Известие

Collapse
No announcement yet.

Опасни шофьори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pinkmousy Покажи съобщение
    Подхода е добър принципно, но леко неприложим в повечето случаи. Ако той има числено/масивно превъзходство? Оръжие му е майката и да се изтрепят един друг... че така уж дървета и стълбове колкото щеш, но не ги целят достатъчно често
    Оръжието не е решение на проблема. Прекалено лабилни личности сядат зад волана и ако всеки започне да размахва оръжие заради едно засичане ще стане нещо страшно!
    Оръжие от колата не размахвам! На бой не скачам никога освен да се защитя от някой който ми налита! Да разправям се ако някой ми се прави на интересен, но само толкова. Ключове обаче изхвърлям!!! Все пак всичко си има граници. Най-добре е да запазиш скопойствие и да не оставяш да те нервират. Дори и да ти кипне по-добре си го задръж докато си зад волана защото изпуснеш ли емоцията може да стане неконтролируемо положението!
    Самоконтрол и това е! Не е необходимо да си отмъщавате когато сте на пътя! Това, че някой ви е засякъл не означава, че задължително трябва да му го върнете. Селяни на пътя които се мислят за богове има много. Не слизайте на тяхното ниво! Не си рискувайте живота! Не рискувайте живота на околните! Не рискувайте колата си! Не рискувайте разправии с трети лица! И всичкото това заради един импулс! Бъдете разумни и балансирани шофьори във всяко едно отношение! Всичко си има граници. Съгласен съм. Но ако толкова много искате да направите нещо то нека бъде разумно и нека бъде по начин, по който вие да контролирате положението, а не на принципа "с твоите камъни по твоята глава"!
    The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
      .....

....

Това е много разумно и адски добро!
      Опитвам се да мисля точно по този начин, когато шофирам. (не всеки път се получава, признавам си, но определено това е начина)
      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Аз обикновено скачам на клаксона, както се сещате, не излизам да се бия, нито се разправям, ако някой друг не започне. Но има такива, на които (не стига, че са виновни - хем в нарушение, хем са ме застрашили по някакъв начин), ами като им свирнеш, и са свръх обидени. Просто не знам...
        GTV 2.0 TS '95
        Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Оръжието не е решение на проблема. Прекалено лабилни личности сядат зад волана и ако всеки започне да размахва оръжие заради едно засичане ще стане нещо страшно!
          Оръжие от колата не размахвам! На бой не скачам никога освен да се защитя от някой който ми налита! Да разправям се ако някой ми се прави на интересен, но само толкова. Ключове обаче изхвърлям!!! Все пак всичко си има граници. Най-добре е да запазиш скопойствие и да не оставяш да те нервират. Дори и да ти кипне по-добре си го задръж докато си зад волана защото изпуснеш ли емоцията може да стане неконтролируемо положението!
          Самоконтрол и това е! Не е необходимо да си отмъщавате когато сте на пътя! Това, че някой ви е засякъл не означава, че задължително трябва да му го върнете. Селяни на пътя които се мислят за богове има много. Не слизайте на тяхното ниво! Не си рискувайте живота! Не рискувайте живота на околните! Не рискувайте колата си! Не рискувайте разправии с трети лица! И всичкото това заради един импулс! Бъдете разумни и балансирани шофьори във всяко едно отношение! Всичко си има граници. Съгласен съм. Но ако толкова много искате да направите нещо то нека бъде разумно и нека бъде по начин, по който вие да контролирате положението, а не на принципа "с твоите камъни по твоята глава"!
          Темата е безмислена. Ще кажа защо :
          На 21.10.2010 малко след търговище ме засече фолксваген туарег черен джип ( това е по данни на свидетел останал при мен до идване на КАТ) . За да не го ударя първо натиснах спирачка. След като видях че не помага избягах в дясно, само че там ме чакаше еластична ограда. В крайна сметка предницата ми е смляна а джипа си замина поживо поздраво - даже не намали да види какво става. За уточнение моята скорост беше 100км/ч. Всички други коли спряха. Дойде катаджия и познайте какво - неизвестен извършител аз съм виновен за удара си и толкоз. Питах какво ще каже за показанията на свидетеля и няма ли да направи нещо - отговор без номер нищо неможе да се направи ( момчето което спря като свидетел и даде данните не е видяло също номера). Единственото което направи е да не ми пише акт защото му казах че ще обжалвам при свидетел на ситуацията и случката. Исках да се обади на колегите си и да спрат тоза автомобил - предполагах че имат поне един пост до Шумен и едва ли ще мине повече от един автомобил със същото описание в рамките на половин час. Да ама не - най невъзмутимо ми отговаря неизвестен извършител след като няма номер който да дадеш.
          Та затова е безмислено каквото и да направиш ефекта е нулев. Ако имах оръжие тогава сигурно щях да го застрелям - е тогава вината пак мойта.
          Така че дано на никой да не му се случва или поне да е без последици, всичко да е здраво и читаво. Пък ще попсуваме и ще ни мине.
          sigpic
          Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
          АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
          АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Първоначално публикувано от danchev63 Покажи съобщение
            На 21.10.2010 малко след търговище ме засече фолксваген туарег черен джип ( това е по данни на свидетел останал при мен до идване на КАТ) . За да не го ударя първо натиснах спирачка. След като видях че не помага избягах в дясно, само че там ме чакаше еластична ограда. В крайна сметка предницата ми е смляна а джипа си замина поживо поздраво - даже не намали да види какво става. За уточнение моята скорост беше 100км/ч. Всички други коли спряха. Дойде катаджия и познайте какво - неизвестен извършител аз съм виновен за удара си и толкоз. Питах какво ще каже за показанията на свидетеля и няма ли да направи нещо - отговор без номер нищо неможе да се направи ( момчето което спря като свидетел и даде данните не е видяло също номера). Единственото което направи е да не ми пише акт защото му казах че ще обжалвам при свидетел на ситуацията и случката. Исках да се обади на колегите си и да спрат тоза автомобил - предполагах че имат поне един пост до Шумен и едва ли ще мине повече от един автомобил със същото описание в рамките на половин час. Да ама не - най невъзмутимо ми отговаря неизвестен извършител след като няма номер който да дадеш.
            Та затова е безмислено каквото и да направиш ефекта е нулев. Ако имах оръжие тогава сигурно щях да го застрелям - е тогава вината пак мойта.
            Така че дано на никой да не му се случва или поне да е без последици, всичко да е здраво и читаво. Пък ще попсуваме и ще ни мине.
            Колега, ще попсуваме, но в твоя случай не се е разминало само с псувни, а има и последици. За много хора колата е жизнено необходима по една или друга причина и на мен ми е доста обидно, гневно и не знам още какво, че в тая *** държава, на която плащам данъци (и то хич не малко) не мога да изляза от къщи, без някой да ми застраши живота и имуществото. Вярно, че писането във форума нищо не променя, но може някой да даде по-конструктивна идея, знам ли. В крайна сметка, ако някой ме убие и се размине с 2 години условно, както става обикновено, какво, кой е прецакания и кой ще ми гледа детето тогава? Докога ще толерираме простотията?!
            GTV 2.0 TS '95

Comment

Колега, ще попсуваме, но в твоя случай не се е разминало само с псувни, а има и последици. За много хора колата е жизнено необходима по една или друга причина и на мен ми е доста обидно, гневно и не знам още какво, че в тая *** държава, на която плащам данъци (и то хич не малко) не мога да изляза от къщи, без някой да ми застраши живота и имуществото. Вярно, че писането във форума нищо не променя, но може някой да даде по-конструктивна идея, знам ли. В крайна сметка, ако някой ме убие и се размине с 2 години условно, както става обикновено, какво, кой е прецакания и кой ще ми гледа детето тогава? Докога ще толерираме простотията?!
              Да при мен е фатално, защото вече пенсионирах автомобила. Сега чакам да ми доставят нов. Но тези ефекти по пътищата няма да ги има ако тъй наречената "Полиция Кат" е на мястото си и изпълнява задълженията си. Не само да се крият по отклонения за спиране и да дебнат с колко караш, а да вземат и да проследят един потенциален убиец на пътя да го спрат и да му вземат книжката ( ако има такава). Да го фиксират в системата си и да не получава книжка докато не докаже чрез обучение че е способен да пази себе си и околните на пътя. А какво правят - законово намаляват скоростта на движение до влачене - а опасните тези които са потенциални убийци на пътя ги защитават да си карат както знаят. Не скоростта е основния проблем. Основата е в неправоспособността на водачите независимо с книжка или без нея.
              А в държавата ни че всичко е абсурд съм просто убеден и няма начин да ме разубедят. Единствено може да ме убедят със адекватни мерки. А адекватни мерки са тези които премахват първопричината. А не както тръбят навсякъде че мерки са взети - намаляване на скоростта; увеличаване на глобите и ред други такива - ама за последствията.
              Нека колегите да четат и да се пазят от първопричините. И пак пожелавам на всички да се разминават само със "плюене в пазвата" както са казвали народните мъдрости.
              sigpic
              Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
              АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
              АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Да при мен е фатално, защото вече пенсионирах автомобила. Сега чакам да ми доставят нов. Но тези ефекти по пътищата няма да ги има ако тъй наречената "Полиция Кат" е на мястото си и изпълнява задълженията си. Не само да се крият по отклонения за спиране и да дебнат с колко караш, а да вземат и да проследят един потенциален убиец на пътя да го спрат и да му вземат книжката ( ако има такава). Да го фиксират в системата си и да не получава книжка докато не докаже чрез обучение че е способен да пази себе си и околните на пътя. А какво правят - законово намаляват скоростта на движение до влачене - а опасните тези които са потенциални убийци на пътя ги защитават да си карат както знаят. Не скоростта е основния проблем. Основата е в неправоспособността на водачите независимо с книжка или без нея.
                А в държавата ни че всичко е абсурд съм просто убеден и няма начин да ме разубедят. Единствено може да ме убедят със адекватни мерки. А адекватни мерки са тези които премахват първопричината. А не както тръбят навсякъде че мерки са взети - намаляване на скоростта; увеличаване на глобите и ред други такива - ама за последствията.
                Нека колегите да четат и да се пазят от първопричините. И пак пожелавам на всички да се разминават само със "плюене в пазвата" както са казвали народните мъдрости.
                Точно така е, у нас не се работи над превенция на нарушенията ами се гледа да "захранят", след като е извършено нарушение... това докато не се промени нищо добро не ни чака...
                Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Приателю....позволяваш на злобата да те обземе и да те подтикне към агресия. Кажи ми ако имаше пистолет какво мислеше, че ще можеш да направиш? Щал си да го застреляш ама дали?! Докато спреш колата от влаченето по мантинелата, докато махнеш колана, да излезнеш, да извадиш пистолета и да стреляш той си заминава. Най-много да му беше надупчил задната врата ако си точен на тая дисатнция или недай си боже да думнеш някой насрещно движещ се. Пак казвам, че оръжията нямат място на пътя! Е да, тоя е идиот ама ти мислиш ли, че с пистолет в ръка ще го промениш?! И катаджията колкото и тъпо да звучи е прав. Той не може да направи нищо срещу някой който не го знаят кой е.
                  А това за държавата..... Еми да, и тя е скапана, но не е виновна в случая. Ако ще и драконови мерки да има идиота си остава идиот. Е затова казвам, че за да си способен, ама наистина способен, шофьор трябва да умееш да се контролираш, да си уверен в това, което правиш и да не се подаваш на емоциите. Всичко останало е практика. Не ме разбирай погрешно. Не искам да звучи така сякаш съм против теб. Напротив. Влизам ти в положението. Знам че е тъпо да си патиш заради грешките и недомислиците на други, но такъв е живота. Гледай го от добрата страна, че ти си добре. Кола доколкото чета нова ще имаш, така че и това не трябва да те ядосва. Даже ламарините са последното нещо, за което трябва да се нервираш. Знам, че да го пишеш е много по-лесно отколкото да изпаднеш в конкретната ситуация, но това е положението. Аз съм тотоализирал кола на магистрала в уж цивилизована държава и там пак имаше фактора човешка глупост на един от участниците. Само дето не просто, че той не спря след като се ударихме, а никой не спря от идващите!!! Било готино в чужбина, а? Колата не е като да не се виждаше, защото пресече напряко всичките 3 ленти, заедно с аварийната (значи общо 4) и се заби челно в бетонените блокчета, които разделят двете посоки! А, да. Най-готината част от историята е, че всичко започна заради едно куче. Да, куче на магистралата. Супер! 'Що пък не?! На отиване с пътна помощ на връщане с "транспорта". Мислиш, че ми е било приятно ли? Че тия услуги и пари струват все пак! Ама след всичко не съм намразил кучетата или другите шофьори. Радвам се, че сме добре и това е най-важното за мен!

Comment

А това за държавата..... Еми да, и тя е скапана, но не е виновна в случая. Ако ще и драконови мерки да има идиота си остава идиот. Е затова казвам, че за да си способен, ама наистина способен, шофьор трябва да умееш да се контролираш, да си уверен в това, което правиш и да не се подаваш на емоциите.
                    Ами не съм съгласен с това колега. Ще си позволя една народна мъдрост - "Не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава". Колегата Max е много прав, че държавата (разбирай подопчените и органи) не работи над превенция на нарушенията. В момента целта е да се събират пари за хазната, а пък катаджийте се крият като лисугери по храстите и дебнат за глуспости и единственото нещо, което ги интересува е не да контролират движението, ами да си пълнят джобовете. Значи българина никога на е имал дисциплина, затова е необходимо да му се създава. Понеже съм по-дъртичък и имам някои ясни спомени от тоталитаризма, само ще ти кажа, че тогава такова нещо като рушвет да предложиш на катаджията беше немислимо. Няма свидел, няма нищо, направо те вкарва в кауша и там дупе да ти е яко - по бързата процесдура и гледаш после слънцето на квадрати. Е, не било демократично, ама няма пълно шастие на света. Спазването на реда винаги трябва да се осигури от държавата, защото паплачта не може да се самоуправлява и самоконтролира.

...
                    На 21.10.2010 малко след търговище ме засече фолксваген туарег черен джип ( това е по данни на
                    Колега много съжалявам, това което ти се е случило. И аз съм го изживял преди много години. Важното е, че си жив и здрав - ламарини се правят.

Може да е малко гадничко (затова предварително се извинявам), че е на твой гръб, ама като чета този ред се сетих за оня случай с "Черен джиБ е с предимство"
                    Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 14:10.
                    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                      Ами не съм съгласен с това колега. Ще си позволя една народна мъдрост - "Не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава". Колегата Max е много прав, че държавата (разбирай подопчените и органи) не работи над превенция на нарушенията. В момента целта е да се събират пари за хазната, а пък катаджийте се крият като лисугери по храстите и дебнат за глуспости и единственото нещо, което ги интересува е не да контролират движението, ами да си пълнят джобовете. Значи българина никога на е имал дисциплина, затова е необходимо да му се създава. Понеже съм по-дъртичък и имам някои ясни спомени от тоталитаризма, само ще ти кажа, че тогава такова нещо като рушвет да предложиш на катаджията беше немислимо. Няма свидел, няма нищо, направо те вкарва в кауша и там дупе да ти е яко - по бързата процесдура и гледаш после слънцето на квадрати. Е, не било демократично, ама няма пълно шастие на света. Спазването на реда винаги трябва да се осигури от държавата, защото паплачта не може да се самоуправлява и самоконтролира.
                      Съгласен съм, но всичко започва от самосъзнанието. Ти ако знаеш, че не трябва да минаваш на червено и имаш самодисциплината да не го направиш макар и да е безопасно просто няма да го направиш. А това каква глоба ще ти друснат ако го направиш би трябвало да ти дойде в главата на второ място след като сам си си наложил да не го направиш. Но за едно си много прав, цитирам: "...българина никога на е имал дисциплина...". Принципно избягвам такива определения като "българина" и тем подобни, но в случая това си е факт!

Comment

Съгласен съм, но всичко започва от самосъзнанието. Ти ако знаеш, че не трябва да минаваш на червено и имаш самодисциплината да не го направиш макар и да е безопасно просто няма да го направиш. А това каква глоба ще ти друснат ако го направиш би трябвало да ти дойде в главата на второ място след като сам си си наложил да не го направиш. Но за едно си много прав, цитирам: "...българина никога на е имал дисциплина...". Принципно избягвам такива определения като "българина" и тем подобни, но в случая това си е факт!
                        Те КАТ не могат да дисциплинират няколко хиляди катаджии да не вземат подкупи, а ти очакваш 2-3 милиона шофьори да се самодисциплинират? Не е ли малко нереално. Според мен дисциплината се налага, защото винаги има мърша. А в Булгаристан мършата е 80-90%...
                        GTV 2.0 TS '95

Comment

Те КАТ не могат да дисциплинират няколко хиляди катаджии да не вземат подкупи, а ти очакваш 2-3 милиона шофьори да се самодисциплинират? Не е ли малко нереално. Според мен дисциплината се налага, защото винаги има мърша. А в Булгаристан мършата е 80-90%...
                          Явно не можем да се разберем. Аз говоря за нещо съвсем различно. Както и да е. Карайте както си можете само не разчитайте после някой друг да ви оправя! Без лоши чувства към никой! Мир!

Comment

Налага се, ама от кого? И ако "мършата" е 80-90%, то тя не е ли навсякъде - в налаганите, но и в налагащите?
                            И защо винаги изключваме нас самите, говорейки така за народа в България?
                            Истина ви казва detelazurno, всичко трябва да започва от самите нас, останалото е резултат. Колкото повече хора го разберат, токлова са ни по-големи шансовете да измъкнем тая изстрадала държава на "светло".
                            ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                            ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                            ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                              Налага се, ама от кого? И ако "мършата" е 80-90%, то тя не е ли навсякъде - в налаганите, но и в налагащите?
                              И защо винаги изключваме нас самите, говорейки така за народа в България?
                              Истина ви казва detelazurno, всичко трябва да започва от самите нас, останалото е резултат. Колкото повече хора го разберат, токлова са ни по-големи шансовете да измъкнем тая изстрадала държава на "светло".
                              Аз го разбирам, и смятам, че се държа както трябва, и в живота, и на пътя. И какво от това? Това пази ли ме да не ми скачат разни бакшиши по кръстовищата да ми се правят на мъже, и то в 7 сутринта? Т.е. метода нещо не работи добре... Както и да е.
                              GTV 2.0 TS '95

Comment

Аз обикновено скачам на клаксона, както се сещате, не излизам да се бия, нито се разправям, ако някой друг не започне. Но има такива, на които (не стига, че са виновни - хем в нарушение, хем са ме застрашили по някакъв начин), ами като им свирнеш, и са свръх обидени. Просто не знам...
                                Колежке и като скочиш на клаксона какво постигаш? Всички сме разсеяни на моменти и се случва да се забавим на някой светофар 2-3сек.Не е приятно да де слушат през две пресечки ,че искаш да ти се махат всички от пътя! Малко търпимост е нужна,не мислиш ли?
                                sigpic Alfasud/156 1.8ex
                                156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Working...
                                X