Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за транскарт

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за транскарт

Колеги мисля да взема кредитна карта транскарт. Та искам да попитам хора които имат такива и ги ползват, дали са доволни , изгодна ли е тази карта .Да искажат впечатления от нея. Видях подобна тема в търсачката но тя беше от 2005г и не знам дали нещата не са се променили .

Аз ползвам такава. В края на миналия месец си взех третата по ред. По 2 години мисля, че са, значи от 4г. имам. Първата ми я пратиха заради Мтел (някакво сътрудничество между фирмите) и беше класик. Втората и сега последната са Голд, с по-голям лимит - 2400 лв. Лошото е, че не са международни. На първата годишната такса беше 25лв., на сегашната е 36. Аз я ползвам предимно за плащане на телефона ми през сайта им. Преди и тока плащах, но ЧЕЗ излезе от системата. Оня ден ми се наложи за пръв път да тегля от банкомат и разбрах, че на теглене взимат по 2% +1лв.
    Гледам, че предлагат и международни, но с тях не съм запознат.
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Не съм имал такава карта, но при условие, че има виза и мастеркард и вече се изкарват лесно не виждам защо ми трябва някаква локална карта дето се приема в ограничен брой обекти.
      146 1.6 TS '00
      156 2.4 JTD '01

Comment

На мен картата ми трябва, защото заплатата ми идва след срока за плащане на сметки , а и все излиза нещо за правене по колата преди заплата . А вече ми омръзна като се наложи да платя нещо да взимам от родителите ми на заем. А и ако стане нещо непредвидено , мога да дръпна пари от картата. Искам да попитам как стои въпроса с вноските за погасяване ?

Comment

Честно казано не съм имал карта на транскарт. Имам обаче няколко други кредитни карти и определено смятам да ги разкарам. Лихвените проценти по тях са наистина разбиващи. Ако можеш да се оправиш без подобни "финансови нижекции" по добре не се занимавай с кредитни карти.
          Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
          Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщение
            Искам да попитам как стои въпроса с вноските за погасяване ?
            Сега си погледнах справката за миналия месец (на сайта можеш да си следиш всички справки, да си ги разпечатваш...) и при 306,41лв. общо задължение имам минимална погасителна вноска 3,75 лв. Тя се формира от лихвата върху задължението и някакъв процент от него. Всеки месец имаш по една МПВ. Годишната лихва е 15,7%. Номера е, че ако внасяш парите бързо, не плащаш лихва. Например пазаруваш на ...25,07,2010, и внасяш обратно парите на 15,08... (преди да засекат сметката). Тогава нямаш лихва. Това май е при всички карти (в писмото към ВИЗА-та, която ползвам от месец, пише че безлихвения период при покупки бил 50дни).
            П.П. Сега пак си погледнах справките и явно МПВ е само лихвата, без част от задължението.
            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Колега,що не пробваш с ето тази кредитна карта.Международна е,има 2 кредитни линии,можеш да разрочваш покупки на вноски,можеш да кандидатсваш онлайн и мн.други удобни неща.

https://www.icard.bg/

Неудобното на транскарт е ,че погасяването по картата се извършва само в бензиностанции на Петрол,както и теглене на суми в брой

PS: поста да не се счита за реклама,а само като лично мнение
              Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
              Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
              http://www.family-sozopol.com/

Comment

Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщение

Неудобното на транскарт е ,че погасяването по картата се извършва само в бензиностанции на Петрол,както и теглене на суми в брой
                А пък за мен това е най-голямото удобство - защото не трябва да се съобразяваш с работното време на банките - може примерно да внесеш пари по всяко време на денонощието на всяка бензиностанция на Петрол.

А, сега се сетих - ако държиш да ползваш банка, може да теглиш и внасяш пари във всеки клон на Инвестбанк.

Абе аз имам такава карта от 2004 година и съм много доволен - изпозвам я основно за плащане на мобилни телефони, кабелна телевизия и разни други текущи разходи.

Но естествено имам и Маестро с овърдрафт и Виза - Транскард не е подходяща за единствена кредитна карта, щото не може да се ползва по света за плащане и банкомати напр.
                Volvo XC90 D5 '06
                Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Преди беше добра, от както е към Транскарт файненшъл... малко suck-ва.
                  Много удобно е плащането на комунални услуги , но това вече може да става с всички карти....

Comment

На мен картата ми трябва, защото заплатата ми идва след срока за плащане на сметки , а и все излиза нещо за правене по колата преди заплата . А вече ми омръзна като се наложи да платя нещо да взимам от родителите ми на заем. А и ако стане нещо непредвидено , мога да дръпна пари от картата. Искам да попитам как стои въпроса с вноските за погасяване ?
                    Както си писал на теб ти трябва именно карта заради гратисния период. Само трябва да имаш предвид, че кредитните карти не са предвидени да теглиш изгодно пари в брой, комисионната е Х лева + определен % от сумата.
                    Я, гледам в сайта им, че имат някакви комбинирани, не съм го чел - http://www.transcard.bg/bg/pages/ind...ard-mastercard
                    146 1.6 TS '00
                    156 2.4 JTD '01

Comment

Най голям гратисен период има American Express - 55 дни

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                        ...А, сега се сетих - ако държиш да ползваш банка, може да теглиш и внасяш пари във всеки клон на Инвестбанк...
                        Плюс ДСК, ОББ и Пиреус. Аз внасям основно в Пиреус, защото ми е до работата, въпреки че ми взимат по 50ст. на вноска. ДСК не взимат, но са ... търсят някакъв номер, един път бяха внесли моята вноска в на брат ми картата (тогава аз внесох и за двамата и служителката ги внесла в едната карта).

Comment

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение
                          Както си писал на теб ти трябва именно карта заради гратисния период. Само трябва да имаш предвид, че кредитните карти не са предвидени да теглиш изгодно пари в брой, комисионната е Х лева + определен % от сумата.
                          Я, гледам в сайта им, че имат някакви комбинирани, не съм го чел - http://www.transcard.bg/bg/pages/ind...ard-mastercard
                          Аз когато се исползва картата за плащане ( примерно гориво) няма такса за тразнзакцията. Аз имам начин ако закъсам да си истегля парички.

Comment

За подобни краткосрочни кредити е много по-удачно да ползваш овърдрафт по дебитната карта. Кредитната карта има по-високи лихви по кешовите тегления от овърдрафта, а и годишна такса 30-50 лв.
                            Много от банките предлагат опция за автоматично разплащане на ток, телефон, вода и прочие от сметка, на която ти превеждат заплатата. Можеш да позлваш овърдрафт до няколкостотин лева, ако в момента на плащането нямаш достатъчно пари в сметката.
                            Реално погледнато, кредитната карта освен за купуване на стоки на изплащане без лихва от определени магазини, ползване на 45-дневен гратисен период за плащания с картата (супермаркети, ресторанти и нз си къде още) и пазарене в интернет, няма изгода да се позлва за друго. Иначе за бърз високолихвен кредит е супер удобна Ползването в чужбина е отделен въпос
                            Last edited by trustworthy; d.m.y г., 20:44.
                            _______
                            146 JTD - ex
                            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                              За подобни краткосрочни кредити е много по-удачно да ползваш овърдрафт по дебитната карта. Кредитната карта има по-високи лихви по кешовите тегления от овърдрафта, а и годишна такса 30-50 лв.
                              Много от банките предлагат опция за автоматично разплащане на ток, телефон, вода и прочие от сметка, на която ти превеждат заплатата. Можеш да позлваш овърдрафт до няколкостотин лева, ако в момента на плащането нямаш достатъчно пари в сметката.
                              Реално погледнато, кредитната карта освен за купуване на стоки на изплащане без лихва от определени магазини, ползване на 45-дневен гратисен период за плащания с картата (супермаркети, ресторанти и нз си къде още) и пазарене в интернет, няма изгода да се позлва за друго. Иначе за бърз високолихвен кредит е супер удобна Ползването в чужбина е отделен въпос
                              Точно за това ми трябва на мен .

Comment

Working...
                              X