Здравейте драги приятели и съфорумници,
В скоро време ми предстои покупка на Голям семеен автомобил, сиреч
Комби.
Спрял съм се на 2-3 марки (дизелови)коли-
1. Опел Астра от 2007-ма
2 Шкода Суперб от 2006-та(седан-Краен вариант )
3 Мазда 6 от 2006 та
Та искам с въпроса ми да "натоваря" тук разбиращите повече от мен,
да се изкажат. Да научим кое е Ок, кое си заслужава, кое е по-евтино
за поддръжка, части и здравина и т.н.
Личните ми желания , накланят везната повече в полза за Опел Астра..
Поинтересувах се и от др. източници и разбрах , че единствено Опел отговаря
на въпросите ми които засягат личния ми бюджет, като - евтина поддръжка и здрава кола, която да издържа , както и да предлага комфорт при често управляване по Автомагистралите. Само едно ме отдалечава от тях - Конските сили от сорта на 90, 102....
Искам да е на поне минимум 120-130 к.с., но за такива версии финансите не ми позволяват да се сдобия с тях.
Само и единствено Маздата е със 120 к.с. а и цената и се "вмества"в бюджета ми, но пък била адски скъпа откъм части и поддръжка...
Та накратко- Нека форумното тяло, наистина разбиращо от може би преки наблюдения върху изброените от мен марки и модели автомобили, се намеси и да даде кратък , конкретизиращ и уместен съвет и мнение!
Благодаря ви !
Лек и приятен ден.
- Мартин Ганчев
В скоро време ми предстои покупка на Голям семеен автомобил, сиреч
Комби.
Спрял съм се на 2-3 марки (дизелови)коли-
1. Опел Астра от 2007-ма
2 Шкода Суперб от 2006-та(седан-Краен вариант )
3 Мазда 6 от 2006 та
Та искам с въпроса ми да "натоваря" тук разбиращите повече от мен,
да се изкажат. Да научим кое е Ок, кое си заслужава, кое е по-евтино
за поддръжка, части и здравина и т.н.
Личните ми желания , накланят везната повече в полза за Опел Астра..
Поинтересувах се и от др. източници и разбрах , че единствено Опел отговаря
на въпросите ми които засягат личния ми бюджет, като - евтина поддръжка и здрава кола, която да издържа , както и да предлага комфорт при често управляване по Автомагистралите. Само едно ме отдалечава от тях - Конските сили от сорта на 90, 102....

Искам да е на поне минимум 120-130 к.с., но за такива версии финансите не ми позволяват да се сдобия с тях.
Само и единствено Маздата е със 120 к.с. а и цената и се "вмества"в бюджета ми, но пък била адски скъпа откъм части и поддръжка...

Та накратко- Нека форумното тяло, наистина разбиращо от може би преки наблюдения върху изброените от мен марки и модели автомобили, се намеси и да даде кратък , конкретизиращ и уместен съвет и мнение!
Благодаря ви !
Лек и приятен ден.
- Мартин Ганчев
Comment