Известие

Collapse
No announcement yet.

Родова памет.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Точно така!!!
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Абе и аз се каня да направя ама.........дайте някаква идея, как да го направя, така че без да се отклонявам особено и как така че да има още място за добавяне на нови хора по веригата, че си спомням, че това ми беше най-големия проблем.Те в мойта рода единя дядо се женил два пъти , развеждал се три пъти и направо по едно време си нямах и на идея как вече да го разклонявам това дърво.И предполагам, че трябва да почнат от мен, като последен и да разклонявам надолу.
      мене ме нема, в целата схема........

Comment

Имаше едно сайтче, в което само описваш връзките и то ти чертае дървото. Не си спомням как точно се казваше, но вярвам, ще се оправиш с гугъл.
        I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
        Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
          Имаше едно сайтче, в което само описваш връзките и то ти чертае дървото. Не си спомням как точно се казваше, но вярвам, ще се оправиш с гугъл.
          Ето едно за по-лесно, че и на мен ми стана интересно.

http://www.myheritage.com/index.php?lang=BG
          0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
          Автогаз сервиз-
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Един братовчед на майка ми беше написал цяла книга за рода на дядо ми по майчина линия. Доста се беше постарал човекът и сега си я отварям тая книга понякога.
            Една от най-готините историйки там беше: прадядо ми, доста начетен за времето си човек, акцизен стражар на град Угърчин, ако не се лъжа и кмет за малко, вижда на центъра на градчето да вдигат паметник на местни комунисти. Отива при майсторите и им казва: Абе момчета, я оставете тука в основите една дупчица колкото малкия ми пръст. - Защо ти е бе дядо? - Ами като му дойде времето да турим фитиля ...
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
              Моминското ми (фамилно) име няма нищо общо с името на дядо ми. Продължава фамилна традиция в рода. Младежите, дето мърморят това-онова тук (по повод дедов..ото име и тоз-онзи виновен), все след мен са раждани , така че да ме прощават. С времето нещата (малко или повече) се отпускаха, вместо да се затягат

Понякога е въпрос на това на кого колко му стиска.
              Драко, публична тайна е, че съм един от най-активните участници във възродителния процес. колко съм съгласен с него и начина му , съм писал доволно, над разумните граници.
              на турците им смениха брутално имената и това имаше само политияески ефект, но успоредно с това течеше и друга , червена линия!
              Потайна и за това много по-опасна и мръсна.
              Майка ми от Ненова, стана Стоянова. И така с всички.
              Само аз и вуйчо ми си подадохме документите и си възвърнаме фамилните имена.
              Там е историята и гордостта на рода.Това ни кара да постъпваме различно, от човека без памет!
              Това е отговорност!
              Така възпитавам и сина ми!
              С това съм силен!
              Аз съм издънка на два славни рода!
              Кюркчинския по майчина линия и Атанасовия, по бащина.
              Кюркчинския е ясен и преди 17-18 години се събрахме и имахме дори и афроамериканци, както и от Бразилия и ЮАР.Неновия род е първата издънка от Кюркчинския.Те са си чисти Богомили! Това и означава кюркчия. Тях ще ги познаете лесно.Жените са хубави, независимо от килата им.(ама как го казах)! Всички мъже имат сключени вежди и бели лица.Сещам се за шоумен с наднормени кила и опашка и свирещ на бас китара.Освен килата, типичен пример. Освен това , отличителното е кожата.Всички от тоя род, имат копринена кожа!
              Бащиния ми е по-интересен!
              Каратанас кочана е бил общо взето мирен човек.
              Провокирало го е едно изнасилване от онбашията на гюешевската крепост.Ошамаросал го, а после го вързал на коня с гъзъ на пред, в който предвидливо му набил един кочан от цаевица.Така и го откарал в Кюстендил. Кадията, отсъдил: дай воля на коня му. Преведено, нека всички му видят резила.
              Същия мой пра-отец след време става мъж на Румяна войвода и има от нея втори син.
              Сега става интересно.
              Аз съм наследник на първия му син и фамилията ми е съвсем обикновенна.
              Наследниците от втория му син, незевисимо, че имат много по-славно потекло се срамуват, защото фамилията им е Кочанови!
              Ако има някой от нас с тази фамилия- не се срамувайте,а се гордейте!
              Срещнах преди време един такъв инженер във В. Търново и когато му казах тая история, стана друг човек!
              Поразровихме се и се оказа, че ми е чичо!
              Абе както казваше дядо ми: и дришльо да ти е името, трябва да го носиш с чест!
              Те за това, много пъти правя това, което трябва и не ми пука за последствията!
              Просто не мога да пикая на гробовете на пра-отците ми!

Наздраве за хералдиката!
              Last edited by mordohy; d.m.y г., 22:45. Основание: алкохолен национализъм
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Човече, не съм казала на бялото "черно".
                Не отричам, че е имало извращения, които (между другото) не липсват (под една или друга форма) в което и да било "режимно" или "безрежимно" (ще ме прощаваш за словесната импровизация) управление. С времето се променят само лустрото и финесът, с които някои по-добре, други - по-зле, налагат собствените си възгледи и изискват от останалите да изповядват основно лична (облечена в партийно-организационни дрешки) религия. За мен политиката отдавна не изглежда като арена на стълкновения между различни идеи, а като съвсем обикновена свада между люде, отстояващи всеки собствения си интерес. Та, по този повод, цветовете от доста време не ме вълнуват. Интересни са хората, които всеки един от тези цветове е избрал да представи на света идеологията на съответния нюанс. Защото, каквито хората - такава и реализацията на идеите, изповядвани от тях. Убедена съм, че едва ли е нужно да споменавам, че доста извращения през вековете са се вършели "в името на Бога".

Мислата ми по-горе беше, че не може постоянно да търсим виновен. Аман. Да - имало е насилствена промяна на имена. Да - имало е налагане на правила относно едно или друго (не коментирам изобщо доколко "правилни"). Но е факт, че човек, който иска да знае нещо за себе си и за своите корени, ще потърси (и ще намери) информация. Да си обясняваме как задължението индивидуалната фамилия да произхожда от дядовото име ни пречи да научим собствената си родова история, е чисто и просто оправдание.

Или, както са ме научили някога: "Който иска - намира начин, който не - намира оправдание".

А за личните ти достойнства нямам и никога не съм имала съмнения. Смятам - си разбрал
                Last edited by Ранобудниче; d.m.y г., 01:46.
                Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                My Red Love
                AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Аз съм потомък на Калъчевия род. Прадядо ми Петко преди 220 години, убива местния бей с неговата калъчка (на бея) като му отрязва главата публично след като се е подиграл с българска жена и дете. След това и той е посечен, но рода от тогава носи името Калъчеви. Историята е истинска и документирана. Имаме си и родословно дърво с малки пропуски.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                  Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Working...
                  X