Известие

Collapse
No announcement yet.

Към компютърните майстори.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Към компютърните майстори.

Проблема е следният: почвам да играя и ми забива компютъра и картината е с артефакти, гледам темперетурата на гпу-то 52 градуса, следващия ден ми намали резолюцията и в дивайс мениджъра ми пише 9800 гт - проблем и виндовс спря това устройство, следващ етап е коруптване на картината при пост скриин още. Преинсталирам - ефект 0. Тичам при един приятел с ати 3650 всичко тръгва както си трябва, решавам видеокартата си е отишла. Търча в мултирама, че имат това онова в наличност и няма да чакам чопвам ати 5770 търча с оплезен език към дома и хоп - едно дълго, две къси - радост, радост. Според писуканията значи, че картата не я бива и се чудя дали може да е повредена. Или захранването? Дъното е мси п43, захранването фортрон 400w.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Интернет доставчик
    Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.

Comment

Сякаш се майтапиш .

Comment

Да майтапя се,извинявай нямам си бъкел от комп.,просто
        Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.

Comment

Аз бих започнал от захранването.
          "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Почни от захранването...надявам се закачаш допълнителния ток към видеото?
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Мисля си, че поне щеше да тръгне да зарежда ос, все пак картата черпи повече ток едва в 3д. С картата на приятеля си тръгва нормално все пак.

---------- Post added at 20:55 ---------- Previous post was at 20:55 ----------

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
              Почни от захранването...надявам се закачаш допълнителния ток към видеото?
              Да

Comment

аз, да ти кажа честно, се обърках с коя карта какво става....щом пищи на видео може да са само 3 неща...видео, захранване и дъно...

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                  аз, да ти кажа честно, се обърках с коя карта какво става....щом пищи на видео може да са само 3 неща...видео, захранване и дъно...
                  Щом пищи само на едната карта не е нито дъно нито памет. Възможно е картата да е прецакана (историята и такива случаи познава), но по скоро има несъвместимост с дъното.
                  Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                  Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

nvidia 9800 gt - картината още от началното зареждане е с артефакти.
                    ati 3650 -всичко е нормално.
                    ati 5770 - пищисва се дълъг биип и два къси и нищо не се появява на монитора.

Мда усетих, че утре със все щаига в магазина и с 200 пари в джебчето . Все пак тая тайна надежда, че новата карта е повредена и тя.

Между другото коя марка захранване COOLER-MASTER, CHIEFTEC или CORSAIR.

---------- Post added at 21:12 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                    Щом пищи само на едната карта не е нито дъно нито памет. Възможно е картата да е прецакана (историята и такива случаи познава), но по скоро има несъвместимост с дъното.
                    Картата иска pci ex 2.0, дъното го има.

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                      Картата иска pci ex 2.0, дъното го има.
                      Е това обяснава пискането. Моя съвет е да видиш в книжката на дъното (или в сайта на производителя) какво пише за това какво видео поддържа. След това да си избираш картата.

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                        Е това обяснава пискането. Моя съвет е да видиш в книжката на дъното (или в сайта на производителя) какво пише за това какво видео поддържа. След това да си избираш картата.
                        http://eu.msi.com/index.php?func=pro...0&prod_no=1484 - пише One PCI Express x16 slot (PCI Express Bus SPEC V2.0 compliant).

хъх намерих проблема. модификацията GV-R577UD-1GD каквато съм си купил е с pci ex 2.1 Требе GV-R577D5-1GD-B (Rev. 1.0) или GV-R577D5-1GD-B (Rev. 2.0).

Comment

Значи остава да отидеш в магазина и да я смениш.

Comment

Не е ясно изобщо...би трябвало карти 2.1 да работят на дъна PCI-E 2.0...че и на 1.0
                            Toва се нарича Backwards compatible

OEM & Ventura Garage

Comment

5 серия Ати имат някои ядове с по-стари дъна, не е първия случай това... баш с тая обратна съвместимост
                              Понякога ъпдейт на биос оправя нещата, понякога просто единственото спасение е 4 серия.
                              Отделно - това, че пише 400 вата - не означава, че ги дава толкова, може да не и стига ток... инак при мен 5750 палеше на резервното 400 ватово.
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                              X