Известие

Collapse
No announcement yet.

МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО С "ИИ", А НЕ - С "ИЙ"...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    Въобще не сме изумени от този факт който посочваш и тези правила не важат за всички думи. Ти след като си такъв радетел на книжовното писане, вземи се научи, че изреченията започват с главна буква и завършват с точка.
    за стотен път поне обяснявам, че ми е прецакан шифта на клавиатурата, която ползвам

а ти за пореден път не вникваш в това, което ти се казва

мога да преглътна огромна част от грешките, защото в бързането много хора не натискат правилните клавиши, но явни олигофрении като филиЙ и т.н. не са от бързане, а от чисто и просто незнаене

ПП: поезията е едно на ръка
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,аз ,не мога да повярвам ,за какви хора става на въпрос!!!!!
      Вие сте УНИКАЛНИ БЕ ,божееееееееее ,ако можеше да се направи репортаж ,за нашия форум.елелелелелелеллелелеелелелелелеелелелелелел

Хора ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЕ-ще пиша както си искам,където си искам,когато си искам,каквото си искам!
      Никои от тук не ми е никакъв ,че да ми прави забележки или на когото и да е било!
      Престанете да си избивате комплексите,не знам виждате ли ,но острани е МНОГО,МНОГО,МНОГО,МНОГО,МНОГО смешно!!!!!!!
      155 96' 1.6 16v 1++hp???
      Mazda 626 84'
      Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
      ex' 145 97' 16V TS

Comment

Ми не. Има форумни правила, според които можеш да бъдеш изгонен при явна демострация на неуважение към езика.
        I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
        Roosevelt

Comment

@алфафен

ще те цитирам - ще си пиша каквото си искам, както си искам, не си ми никакъв, че да се съобразявам с теб

това ми е кефнало да напиша - това съм написал

"никоИ" не може да ми казва ще пиша ли аз или не
          sigpic
          днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
            за стотен път поне обяснявам, че ми е прецакан шифта на клавиатурата, която ползвам

а ти за пореден път не вникваш в това, което ти се казва

мога да преглътна огромна част от грешките, защото в бързането много хора не натискат правилните клавиши, но явни олигофрении като филиЙ и т.н. не са от бързане, а от чисто и просто незнаене

ПП: поезията е едно на ръка
            Ами вземи го оправи. Главните букви и точката май не са свързани с шифт бутона.

Comment

Не обвинявам никого!!!
              Знам ,че има форумни правила и трябва да се спазват.Достатъчно е при грешка ,модератора да поправи нещата и да пусне една напомнянка на допусналия грешката.

никоИ е грешка от бързане ,виждаш ли как от мОхата правиш слУн ?

Според мен няма нужда от толкова много ,ексцесии тук!

Както и да е ,няма да коментирам ,защото винаги аз получавам забележки на ЛС и накрая мен ще баннат.
              Щото хем форум ,ама хем и съдилище...
              155 96' 1.6 16v 1++hp???
              Mazda 626 84'
              Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
              ex' 145 97' 16V TS

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                Ами вземи го оправи. Главните букви и точката май не са свързани с шифт бутона.
                главните букви СА свързани с шифт бутона (налага ми се да ползвам капс лок)

клавиатурката не може да се оправи, а на друга ми е невероятно трудно да пиша, а я ползвам за работа

за точките нямам оправдание, когато напиша едно изречение на реда рядко слагам точка накрая...

за това и повторих 5 пъти, че за такива неща правя компромис, защото всички сме хора.

няма нужда да ти обяснявам по сто пъти каква е разликата между единия тип грешки и другия - невнимание и незнаене.

алфафен - на теб съм ти правил 2 пъти забележки и то не на лично, или се бъркам ?

---------- Post added at 20:03 ---------- Previous post was at 20:02 ----------

не знам защо го обърнахте на лична основа, при положение, че бях достатъчно възпитан да не споменавам имена... въпросните хора, които имах предвид когато пишех първия пост досега не са се обадили в темата
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Стоячно,стига 'сЪ обяснява кака.
                  Няма как да слезеш на това ниво
                  КомплексариЙ имал роднинска връзка с НеграмотниЙ и ПростоиЙ.
                  Да не забравяме съ6о,че и
                  *рИмиерА не е ходил на у4илище. О6е пре3 ембрионалния период е полу4ил сви6е дарбата да 4ете и пи6е. Реалният му земен път запо4ва директно от Школата в Симеоново.
                  “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                  ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение

Павлине - земи престани, алтернатор и генератор и двете не са български думи и за капак означават различни неща. Видно е, че си неграмотен, не го доказвай постоянно.
                    Понеже искам да стане ясно кой е грамотен и кой не, прилагам определение на алтернатор на английски. Думата е копирана от английския и изисква такова определение:
                    "An alternator is an electromechanical device that converts mechanical energy to electrical energy in the form of alternating current. Most alternators use a rotating magnetic field but linear alternators are occasionally used. ..."

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение

Стоячно,стига 'сЪ обяснява кака.
                      Няма как да слезеш на това ниво
                      КомплексариЙ имал роднинска връзка с НеграмотниЙ и ПростоиЙ.
                      Да не забравяме съ6о,че и
                      *рИмиерА не е ходил на у4илище. О6е пре3 ембрионалния период е полу4ил сви6е дарбата да 4ете и пи6е. Реалният му земен път запо4ва директно от Школата в Симеоново.
                      Audi A6 3.0 TDI
                      Infiniti FX35

Comment

Тва уикипедията е хубаво нещо, ама чети докрай поне

Alternators have the great advantage over direct-current generators of not using a commutator, which makes them simpler, lighter, less costly, more rugged than a DC generator, and the slip rings allow for greatly extended brush life.
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                          Тва уикипедията е хубаво нещо, ама чети докрай поне

Alternators have the great advantage over direct-current generators of not using a commutator, which makes them simpler, lighter, less costly, more rugged than a DC generator, and the slip rings allow for greatly extended brush life.
                          И какво искаш да кажеш, че не е генератор ли. Мога да ти дам и други определения от други източници:

http://www.google.com/search?hl=en&r...A&ved=0CBYQkAE

Comment

Добре де, как е възможно все още да не разбираш, че и двете не са български понятия, също така не са и взаимозаменяеми термини?
                            Моля те, не въвличай другите в невежеството.
                            I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                            Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                              Добре де, как е възможно все още да не разбираш, че и двете не са български понятия, също така не са и взаимозаменяеми термини?
                              Моля те, не въвличай другите в невежеството.
                              А ти за генератор на променлив ток не си ли чувал и генератор е дума която няма аналог в българския език така като и на много други езици. Двете понятия са напълно заменяеми, така че не проявявай ти невежество.

Comment

Не се сдържах!

Ще помоля "сценариста" на тази тема, както и други "разбирачи" , да си приложат и монографиите по въпроса за правописа, за да им искам прошка за допуснати /примерно от мен/ правописни грешки! Ако нямат такъв документ, да се въздържат от излишни квалификации по адрес на всеки опонент, защото сама по себе си темата е дъвкана за щяло и не щяло и понеже не е персонализирана за някого, а е хвърлена във форумното пространство за да създава интриги, то темата няма да има и най-малък възпитателен ефект за...някой си!
                                Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Working...
                                X