If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Явно толкова и разбира. Това е израз на неграмотност, колега.
Не се нерви за глупости.. Много по лесно е да кажеш чилър+фенкойли, отколкото водоохлаждащ агрегат+ вентилаторни конвектори. Аз лично докато го кажа и ми се преплита езика тамън два пъти. В тая връзка съм сигурен, че думата драснипалниклечица не си я използвал никога
Дума като "фенкойли" я няма в нито един цивилизован език и ми е интересно дали някой може да я преведе буквално какво значи.
Павлинчо, чувал ли си някога, че има някои технологични термини, които ти знаят само хора, които са специализирани в определено направление - защо се чувстваш длъжен да знаеш всичко и ако не го знаеш го изживяваш толкова трагично.
A старухата е напълно прав.
Много често техническите термини няма как да се преведат. И конкретен пример - в ИТ сферата ако външен човек слуша разговор провеждан на професионален език няма да разбере нищо.
Ами в работата ми едно 30-50 % от думите в нормален работен диалог са непреводими термини.
НЕ знам как мислиш да топлиш 90кв с 2 12-ки. ти с 18-ки няма да успееш при минусови температури вън (освен ако не е сървърно примерно).
за хайер - пълни дървета са за топлене - това са "летни" климатици за горещи страни.
ДАЙКИН е истината.
Според мен най-добре 3бр, 50GV да си вземеш. http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv
Ами колега , за фитнес не ми трябва много отопление ... а Хаиер го имам в едната стая ... инвертер е ... но не съм много доволен . Или ще е Дайкин или Тошиба и Митсубиши ...
P.S. Спрейчетата, които продават са доста скъпи и не вършат работа повече от меглио, освен това не се пръскат върху филтрите , а върху топлообменика.[/QUOTE]
да тези за топлообмениците са едно на ръка но имаше и едни спрейчета които са за почистване на платнените филтри .Подобно на тия за чистене на спорните филтри бяха . Ама тва дето го предлагаш като обяснява защо не са толкова популярни
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
sigpic
Павлинчо, чувал ли си някога, че има някои технологични термини, които ти знаят само хора, които са специализирани в определено направление - защо се чувстваш длъжен да знаеш всичко и ако не го знаеш го изживяваш толкова трагично.
Това не е никакъв технически термин, ами пример за неграмотен превод. Нямам намерение да се заяждам. Въпросът е принципен защото по този начин се обезличава езикът на който говорим. Утре на някой ще му скимне вместо кисело мляко да казва йогурт защото така му било по-лесно. Тогава това като професионален термин от хранително-вкусовата промишленост ли ще го приемаме.
Това не е никакъв технически термин, ами пример за неграмотен превод. Нямам намерение да се заяждам. Въпросът е принципен защото по този начин се обезличава езикът на който говорим. Утре на някой ще му скимне вместо кисело мляко да казва йогурт защото така му било по-лесно. Тогава това като професионален термин от хранително-вкусовата промишленост ли ще го приемаме.
Павлично, кагато направиш нещо съществено в това направление - в случая ОВиК ела и ми се обади, за да си говорим по същество.
Между другото на вилата съм от две години с две инверторни китайщини на Fujitsu-Siemens, монтирани в двете ълъчета на терасата и са големи фурии - почти безшумни, бързо достигащи зададената температура, но някак си не ми създават усещане за сигурност - струват ми се много лимбизийски.
Comment