Известие

Collapse
No announcement yet.

Катастофа с Алфа 156 на околовръсното

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Катастофа с Алфа 156 на околовръсното

Колеги, току що минах през околовръсното в София, беше затворено на отбивката за лифта на Симеоново. Първоначално не видях какво е, но катаджията разказа:
    "Пиян отишъл при 'каките', след което изскочил на пътя, където го удря светло синя 156, шофьора врътва волана и изхвърча от пътя, обръща се и по таван се връща на платното". Имаше доста линейки и много стъкла, 'пешеходеца' не подаваше признаци на живот. Пазете се хора, алфата е карала с около 90-100 а гледката беше много неприятна..
    П.С. във всички случаи ли е виновен шофьорът при птп с пешеходец? Като си помисля че можеше да мина 15 мин по рано с мойта 156 претръпвам..
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Всичко е много относително и закона позволява изключително широко тълкуване, както и самата ситуация - куките могат да си го тълкуват както си искат, както и ние - ако е карал с 50- 60 е можел и да спре, ако е карал със 120 е можел и да го подмине и да не разбере за него......но така или иначе човек трябва да е повече от ясновидец на пътя, защото по мое мнение това което те предпазва от кофти случки по пътя, е способноста на драйвера да предвиди ситуацията, и да реагира превантивно......а иначе има и ситуации когато и с 40 да караш и с 140, няма капчица разлика......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от teetrinker Покажи съобщение
      П.С. във всички случаи ли е виновен шофьорът при птп с пешеходец? Като си помисля че можеше да мина 15 мин по рано с мойта 156 претръпвам..
      С изключение на неправилно пресичане на магистрала или булевард с подлези и мантинела от типа на "Цариградско" и "България" - да. Иначе, скоростта по околовръстното си е 90 км/ч, но сега ще го пишат че е карал с несъобразена скорост и убийството по непредпазливост е готово нищо, че пешеходецът е бил лом пиян...
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
        С изключение на неправилно пресичане на магистрала или булевард с подлези и мантинела от типа на "Цариградско" и "България" - да. Иначе, скоростта по околовръстното си е 90 км/ч, но сега ще го пишат че е карал с несъобразена скорост и убийството по непредпазливост е готово нищо, че пешеходецът е бил лом пиян...
        90 си е шнурец...особено при наличието на отбивка и спирка на ГТ как си го представяш?Скоростта по южната дъга е 60км, освен на широкото, където е 80км/ч(засега).
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
          90 си е шнурец...особено при наличието на отбивка и спирка на ГТ как си го представяш?Скоростта по южната дъга е 60км, освен на широкото, където е 80км/ч(засега).
          С изключение на кръстовищата, точно в участъка след широкото си е 90 щото се води извънградски път, а не булевард. Не е сигурно, че катастрофата е станала точно на отбивката, нали така?
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

С изключение на кръстовищата, точно в участъка след широкото си е 90 щото се води извънградски път, а не булевард. Не е сигурно, че катастрофата е станала точно на отбивката, нали така?
            Ходи разгледай хубаво и не спори всеки път ако обичаш, ограничението е 60км/ч по цялата южна дъга от Люлин до отклонението за Панчарево(изкл новата част между Бояна и Симеоновско)...има знаци навсякъде, че и Radar пише на тях Даже мисля, че и до "Тракия" е 60, но за там не съм 100% сигурен

A знака 60 от тази посока е още като слизаш от мостчето над Симеоновско на широката част, от 2те страни и после непосредствено преди отбивката...
            От другата е точно срещу входа на ИКЕА-та, а преди това е 50...

А това, че е извънградски път, аз табела край на София, ако идваш към Младост не съм виждал..ти как го реши, че е извънградски път не знам...
            Last edited by Satanism; d.m.y г., 09:02.

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Много кофти случка... Иначе ако го е ударил на разклона за лифта ограничението е 60 (има знак) а табела за излизане от софия има когато излизаш от студентски град към бистрица
              sigpic
              Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
              BMW 316 Compact '95

Comment

Вечер в тъмното по на неосветена улица - като повечето в България, и бавно да кара човек ако изкочи някой докарал се до "руска йога", времето и възможността за реакция не са кой знае колко големи. Лошо е, че така и невинни могат да пострадат освен йогата.
                Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Като става дума за катастрофи с Алфа , вчера на връщане от морето се разминах с една 159 с шуменска регистрация натоварена на камионче и в почти непознаваем вид дано всичко да е наред с този , който е бил вътре !
                  Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

По това окловръстно, в новата част, която е с по три платна, м/у разлкона примерно с Драгалевци и след това има една отсечка, в която по тъмно все някой пресича и е доста опасно.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Аз редовно осврквам неправилно пресичащи пешеходци там. Но и общината е за таковане. Реално, легитимирани места за пресичане има само на Драгалевското кръгово и на светофара за Симеоново. Трябва да се направят рампи като в началото на Малинов, където по едно време имаше светофар.
                      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                      Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                        Ходи разгледай хубаво и не спори всеки път ако обичаш, ограничението е 60км/ч по цялата южна дъга от Люлин до отклонението за Панчарево(изкл новата част между Бояна и Симеоновско)...има знаци навсякъде, че и Radar пише на тях Даже мисля, че и до "Тракия" е 60, но за там не съм 100% сигурен

A знака 60 от тази посока е още като слизаш от мостчето над Симеоновско на широката част, от 2те страни и после непосредствено преди отбивката...
                        От другата е точно срещу входа на ИКЕА-та, а преди това е 50...

А това, че е извънградски път, аз табела край на София, ако идваш към Младост не съм виждал..ти как го реши, че е извънградски път не знам...
                        Ето ти отгвора :

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                        Много кофти случка... Иначе ако го е ударил на разклона за лифта ограничението е 60 (има знак) а табела за излизане от софия има когато излизаш от студентски град към бистрица
                        п.п. Бабината ти трънкина "от Люлин" - до Горна баня със сигурност е 90, щото години наред съм карал служебна кола в района, а ако след стеснението след Симеоново има изрично ограничение за постоянна скорост 60, ще те черпя бира, иначе ти ще го правиш(още утре ще проверя!) , така че, мисли му
                        Last edited by RPWWD; d.m.y г., 22:03.
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Ето ти отгвора :

п.п. Бабината ти трънкина "от Люлин" - до Горна баня със сигурност е 90, щото години наред съм карал служебна кола в района, а ако след стеснението след Симеоново има изрично ограничение за постоянна скорост 60, ще те черпя бира, иначе ти ще го правиш(още утре ще проверя!) , така че, мисли му
                          Ще ме черпиш много бири и няма да се правиш на голям ербап, знаците са тамън 6 или 7 броя!!! за 60 и един за 40...днес ги броих специално заради тебе...сигурно и полу-сляпата ми баба би ги видяла...
                          5 са един след друг, закачени на общо 5 стълба на спускането от мостчето, после има един 40, после има 1 или 2 знака 60, единя мисля е точно преди ОМВ-то и ЕКо-то, а другия е 100м преди отбивката.В обратната посока ограничението е 50(междувпрочем от преди Арената до ИКЕА-та пак е 50 със знаци навсякъде, а после става 60 срещу ИКЕА-та
                          Ама така е, като карате и спите...
                          А от Люлин до Горна Баня много ти здраве да е 90, колкото и след Симоеново е 90, ходи проверярвай пак ако искаш...
                          Last edited by Satanism; d.m.y г., 00:36.

OEM & Ventura Garage

Comment

Не подавайте грешна информация така на хората, никъде по южната дъга, нито между Люлин и Горна баня няма разрешени 90 км/ч, единствените по-скоростни отсечки са новите 3-лентови с разрешени 80 км/ч.
                            Всъщност всеки си има очи да гледа знаците и табелите, но някой все пак може да се заблуди от тези постове
                            146 1.6 TS '00
                            156 2.4 JTD '01

Comment

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение
                              Не подавайте грешна информация така на хората, никъде по южната дъга, нито между Люлин и Горна баня няма разрешени 90 км/ч, единствените по-скоростни отсечки са новите 3-лентови с разрешени 80 км/ч.
                              Всъщност всеки си има очи да гледа знаците и табелите, но някой все пак може да се заблуди от тези постове
                              То само погледни изкъртващата логика....
                              ще пуснат 90км на 1-лентовия разбит път и после като се качиш на 15-те ленти чисто нов път ще ти го направят 80, да намалиш малко...

OEM & Ventura Garage

Comment

Working...
                              X