Известие

Collapse
No announcement yet.

Пътна помощ - статистика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пътна помощ - статистика

Както може би повечето знаят имам фирма за пътна помощ. При Румен в клубния сервиз се разговорихме с някои момчета, че водя статистика и решихме, че тази информация ще бъде интересна за всички.

Статистиката я водя по три показателя:

Общ брой повиквания за пътна помощ

Повиквания за аварирали МПС

Повиквания за катастрофирали МПС

В общия брой повиквания влизат и такива за спукани гуми, подаване на ток, обект на кражба или опит за такава и др.

Статистиката я правя на база марка МПС, независимо от модела и типа, т.е. VW Polo, Passat, Touareg, Transporter (имам данни и по модели, но не са обработвани).

Данни за периода 01.11.2008г. - 30.11.2008г.
    Статистика за аварирали автомобили:
    1. Опел
    2. Мерцедес, Рено, Тойота, Фолксваген
    3. БМВ
    4. Форд
    5. Мицубиши
    6. Ауди
    7. Хюндай
    8. Алфа ромео
    9. Ситроен
    10. Деу

1.12.2008 г. - 31.12.2008 г.
    Аварирали автомобили:
    1. Рено, Опел
    2. Ауди, БМВ, Мерцедес
    3. Пежо, Лада
    4. Фиат, Фолксваген, Шевролет
    5. Шкода, Тойота
    6. Форд, Сузуки, Крайслер
    7. Мицубиши
    8. Ситроен
    9. Киа
    10. Роувър

1.01.2009 г. - 30.06.2009 г.
    Аварирали автомобили:
    1 Рено
    2 Ситроен, Фиат
    3 Форд
    4 Опел, Ауди, VW, Роувър
    5 БМВ, Мерцедес, Алфа Ромео
    6 Шевролет
    7 Хюндай, Волво, Шкода, Нисан, Порше
    8 Сузуки
    9 Тойота, Хонда
    10 Киа, Сааб
    Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
    Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
    Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
    Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Ако можеш и да определиш колко е представителна извадката ти, данните ти ще бъдат още по-точни.

Comment

Като се има предвид че си член на клуба ,и форума се очаква че броя на италиански коли и най вече алфи да има стойност леко завишена спрямо другите коли
      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Радо, ако извадиш тези със спуканите гуми и други подобни проблеми ще е малко по-информативна статистиката .

Освен това да се има предвид обстоятелството, че голямата част от собствениците на Опел и ФВ чакат нещата да станат за пътна помощ, а повечето алфисти тичат в сервиза при първия подозрителен шум.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Това е информация само за автомобили използвали моите услуги поради техническа неизправност. Катастрофиралите, спуканите гуми, подаването на ток и др. не влизат в тези данни.

Наистина имайки предвид, че съм от клуба и факта, че Лисан и най-вече Румен ми пращат доста алфи спокойно можете да ги свалите с една, две позиции надолу, тъй като повечето алфи стигат до мен по тази линия.

Иначе при търсене в гугъл по ключови думи пътна помощ, денонощна пътна помощ, репатриране и пътна помощ София моята фирма излиза между първа и трета позиция. Изводите можете да си направите сами.
          Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
          Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
          Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
          Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

Каква е тази извадка за 1 месец и Алфите не са толкова масови...

Според мен на Първо място по дефектни и аварирали трябва да е Алфа, после са Фиат и Ланча, след това Рено, Пежо и Ситроен (ще направят черен твоя ден - карам Рено 2 години, още не мога да повярвам, че кривнах от пътя на немските коли, на път не ме е оставял рендака, но ме дразни евтиния френски миниван, от близо година карам с масло в антфриза, следващата ще е 100% немска или японска). След това надолу Опел - карах такъв гнилоч 2 години, повече няма да се опелирам, освен ако служебна или подарък, но ако е подарък продавам и вземам друга... Форда и той е на ниво на Опела, следват по-здрави VW, Audi, след това още по-здраво BMW, после Mercedes (кола Мерцедес и всички останали марки), после най-здравото - японките, като най-здравата японка е Субару!

Сега ще започнат храчките, знам, но това е самата истина, а тя понякога боли (зависи от коя страна си).
            Поздрави и наздраве!

Comment

Първоначално публикувано от batececo Покажи съобщение

Сега ще започнат храчките, знам, но това е самата истина, а тя понякога боли (зависи от коя страна си).
              Поздрави и наздраве!
              Това е самата истина която някой ти е набил в главата и нищо повече......
              Мерцедес и БМВ били здрави
              Митове и легенди,ама хайде някой да изтрие моето и горното мнение,че ще почне да се цвъка.....
              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Според мен на Първо място по дефектни и аварирали трябва да е Алфа, после са Фиат и Ланча, след това Рено, Пежо и Ситроен (ще направят черен твоя ден - карам Рено 2 години, още не мога да повярвам, че кривнах от пътя на немските коли, на път не ме е оставял рендака, но ме дразни евтиния френски миниван, от близо година карам с масло в антфриза, следващата ще е 100% немска или японска). След това надолу Опел - карах такъв гнилоч 2 години, повече няма да се опелирам, освен ако служебна или подарък, но ако е подарък продавам и вземам друга... Форда и той е на ниво на Опела, следват по-здрави VW, Audi, след това още по-здраво BMW, после Mercedes (кола Мерцедес и всички останали марки), после най-здравото - японките, като най-здравата японка е Субару!

Поздрави и наздраве!

Само не разбрах колко италиански коли си карал? Или повече на комплексарщина го караме.
                Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 00:04.
                Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Сложили БМВ, Мерцедес и .... (внимание) Алфа на един ред (това автора на темата) ХАХАХАХАХА Но забрява, че масовката от немските марки от извадката му са на по 20 ++ години, а алфичките са млади млади, че като минат 10-15 години и са за У коша и естествено няма да ги има в извадка по дефектирали автомобили, те просто няма да присъстват Докато мерцовете и баварките на по 20 и кусур години ще са по-коли и ще са по-здрави. Иначе казано, най-вероятно е събирал 124-ки (вечната кола милионник) и от този набор, които като бройка са повече от 10-годишните алфички...

Comment

Сложили БМВ, Мерцедес и .... (внимание) Алфа на един ред (това автора на темата) ХАХАХАХАХА Но забрява, че масовката от немските марки от извадката му са на по 20 ++ години, а алфичките са млади млади, че като минат 10-15 години и са за У коша и естествено няма да ги има в извадка по дефектирали автомобили, те просто няма да присъстват Докато мерцовете и баварките на по 20 и кусур години ще са по-коли и ще са по-здрави. Иначе казано, най-вероятно е събирал 124-ки (вечната кола милионник) и от този набор, които като бройка са повече от 10-годишните алфички...
                    дрън-дрън тва пък как логично го извади
                    @Gligan, за Рено съм повече от сигурен че е на първо место
                    Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Ми що си купи Алфа тогава ?!?
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

В интерес на истината, това са само едни първични данни които трябва да се обработят статистически за да изведе някаква закономерност.

Comment

В интерес на истината новите Мерцедеси и БМВ та са в пъти по репатрираните от 124ките например. И говорим за найстина новите под 5 години които са
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Има и за 6 месеца, бе бате Цецо
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                              Само не разбрах колко италиански коли си карал? Или повече на комплексарщина го караме.
                              Недей така, колега. Комплексарщината е също и в подържащите противоположното мнение на това на батецецо, които също не казват какви неиталиански коли са карали. Относно статистиката, няма как да ни даде ясна информация. Подобно нещо правят ADAC, там стойностите са в проценти, дейността им е с огромен мащаб, но нали са немци и не им се вярва по итал-бг форумите.
                              по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Working...
                              X