Загледал съм се по едно БМВ е46 328 стептроник. Аз лично предпочитам с ръчни скорости поради 2 причини- по- добро ускорение и по- нисък разход. На това БМВ му дават 7.5 секунди от 0-100 но не става ясно дали това е с ръчни скорости или със стептроника. На други места чета, че с автоматични скорости от 0 до 100 прави за 9 секунди, което е супер зле и ако е така ме отказва тотално. В крайна сметка с 3 вида скоростни кутии ли се предлага тая кочина- ръчни, стептроник и автоматични? А и официални данни за ускоренията общо взето никъде не намирам, та ако някой може да помогне ще съм благодарен.
Известие
Collapse
No announcement yet.
BMW и ръчни предвки срещу стептроник
Collapse
X
-
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1193.html
В скоби са стойностите за Автомата,явно наистина разликата е брутална,това ускорение ще го постигнеш с JTD 140,а разхода е от земята до небето....Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT
Comment
-
Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщениеhttp://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1193.html
В скоби са стойностите за Автомата,явно наистина разликата е брутална,това ускорение ще го постигнеш с JTD 140,а разхода е от земята до небето....
Затова искам официални данни- от някое сервизно ръководство или юзър менюал, но не намирамLexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщениеhttp://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1193.html
В скоби са стойностите за Автомата,явно наистина разликата е брутална,това ускорение ще го постигнеш с JTD 140,а разхода е от земята до небето....
Модификацията 328i се произвежда от април 1998 до юни 2000 г. След това е заменена с 330i - 231 к.с.
328i е 193 к.с., 280 Нм
Автомата е само един - 5-степенен. Ускорява от 0 до 100 за 8,1 сек, максимална скорост 235 км/ч, среден разход 10,1 л, градско 15,3, извъградско 7,1.
Ръчката е 5-степенна, ускорява от 0 до 100 за 7,0 сек, максимална скорост 240 км/ч, среден разход 9,1 л, градско 12,5, извъградско 7,0.
Това естествено са данни на производителя
Comment
-
Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщениеГрешни са данните в каталог.ауто.ру. Сега бръкнах в базата данни на БМВ и проверих.
Модификацията 328i се произвежда от април 1998 до юни 2000 г. След това е заменена с 330i - 231 к.с.
328i е 193 к.с., 280 Нм
Автомата е само един - 5-степенен. Ускорява от 0 до 100 за 8,1 сек, максимална скорост 235 км/ч, среден разход 10,1 л, градско 15,3, извъградско 7,1.
Ръчката е 5-степенна, ускорява от 0 до 100 за 7,0 сек, максимална скорост 240 км/ч, среден разход 9,1 л, градско 12,5, извъградско 7,0.
Това естествено са данни на производителя
Ще ходя да я погледна днес, ако много ме грабне, може и да преглътна тази 1 секунда разлика в ускорението. Ако не май до Германия ще трябва да се ходи за читаво такова БМВ.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеДругият въпрос е- ако съм в ръчен режим на стептроника, ще се подобри ли ускорението?
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Аз мога да ти споделя впечатления от 330 i стептроник.
Не знам дали беше с включен ASR или нещо друго (возих се на задната седалка), но на първа и втора ми се стори мудна - в смисъл не залепя, както би трябвало. На по-високи предавки вече дърпаше както трябва'05 166 V6
'98 156 2.0 TS ex ...
Comment
-
Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщениеАз мога да ти споделя впечатления от 330 i стептроник.
Не знам дали беше с включен ASR или нещо друго (возих се на задната седалка), но на първа и втора ми се стори мудна - в смисъл не залепя, както би трябвало. На по-високи предавки вече дърпаше както трябва
Имайте предвид ,че ако се качите на автомат има голяма вероятност да свикнете на мързелашко каране,а тази кола все пак има спортни амбиции.Не че разликата в ускорението е проблем,ама лимозина ли караш или спортен седанAlfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT
Comment
-
Щом е 5 степенен автоматик изобщо не се замисляй, ръчката е отживелицаЕдин ден ще се чудиш защо си се чудил
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениена автоматика шукарията е че тея 8 секунди до 100 са ти гарантирани - автоматика не изтърва скорости, не му се спи, не включва без да иска по-рано, не изпуска съединител и т.н.
демек - дава ти едно постоянство
тея 7,1 секунди я ги доближиш някога , я не
Абсолютно си прав!!!Audi A6 3.0 TDI
Infiniti FX35
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениена автоматика шукарията е че тея 8 секунди до 100 са ти гарантирани - автоматика не изтърва скорости, не му се спи, не включва без да иска по-рано, не изпуска съединител и т.н.
демек - дава ти едно постоянство
тея 7,1 секунди я ги доближиш някога , я нетова ми донесе малко надежда, хе хе.
Lexus IS200
Comment
-
Окей,автоматика е готин заради това,но ако си свикнеш с колата и можеш да караш защо да не доближиш тия 7.1 секунди?А мойто мнение е че за среден седан с такъв голям разход поне да си правиш кефа с ръчките,виж ако беше 5-та серия,по може.Alfa 155 1.7,1.8 ex
Alfa 166 2.4 3 ex
155 1.8 MY 95 sport
Comment
Comment