Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо плащме пътен данък, винетки и т.н такси???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Защо плащме пътен данък, винетки и т.н такси???

За пореден път се замислям защо плащаме пътен данък, винетки и всичцките останали такси дето държавата е определила, че трябва да ни вземат. Наистина много ми е интересно дали и една стотинка от парите, които давам за пътен данък или за винетка, са отишли за ремонт на "лунните" ни пътища. В събота вечерта се прибирах към София и на любимото ми околовръстно, в уславията на дъжд и насрещно светещи коли пропаднах не в дупка а в ооогромен трап. Резултата беше две криви джанти и балон на едната гума. Само ми се искаше някой катаджия да ме спре да се заяжда за някоя глупост след това - просто щях да го набия на кучето в г..а. От другата година със зет ми (ще гледам да оргинизирам и още хора) - една винетка залепена на целофан от цигари и залепена с вазелин на стъклото, когато на някой от нас му се наложи.
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
    За пореден път се замислям защо плащаме пътен данък, винетки и всичцките останали такси дето държавата е определила, че трябва да ни вземат. Наистина много ми е интересно дали и една стотинка от парите, които давам за пътен данък или за винетка, са отишли за ремонт на "лунните" ни пътища. В събота вечерта се прибирах към София и на любимото ми околовръстно, в уславията на дъжд и насрещно светещи коли пропаднах не в дупка а в ооогромен трап. Резултата беше две криви джанти и балон на едната гума. Само ми се искаше някой катаджия да ме спре да се заяжда за някоя глупост след това - просто щях да го набия на кучето в г..а. От другата година със зет ми (ще гледам да оргинизирам и още хора) - една винетка залепена на целофан от цигари и залепена с вазелин на стъклото, когато на някой от нас му се наложи.
    За да пълним гушите на управниците на държавата ей затова. Която партия да дойде същата работа ... от много време се каня като тръгвам някъде извънградско да взема да направя клипове на пътищата и един документален филм къде отиват парите от еврофондовете?
    Не мога и не мога да си обесня как може толкова безотговорно да се отнасят към пътищата , половината път между Хасково и Димитровград е в плачевно състояние , другата част е нов асвалт(говорим за 12-13 км път). Да не говоря в какви ситуации съм изпадал за да избегна не дупка , ами кратер на пътя, добре един и същ път го "закърпват" и точно след 1 месец същите дупки са налице, то остави , че рядко ги правят пътищата , ами и не ги правят като хората.
    Last edited by CrazyElement; d.m.y г., 03:13.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
      Някой отдавна сме се организирали.
      ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
        Някой отдавна сме се организирали.
        Мда......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

ние с няколко приятели вече втора година купуваме една, режем я по ъглите и после само с плюнчица на стъклото и не си личи грам българска работа, но пък като ще ни цакат с гадни пътища си го заслужават
          1986 Alfa Romeo Sprint ex.
          1993 Fiat Croma 2.5 TDI ex.
          1999 Citroen Saxo 1.0
          Never Give Up! Just keep walking... ®

Comment

Вече чегъртат с нокът по винетката
            Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
              Вече чегъртат с нокът по винетката
              Може ли да ми почегъртат с нокът Г _ зо .
              ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Могат и после ще ти връчат сметката ))
                Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                  Могат и после ще ти връчат сметката ))
                  Следва обжалване и излизаш сух

Comment

Че имат ли право да ти влизат в колата, или да пипат в нея без разрешение??????
                    Аз у нас не ги пускам без съдебно разрешение.....
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                      Може ли да ми почегъртат с нокът Г _ зо .
                      Audi A6 3.0 TDI
                      Infiniti FX35

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Че имат ли право да ти влизат в колата, или да пипат в нея без разрешение??????
                        Аз у нас не ги пускам без съдебно разрешение.....
                        Аз не съм много запознат,но и отварянето на багажника е вид обиск и също нямат право без съдебна заповед да им го отваряме.Ако не е така някой да ме поправи.
                        Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                        Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                        Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

И защо просто не си потърсим правата както се прави... а се навеждаме сами с андрешковско мислене?
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                            Аз не съм много запознат,но и отварянето на багажника е вид обиск и също нямат право без съдебна заповед да им го отваряме.Ако не е така някой да ме поправи.
                            И аз това искам да науча......ама много искам даже да го знам как е точно......ще ми ровят из багажника те......ми ако имам труп вътре?????

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                              Могат да поискат да им отвориш багажника, но могат само да гледат, не и да пипат!!!
                              Същото се отнася и за винетката... Могат да те накарат да отвориш прозореца/вратата, могат да гледат ако искат една седмица, но нямат право да пипат!!!
                              Last edited by nblagoev; d.m.y г., 20:28.
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                              Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                              Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                              Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Working...
                              X