Известие

Collapse
No announcement yet.

Неимуществени щети по ГО

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Неимуществени щети по ГО

Здравейте колеги

Пиша по една неприятна тема, но както казва народа искам да чуя "патило", а не "старило".
    Както някои от вас вече разбраха удариха баща ми и Делтата вече не е движение, но това са бели ядове.
    За имуществените вреди е ясно...ходене по мъките, документи, оценители, чакане и т.н. Мисля, че всичи са наясно, но за нематериалните щети не знам как стоят нещата.

Проблемът в момента е по-важен от ламарините. След катастрофата баща ми лежа в болница със спукана ключица и натъртвания. В закона това е формулирано като "средна телесна повреда".

Предвид тези обстоятелства, причиненото неудобство, временната нетрудоспособност и т.н. как трябва да се процедура, за да бъде обезщетен? Какви действия трябва да предприема и какво трябва да представя пред застрахователя? Документи, процедури, изисквания и т.н. Ако някой знае и сподели ще бъда много благодарен.

И още един по-скоро морален въпрос - вие как бихте постъпили, ако разследващ полицай ви се обади, за да ви попита какво ще спечелите ако осъдите виновния за катастрофата и защо вместо да се занимавате не попълните декларация, че се отказвате от дело?
    Искам да уточня, че никой не се е натискал за това дело, а това си е процедура стартирана от самата държава и доколкото разбирам е нормално да си има дело при катастрофа с телесна повреда.Това което не знам е каква изгода има следователката (в случая) да звъни с такъв въпрос? Не й се работи или са й дали пари, за да уговори пострадалия да не води дело?

Всякакви разяснения и коментари са ми полезни, защото в тази област ми липсва информация
    Много благодаря!

Поздрави!
    Слави

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Ами наема се добър адвокат, който може да осъди виновния, ако има такъв, като същият му заплати разноските, неговите, по делото и естествено тези на ищеца.Тоест бих се консултирал със солиден адвокат /дружество, кантора и т;н/ и според това, което е казал адвоката бих завел или незавел дело, а кой ще го плати е отново юридически казус.На защита от държавата не бих разчитал.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

дано се оправя баща ти по-скоро и не се отказвай от иска си, каквато и да е причината за "нежеланието" на следователя
      без консултация с адвокат няма да минеш, просто потърси читав, който да ти свърши работа и движи нещата
      но се приготви психически за голямо протакане, може и с години
      събери всички доказателства като ренгенови снимки, снимки от мястото, документи от полицията, изобщо събери всичко, което е и може да е доказателство, за всеки случай, това вероятно ще го прави адвоката, но е хубаво да си в течение
      направи си копия, че щом следователят ти е "така настроен", да не вземе да изчезне нещо важно
      успех в борбата със съдебната система и виновника
      Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
      AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Здравей колега,

Преди 7-8 месеца една позната катастрофира много тежко - некъв бърз ГоУф я удари челно по пътя Стара Загора - Сливен. Жената все още ходи на рехабилитации, раздвижвания и т.н.
        Все пак е жива след този адски удър - и това е най-важното, всички сме благодарни за което!

Доколкото разбрах, съпругът и се беше свързал с някаква фондация или асоциация която помага на хора пострадали при катастрофи.
        ето това намерих в интернет - http://www.azpt.org/web/
        и главно те го насочваха какво да прави и как да го направи.

Опитай се да се свържеш с тях(или с друга подобна организация) - предполагам ще помогнат и на теб, съжалявам само, че не съм по-запознат със ситуацията.

Все пак мога да те посъветвам да изискваш и да пазиш всякакви документи от болници, експертизи, лечения - всичко. Има възможност на базата на всичко това, в правото си на застрахован по ГО да искаш обезщетение от застрахвателя на виновния за случилото се. Не съм сигурен дали ти лично трябва да ходиш или твоят затраховател има грижата да изисква средства от ответната страна, да заведе дело, ако не се удоволетвори искането за обезщетение и т.н.

Не знам какво да ти кажа - може би най-вече - баща ти да се възтанови скоро и благополучно,
        а на теб търпение и успех!
        sigpic
        Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

Благодаря на писалите досега

Ще погледна задължително този сайт за пострадали при катастрофи.

Ако има още някой колега, който има инфо да не се притеснява. Не връщам никого. Приемам всякакви съвети.

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

Ако имате застраховка на местата включена в гражданската на Делтата значи нямате проблем - застрахователят ще ви плати щетите и после ще си ги търси от виновният. Ако нямате такава опция и другият е виновен може спокойно да го съдите, ако имате време, средства и нерви. И относно обаждането - не, не е нормално, но това не значи непременно, че въпросният следовател може да повлияе на делото.

п.п. В момента има няколко адвокатски кантори, които се изхранват от това да предявяват искове по нематериални щети по ГО и са доста печени. За София, доколкото знам, взимат около 40% от обезщетението като комисиона, а в провинията има случаи и на 70%.
            Last edited by RPWWD; d.m.y г., 11:52.
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Колега, нещата са сравнително прости. Предложили са ти да не съдиш виновния, което е по добре за теб. Делата се точат и после я камилата, а камиларя. Със всичките документи от КАТ и от болницата, плюс документ от прокуратурата отиваш при застрахователя на виновния. Там подаваш заявление за неимуществени вреди. В срок от 2 седмици са длъжни да ти дадат отговор. Назначават ти комисия и след известно време си взимаш парите. Съвет: За средна телесна повреда искаш поне 15000 лв.
              В случай, че ти откажат, не се отчайвай. Пускаш жалба до КФН. Застрахователите стават по-ниски от трева.
              Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Working...
              X