен прав и китката и ще стане на сол... Никой не казва ,че винг чун е върховно или най-добро. Просто е практично и достатъчно доказало и наложило се БИ[COLOR="Silver"]
                            Last edited by Veloce; d.m.y г., 09:41.
                            АR 146 '97 Junior 1.4 TS Totaled
                            AR 156 '99 1.9 JTD
                            Mercedess-Benz E 270 CDI '01

Comment

MMA пък да е върховно... ММА е тип турнир/състезание... не се "тренира"

там отиваш с каквито умения и знания имаш, срещу друг, който съответно отива с неговите умения и знания и в повечето случаи се стига до грубо млатене

като цяло, колкото и мъжко да е ММА е малко малоумно...

озаконен свободен бой в клетка до смърт, като липсва частта със смъртта
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

Само да споделя една любима моя фраза : "Пред Господ и винкела - няма равен". Някой много точно го каза, най-добрия "бой" е несъстоялия се ... Отделно да не говорим, че може да ти излезе някой на "мета" и става мнооого забавно. Не Брус Лий не Чунг Му или там който и да е. Може да си го биеш като боксова круша, на него не му пречи ... само дето и теб те млати по същия начин. Отклоних се страшно много от темата. Идеята е умната ...
                                http://hopenhagen.org/

Comment

Working...
                                X