Известие

Collapse
No announcement yet.

Поръчител на необслужван кредит?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Поръчител на необслужван кредит?

можете ли да ми кажете, какво се случва, ако сте поръчител на кредит, който не се обслужва и вече започват да ви търсят по телефона, за да им изнамирате начин, как да се свържат с кредитопотребителя
    какво става ако той продължава да не си плаща вноските
    аз пари и кредити в тази банка нямам, но пък почва да ми се пише червена точка в кредитния рейтинг
    могат ли да ме задължат да му плащам аз кредита и как
    и изобщо какво се случва
    договор в себе си нямам, така че няма как да прочета, какви са условията там, а от както съм подписала, мина доста време
    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Стягай се да плащаш, могат да ти издействат запор върху заплата.Разбира се не цялата заплата, а на определена част от нея.Търси некоректния кредитополучател и се разбирайте какво следва.

Comment

Вчера попаднах на тази статия ...

Хайка за поръчители
      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
        можете ли да ми кажете, какво се случва, ако сте поръчител на кредит, който не се обслужва и вече започват да ви търсят по телефона, за да им изнамирате начин, как да се свържат с кредитопотребителя
        какво става ако той продължава да не си плаща вноските
        аз пари и кредити в тази банка нямам, но пък почва да ми се пише червена точка в кредитния рейтинг
        и изобщо какво се случва
        договор в себе си нямам, така че няма как да прочета, какви са условията там, а от както съм подписала, мина доста време

Олеееее, д*пе да ти е яко........... Поръчител повече НЕ ставам!!!!! НИКОГА!!!!!
        "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

и изобщо какво се случва
          Това е идеята на поръчителя, да плаща, когато титуляра не го прави. Направило ми е впечатление, че хората не осъзнават риска, който поемат при ставането на гарант. Всичко е сигурно, при сключване на сделката, но бъдещето е неясно.
          sigpic
          Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
          Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
          Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

това се случи преди около 3 години и тогава нещата бяха розови
            сега няма връщане назад
            как да се измъкнем най-леко от ситуацията?

още сме на 2ри ден тормоз по телефона, според това, което четох от статията на Вики
            следваща стъпка мисля да е приятелски разговор с другарчето какво, защо и как така е спрял да плаща

Comment

колко е голям кредита

трябвало е още в момента, в който са ти звъннали първия път да звъннеш на въпросния хубостник дето не си плаща

и като цяло е таралеж в гащите да си поръчител..
              sigpic
              днес съм в почивка ---

Comment

Точно така, ако не си намираш други "приятелчета", които да го "убедят" с по-сериозни "доводи", ако те отсвири. Имам познат, който беше в такава ситуация и само това реши проблема, нецивилизовано, но не може вечно да си добър и балък.
                Arena Coast Customs

Comment

Прехвърли имуществото си на друг, промени договора по който работиш да е на минимална заплата, така ще минеш най-безболезнено.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                    Прехвърли имуществото си на друг, промени договора по който работиш да е на минимална заплата, така ще минеш най-безболезнено.
                    И на съпруга ще трябва, защото и него ще подкарат.

mim само да не си при съдия Безински че там измъкване нема
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ако нямаш шанс да убедиш длъжника да си плаща, моя съвет е : отиди в банката кредитор и се разберете за разсрочка във времето, някакви минимални вноски и т.н.. В противен случай(моя) , очакват те много неприятни моменти и емоции, ако стигнат нещата до съд и респективно до съдия изпълнител, а именно, освен кредита и лихвите по него, ще ти се наложи да плащаш и разноските по делото, таксата на съдия изпълнителя(не е никак малка, процент от сумата), като всичко това е свързано с мноооого неприятни емоции, като например: запор на заплата, запор на сметките и хиляди подобни разправии. Успех със длъжника!!!!

П.П Все още не ми дават задграничен паспорт, банковите сметки са ми запорирани........яко е...мнооого яко
                      Last edited by souze; d.m.y г., 13:55.

Comment

аз това и направих, звъннах му веднага на него
                        днес си е изключил телефона и му оставих съобщение да се видим мирно и кротко и да видим какво ще правим

до "приятелчетата" се надявам да не се стига
                        това с минималната заплата може и не може да не се случи

какво време имам за реакция, преди да се стигне до юристите
                        Last edited by mim; d.m.y г., 13:53.

Comment

Поръчителят е солидарен с длъжника. Ако не успееш да се разбереш с него, банката няма да те остави на мира, докато кредита не стане редовен или не се изплати напълно...После и да съдиш кредитора, полза едва ли ще има кой знае каква....Просто опитай да разрешите проблема по лесния начин. Успех!
                          АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                          FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

какво време имам за реакция, преди да се стигне до юристите
                            Зависи от кога не плаща и колко бързо действа банката. Като се има в предвид, че всички са в условията на финансова криза, един господ знае......

Първоначално публикувано от Xman Покажи съобщение
                            Поръчителят е солидарен с длъжника. Ако не успееш да се разбереш с него, банката няма да те остави на мира, докато кредита не стане редовен или не се изплати напълно...После и да съдиш кредитора, полза едва ли ще има кой знае каква....Просто опитай да разрешите проблема по лесния начин. Успех!
                            Длъжника на банката ако не ги върне.........
                            Last edited by souze; d.m.y г., 14:00.

Comment

Кога : Зависи от банката.
                              Моя съвет е да почваш да плащаш кредита.
                              Ако те вкарат в кредитния регистър и кредита стане съдебен , забравяш за кредит минимум 5 години след погасяването му по един или друг начин.
                              По добрия вариант е да не стига до съд. Предложенията които ти дават колегите са крайно не приложими и с по -големи последствия за теб от дадена финансова загуба.

Comment

Working...
                              X