Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за ток

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за ток

Към токаджиите

Имам питане за ток.
    Оригиналното зарядно е 650милиампера ,5.5 волта.
    Батерията е 550 милиампера .

Искам за взема допълнително адапторче и намерих едно ,което е 6 волта и е 500 милиампера.
    Въпросът ми е ,ще зарежда ли както трябва с това адапторче ?

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Да, освен в изключителни случаи - устройството си мери ток или напрежение и ако не му харесат - не позволява зареждане.
    Просто пълния заряд ще отнема около 20% повече време.

0.5 волта в повече, не би трябвало да повредят нищо, освен в изключителни случаи, устройството или батерията да са много калпаво изчислени.

(Прост пример, телефон с 1А зарядно спокойно се зарежда на ЮСБ порт който дава 0.5А - все с 5 волта напрежение, просто става двойно по-бавно)

Едит: Преди да си хукнал за адаптерчето... проблема не е в показателите, а в това дали ги държи постоянни, ако е някоя пръчка може спокойно да ти повреди устройството или батерията (до взривяване) - колега така си прецака смартфон с калпаво зарядно за кола.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Да, освен в изключителни случаи - устройството си мери ток или напрежение и ако не му харесат - не позволява зареждане.
      Просто пълния заряд ще отнема около 20% повече време.

0.5 волта в повече, не би трябвало да повредят нищо, освен в изключителни случаи, устройството или батерията да са много калпаво изчислени.

(Прост пример, телефон с 1А зарядно спокойно се зарежда на ЮСБ порт който дава 0.5А - все с 5 волта напрежение, просто става двойно по-бавно)

Едит: Преди да си хукнал за адаптерчето... проблема не е в показателите, а в това дали ги държи постоянни, ако е някоя пръчка може спокойно да ти повреди устройството или батерията (до взривяване) - колега така си прецака смартфон с калпаво зарядно за кола.
      Благодаря,точно за телефон става въпрос . Отивам да го взема

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Виж едита все пак...

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          проблема не е в показателите, а в това дали ги държи постоянни
          Извинете ме но ми стана интерестно - как бихме могли да разберем дали ги държи постоянно.
          Навярно трябва да мерим силата на протичащият ток през консуматора продължително време.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

взех го ,работи както трябва засега. Мен ми трябваше за месец макс

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Извинете ме но ми стана интерестно - как бихме могли да разберем дали ги държи постоянно.
              Навярно трябва да мерим силата на протичащият ток през консуматора продължително време.
              Лошото е, че у нас начина да се разбере обикновено е фатален за устройството.

Инак на теория на адаптера трябва да си пише какво е точно, стабилизатор на напрежение или ток или двете... и допустимо отклонение.

А това с товара е добър отговор, но трябва да мерим и напрежение - на входа и изхода... сложна задачка изискваща уреди с граф.

Comment

Working...
              X