Известие

Collapse
No announcement yet.

За поддръжката на колите ни ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За поддръжката на колите ни ...

темата е предизвикана от следното оставено мнение
    Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
    Може и в шлиците между главината на феродовия диск и първичната ос да има луфт (т'ва не съм сигурен как изглежда точно при твоята кола, ама е смислено).
    Оправя се с разглабяне, гледане и подмяна, ама струва едни пари. Преди време, само за смъкване на скоростите вземаха 120 лв, сега не знам колко е.
    Един търновски колега казваше "карай докат' грохне". Ти си преценяваш, все пак. Аз си карам така и алфата, и патрола.
    взето от http://alfaromeo-bg.com/forum/showthread.php?t=51398

Питам се какво различава това мнение, от мнението на този който е преценил примерно, че кораба с който загинаха Български граждани в охридското езеро е технически изправен. Или камиона който причини трагедията в Бяла не е претоварен.

Ами заради това, че няма нито едно мнение на наистина запознат с нещата човек!
    Това е форум, хората питат и други им отговарят.
    Знаещите спряха да отговарят и започнаха незнаещите, елементарно е!(не се обиждайте, колеги незнаещи)
    Отговорен....отговорен пред кого?
    И по-малко отговорен ли е този, който знае за каво става дума, но не е казал, защото...
    Тука има за какво да се помисли!
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
      Ами заради това, че няма нито едно мнение на наистина запознат с нещата човек!
      Това е форум, хората питат и други им отговарят.
      Знаещите спряха да отговарят и започнаха незнаещите, елементарно е!(не се обиждайте, колеги незнаещи)
      Отговорен....отговорен пред кого?
      И по-малко отговорен ли е този, който знае за каво става дума, но не е казал, защото...
      Тука има за какво да се помисли!

Брат, проблема е, че има случаи в които "знаещите" дават правилна насока, но "незнаеките" винаго започват глупав спор, просто защото искат да се докажат или защото имат в повече свободно време.
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Айдееееее, и тук ше става мазало...
        sigpic
        Subaru Legacy 3.0 H6
        Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
        0888 511 533 - Бонев

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
          Брат, проблема е, че има случаи в които "знаещите" дават правилна насока, но "незнаеките" винаго започват глупав спор, просто защото искат да се докажат или защото имат в повече свободно време.
          Боби, когато има две мнения, едното правилно, другото неправилно, питащият трябва сам да избере на кого да вярва. Ще попрочете кой, кой е и ще си направи изводите.
          Лошото е когато има само едно мнение и то е неправилното.
          Идеята ми е, че на тоя форум страшно много му липсват мненията по технически въпроси на хора като теб, Еньо, Бобо, а и доста други хора, които сте "в час" с колите ни.
          А иначе и ние останалите сме добри в ..."Общи приказки".
          Поздрави!
          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

За тая цел в нормалните страни има ГТП. У нас има пародия. Не виждам нужда да се търси под вола теле.

Само за инфо, на едната от двете посочени коли шансът да блокира необратимо силовото предаване е равен на нула.
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Подръжката на колата си е въпрос на култура - който си е мурдар си личи и по колата му.
              Парадокси всякакви има - гледаш някаква лъскава кола с разни екстри по екстериора и интериора, но като се качиш да я покараш и се чудиш как е възможно да има такъв контраст.
              По въпроса със знаещите - наистина тези хора все по-рядко пишат. Причините са много, като една от тях беше спомената. Вярно, че им писва да повтарят, защото много собственици на Алфа станаха вече и съответно това се отразява и тук във форума. От друга страна гледат да си пазят занаята. Ако може за по-засукани проблеми, на които може да се отговори по изложената информация от питащите, да дават отговори или насоки. Да са живи и здрави.
              Last edited by old alfist; d.m.y г., 01:52.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                От друга страна гледат да си пазят занаята.
                Това от една страна е вярно, но от друга може да им докара много повече клиенти.......щото има такива дето ако разберат от какво им е проблема, биха отишли при тоя дето им е казал решението да им го оправи, защото не им се занимава, има и такива дето никой да не им каже никакво решение, пак ще се ровят, ще човъркат, ако трябва ще сгрешат нещо, но ще си го оправят сами......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Старуха, и си прав и не!
                  Какво значи капацитет!
                  Доста от "капацитетите" съм ги хващал в такава некомпетентност, че чак не ми се вярва, че са завършили 8-ми клас. Понаучили са нещо и ръчкат, но виж, не казват нищо, а за присмиване са първи.
                  Капацитети за мене са Фаде, Колев, Х трийм, Масларчето, Търтейо, Лисан, както и част от мод екипа. Тях си ги знаеме. Боби 33, Роби, Проповедника, Марто, Спечелист...
                  Интересна е третата част, която знае, но не пише, защото или не ги приемат на сериозно или си пестят нервите.
                  Типичен пример е спамер Номер три във форума.
                  Говоря за Лудия канар.
                  Момчето сам си потдържа колата, както и на половината махала и когато нещо не знае - пита. насреща сме и аз и МрХ, както и други кретени, но все пак се оправя сам и напредва.
                  Такива също могат да бъдат много полезни, но се изрепчва някакъв "капацитет" и те предпочитат да си драскат в Общи приказки.
                  Колкото за поста на Живко, на Еньо, трябва да му чете поп или да му направиме мечка.
                  Я се стегнете , бе копелета, ако трябва се напийте и се изяснете , щото от това страдаме всички!
                  Най-малкото имате обща цел!
                  Клуба и форума!
                  Строго погледнато и аз давам шантави идеи и пернишката група ще потвърди, какви схеми на Алфи имах, но все пак работеха!
                  Нищо не е такова, каквото изглежда!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                    Това от една страна е вярно, но от друга може да им докара много повече клиенти.......щото има такива дето ако разберат от какво им е проблема, биха отишли при тоя дето им е казал решението да им го оправи, защото не им се занимава, има и такива дето никой да не им каже никакво решение, пак ще се ровят, ще човъркат, ако трябва ще сгрешат нещо, но ще си го оправят сами......
                    Това е цялата истина за нещата.
                    Каквото и да ти говорят,знай че става дума за пари.
                    ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

На мен ми идва в повече да чувам непрекъснато "тея дето разбират не пишат", ами това е форум и всеки има право да си пише и говори каквото иска като се съобразява с правилата, това е доброволно!

Аз кото го чета и мога да помогна с нещо на някой не ми пречи да напиша едно мнение, с доста неща се сблъсках с моята алфа за повечеот 3г.

А това кой колко знае и разбира е много относително, чуват се силни мнения и отзиви за доста хора, аз сам за себе си решавам затова е полезен форума.
                      sigpic
                      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                      0889 636 093

Comment

Ох, пак стана на "да не кажат, че сестра ти..."
                        Никога не съм твърдял, че съм перфектен. В случая знам за какво говоря. И вместо да има адекватно техническо мнение или дискусия, (изтрито мнение) се дават предположения за незатегната резервна гума. Е, извинявай, ама това ли е техническото ниво на форума? Това ли са ни големите капацитети?
                        Малко ми е тъпо, когато уж умни хора се връзват на очевидни провокации, подигравки с всяка моя дума и стъпка, само с недомлъвки. Е, здраве да е, аз ще правя каквото трябва, пък да става каквото ще.
                        I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                        Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                          ...

Само за инфо, на едната от двете посочени коли шансът да блокира необратимо силовото предаване е равен на нула.
                          сигурно и управителите на Индиго, са си мислели, че никога не може се съберат толкова посетители

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
                            сигурно и управителите на Индиго, са си мислели, че никога не може се съберат толкова посетители
                            Ако искаш да ти я докарам и ще ти покажа защо е никога? По-лесно ми е да ти докарам гейката, ма компоновката е практически еднаква.

Всъщност най-лесно е да те повозя. Земи две бири и идвай.
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

според мен отговора идва от факта, че повечето български шофьори една кола я оценяват по това, колко по-малко дават за нея за подръжка (независимо дали подръжката е задължителна или не) - колкото по-малко, толкова по-добра е колата при всички други условия непроменени и без значение; само ти си знаеш през вас колко коли с най-различни "компромиси" минават на ден и предполагам, че ти е дошло до гуша да ги гледаш и това е провокирало създаването на темата ама това е положението...
                              не си спомням дали ти разказвах за моя познат който прави реглажи за колата на която на една щанга имало омотан сезал и той като го срязал (защото си помислил логично, че се е закачил по пътя и се е замотал) познай какво станало... или пък последния път след като свалих едни летни гуми и тръгвах да ги изхвърля (не, за съжаление не карам само с чисто нови гуми но като се поизхабят под моя праг за безопзасност, ако все пак става нещо от тях, ги продавам на символична цена на някой закъсал да закърпи положението с всички уговорки, че стават единствено за това... ама тия си бяха за изхвърляне по всякакви критерии...) някакви момчета дойдоха и ме питаха какво ще ги правя... след като им обясних, че са за хвърляне, те 15 минути гледаха като чикибигиристаен и ми обяснваха че съм ненормален и т.н. и ги взеха защото на тяхната кола били много по-зле... еми само си пожелах да не ни се пресичат пътищата с тая тяхната кола...
                              та това според мен е нещо като да караш S класа и да нямаш пари да и сипеш бензин, или пък да имаш телефон за 1000 лева и да нямаш пари да си заредиш ваучера... все неща които не са много невероятни в България

Comment

Working...
                              X