Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно поддръжката на Алфа Ромео

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно поддръжката на Алфа Ромео

Здравейте,

Мисля да си купувам Алфа Ромео 156 или 166 модел около 2000 2001 година (няма $ за повече). Въпроса ми е като цяло поддръжката на Алфа Ромео по-скъпа ли е спрямо да кажем Фолксваген или Ауди (А4 около 99-00 модел).
    Може да ви се стори глупав въпроса, но съм нов шофьор, почти без опит и това е важно за мен.
    Ще съм благодарен на различни мнения и гледни точки.

@админите, ако съм объркал мястото/раздела, моля да ме поправите (и извините).

Едно и също нещо може да го ремонтираш за 200, 400 и 600лв, както и да ти ремонтират едно разваляйки две.... Абе всичко е много относително, като че ли най-важното е да случиш на екземпляр
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Здравей,
      за цени на части и ремонти, които са правили колеги с тези 2 модела може да погледнеш в тези теми: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=46743, http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=12108.
      156цата е сходна като клас на а4 и не би трябвало да е по-скъпа за поддръжка. Много е важно в какво състояние е колата, когато я купуваш, най евтината кола може да ти глътне доста средства за ремонти. Избирай внимателно и ако можеш я закарай на сервиз за преглед преди да купуваш.
      Със сигурност тези модели не са най-евтините за поддръжка коли, но аз лично и за секунда не съм съжалил за избора си. Съветвам те да избереш кола, която наистина ти харесва, а не да търсиш компромисни варианти. Така дори и да се наложи да правиш скъп ремонт, няма да съжаляваш толкова много.
      Успех с търсенето!
      Алфа Ромео 156 Sportwagon 1.8 TS '02

Comment

И друг въпрос имам. 166 модела 2000 година не е ли със CD система фабрично? Защото на тази снимка ( http://i.cars.bg/i/used/2010-06-07/1091154b.jpg ) има касетофонче май май?

И също така бихте ли препоръчали нещо в югозападна българия като автокъща или човек който може да предложи въпросните добри екземпляри втора ръка, защото за момента само в интернет оглеждам някакви оферти

Comment

Доколкото знам са си с касетка отпред и CD changer в багажника.

Comment

В багажника Как така? (извинявам се за въпроса) За първи път чувам подобно нещо и ми е странно.
            А при 156 как стои въпроса?

Едит: имам интерес към тази конкретно: http://www.cars.bg/u158062
            Цената й пада от известно време, преди беше последно 4500

Comment

Тази има CD changer http://www.cars.bg/u42850. Вижда се на снимка 5. При 156 има различни варианти на радиото, със и без CD.
              Относно конкретната кола, на мен не ми харесват фугите между предната броня и фаровете. И двигателят е прекалено чист, както и километрите малко, но това вече е типично за автотърговците.

Comment

Ясно, за първи път виждам подобно нещо, наистина интересно. А дали знаеш колко CD събира чейнджъра?

За бронята и фаровета - имаш предвид че може да е удряна ли?
                Забелязвам че има повече оферти за 156, отколкото за 166. Това на какво се дължи - че хората искат да се отърват от 156-ците си или че те са повече - защото повече се търсят. Или 166 са по-кофти?

Разпитвам така, защото съм съвсем млад и зелен шофьор, надявам се да не ви досаждам

П.С. А разхода на гориво как е? И за дизел и за бензин, горе долу?
                Last edited by MapokaHeTca; d.m.y г., 14:55.

Comment

Първоначално публикувано от MapokaHeTca Покажи съобщение
                  Ясно, за първи път виждам подобно нещо, наистина интересно. А дали знаеш колко CD събира чейнджъра?
                  Нямам идея колко диска са точно, нито дали е серийно.
                  За бронята и фаровета - имаш предвид че може да е удряна ли?
                  Да
                  Забелязвам че има повече оферти за 156, отколкото за 166. Това на какво се дължи - че хората искат да се отърват от 156-ците си или че те са повече - защото повече се търсят. Или 166 са по-кофти?
                  Не смятам, че може да се обобщи, че единият модел е по-лош от другия. 166 е по-висок клас и е била по-скъпа, но има много по-малко бройки, защото в този клас хората повече купуват немските коли, бмв 5 и Е класа. 156ци са произведени близо 700 хиляди, така че е нормално да ги има повече и втора ръка. Най добре разгледай по автокъщите или коли на колеги от твоя район, за да решиш кой е твоят модел.
                  Разпитвам така, защото съм съвсем млад и зелен шофьор, надявам се да не ви досаждам
                  Няма проблем да питаш, но може да разгледаш подробно разделите за 156/166 във форума. Там има доста отговори на твоите въпроси.
                  П.С. А разхода на гориво как е? И за дизел и за бензин, горе долу?
                  Дизелите са добри и икономични.
                  За бензините ... всякакви мнения има, но за мен са си доста мощни за обена и годината си. Разходът е нормален за размера и мощността на колата.
                  Но много зависи как ще караш...
                  Виж официалните данни за разход на двигателите, които те интересуват, това ще ти даде поне представа за разликата в разхода на бензиновите и дизеловите модели.

Comment

Хубава 156 или 166 в автокъща няма,имай предвид че вземеш ли си кола от там задължително ще ти лапне поне още 1000 лв да я вкараш що годе в час. Отдели си час два време и прочети разделите за тези модели тук във форума,виж колко теми с проблеми и тяхното отстраняване има и съответно си направи сам сметката дали ще можеш да устискаш защото неизбежно ще се появят и при теб. Ти си решаваш все пак но моят съвет е да погледнеш раздел "Продава" тук във форума определено колите са по добри от тези при автоджамбазите понеже собствениците им са ги поддържали и са наляли пари в тях,пари които не могат да се избият в никакъв случай но ситуацията с продажбите на коли в момента е такава . Относно избора ти на 166 ми е малко странно защо си се спрял на нея при положение че казваш че си млад шофьор без почти никакъв опит,но ти си знаеш. Според мен на първо време една 145 ще ти върши същата работа пък след година примерно ще си вземеш по голяма Алфа. Това си е мое мнение разбира се ,не си длъжен да се съобразяваш с него. Погледни примерно тази и помисли колко пари ще си спестиш с нея,ще имаш кола и ще ти останат пари ако изкочи нещо за оправяне по нея: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=50963
                    Ако държиш пък толкова да е по голям и по нов модел погледни обявите за 156 и 166 около 99-00 г. може да ти се сторят малко по скъпи но повярвай ми има защо да е така. Чети,мисли и си решавай Поздрави и успех в търсенето.
                    Ex: Alfa Romeo 33 Imola 1.4 8V '94
                    Ex: Alfa Romeo 145 1.4 16V TS '97
                    Ex: Аlfa Romeo 155 2.5 TD Sport '96
                    sigpic

Comment

Като поддръжка, няма да ти стъпи повече от а4 в 98-99г. Взимай смело! И двата автомобиал са хубави!

П.П. Лично аз бих си взел 166-ца, но всичко е въпрос на виждане.
                      Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                      Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

В багажника Как така? (извинявам се за въпроса) За първи път чувам подобно нещо и ми е странно.
                        А при 156 как стои въпроса?

Едит: имам интерес към тази конкретно: http://www.cars.bg/u158062
                        Цената й пада от известно време, преди беше последно 4500
                        Точно тази само на пръв поглед се вижда че е на манерка!Като гледам кода за ICS-а го нямат или я палят с кабели за фотосесията.Километрите не са реални!Погледни седалките на какво приличат.Тази определено не е за теб/като първи автомобил/.
                        Другото което се ще да ти напиша е че:156 и 166 си приличат само по емблемата отпред и отзад.Много различни автомобили.
                        Преди колегите с бензинови 166-ци да нададът вои,вземи си дизелова такава!Причинити са много,повечето не описани във форума.
                        Мои съвет е първо да се спреш на 156-ца,може би ще ти пасне по-добре от 166-ца.
                        Ченджъра е фабричен и седи в багажника заедно с навигацията,но малко колеги които го имат го използват.Не чете мп3.Отпред е с касетка.
                        И последно,точно от Дупница ли автомобил ще взимаш?

П.П
                        156-та градско бензин 9-10л извън горе долу същото/зависи от педала/
                        166-та градско 6-7л извън нормално 5л дизел
                        Last edited by Linkestis; d.m.y г., 00:22.
                        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Колега,не скачай на моделите 156 и 166 , особено след като си млад шофьор!Ще ти бъде много трудно като за първи автомобил!
                          Може да помислиш за някоя 145-ца ,да си я търкаляш известно време,да свикнеш и да придобиеш опит.След това се огледай за нещо по-голямо...предполагам не търсиш автомобил,който да караш цял живот,нали?! Това е лично мнение,исках само да го споделя.Аз бих те посъветвал да вземеш автомобил от някой доказан потребител и любител на марката по обясними причини.Например ето тази е добър избор,а и колегата е готов на коментари по цената при сериозен интерес http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=47455
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
                          Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
                          http://www.family-sozopol.com/

Comment

Тъй като имах и двете коли до скоро ( Аудито го продадох ) - аудито е с леко по скъпа поддръжка.
                            Като цяло е еднаква с 156-цата. Скъпо окачване и т.н.

Ако взимаш ауди, не взимай 2.5TDI , 150hp 155hp и 163hp.
                            Моето беше 150hp и там работата е мнооого дебела. В www.audibg.com му викат "мъртвородения" и "душегуба" , аз чак така не мога да се изкажа, върви много прилично , но парите за обслужване са много....

И двава автомобила са много добре за парите си вече...

Comment

Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщение
                              Колега,не скачай на моделите 156 и 166 , особено след като си млад шофьор!Ще ти бъде много трудно като за първи автомобил!
                              Може да помислиш за някоя 145-ца ,да си я търкаляш известно време,да свикнеш и да придобиеш опит.След това се огледай за нещо по-голямо...предполагам не търсиш автомобил,който да караш цял живот,нали?! Това е лично мнение,исках само да го споделя.Аз бих те посъветвал да вземеш автомобил от някой доказан потребител и любител на марката по обясними причини.Например ето тази е добър избор,а и колегата е готов на коментари по цената при сериозен интерес http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=47455

що бе,не го отказвайте колегата ако му е харесала 156.ти научиш ли се на голямо и малко ще можеш да караш.даже от малка кола на голяма,ще му е по-кофти.
                              мало е кофти паркирането назад,заради,колонките,ама те всички нови коли така ги правят заради дизайна и кофти се паркирват.
                              ако си нагласяс правелно огледалата е един път я опреш нежно в съседната кола ще знаеш колко разстояние имаи отзад и нямя проблем.
                              опела ми се виждаше прекрасно назад,ама такива коли вече никой не прави.
                              имам фиат брава,тя нали е в същия клас както и 145/146-тицата,ами и с нея се паркира така както и с 156 малко на усет.свикнеш ли с габаритите на колата никви грижи.брат ми кара 156-цата начинаещ е и гледам че доста бързо и свиква.
                              то като гледам и кви мастори има в БГ повечето хич не могат назад.а в австрия,питай ме как съм се набутвал с опела на парко масто за smart.буташ нежно колегата отпред,после нежно тоя отзад и така.знаеш ли кво е във виена да търсеш място.затва и броните им са ожулени особено при жените или някой по-нервен шофьор,леле-мале.един път кото отидох колата ми беше с 35см изместена назад.ко ша кажете по въпроса с паркиранетоили се научаваш или праиш на хората мизерий.тва е.
                              brava 1.4 sx
                              alfa 156 1.8

Comment

Working...
                              X