Колеги интересува ме как горе долу вървят цените за инсталацията на една такава камина? Питам като цяло някой дали е запознат по колко взимат за труд? Цените на отделните елементи и това какво ми трябва за самата инсталация ги знам.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Камини с водна риза.
Collapse
X
-
Камини с водна риза.
1986 Alfa Romeo Sprint ex.
1993 Fiat Croma 2.5 TDI ex.
1999 Citroen Saxo 1.0
Never Give Up! Just keep walking... ®Тагове: Няма
-
За какво ти е тази камина да се топлиш или да сваляш мацки у вас . Ако е за второто става , има ги на цени от 300 до 5000лв. Обосоновавам се защо пък ти си преценявай : първо ще ти омръзне да слагаш дърва (средно на през 3 часа ), второ много трудно се контролира горенето , тези камини имат ниско КПД , всеки ден се пали , те са опасни защото нямат аварийна серпентина за охлаждане , което при прегряване на водата във водната риза би довело до разкъсване на тръбите с алуминиева вложка или спукване на самата водна риза.
Има други много по-ефективни решения за отопление на твърдо гориво като пелетните камини (ако държиш на камина ) , които са далеч по автоматизирани и имат уреди за контрол на параметрите или етажни котли от 12 kw на дърва , въглища и дървестни отпадъци .
Дано съм ти бил полезен с инфото за по конкретни варианти и цени ми пиши на лично съобщение или в скайпа , за да не правя реклама тук .Last edited by Ladjov; d.m.y г., 21:13.Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I)My love
sigpic
-
Цялата работа излиза скъпичко. На нас вкъщи(в Бургас) камината с цялата инсталация и други необходими неща ни излезе около 2500 и това при положение,че сами си правихме инсталацията и не сме викали хора да я сглобяват, ако извикаш хора ще излезе може би около 1000-1500 отгоре. Камината си е много хубава работа,а и с тази водна риза е доста добре. Зареждането с дърва не е чак толкова трудна задача,а и зависи какво дърво слагаш,може да гори 1 час може и 6. Щом ще е водна риза тя задължително има и помпа и е много наложително тази помпа да бъде свързана с UPS, в случей на внезапно спиране на тока,защото в противен случей помпата спира и камината става една потенциална бомба.те са опасни защото нямат аварийна серпентина за охлаждане , което при прегряване на водата във водната риза би довело до разкъсване на тръбите с алуминиева вложка или спукване на самата водна риза.второ много трудно се контролира горенетоAlfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02
Comment
-
На камина с водна риза живея от 6г. 3 в апартамент и от 3г. жиея в къща. Знам за какъв филм става дума общо взето. И на двете места системата я е правил баща ми, с моя помощ де, понеже му е такова образованието и разбира, но не се занимава с това. Та сега май се очертава да правим услуга на едни хора и трябва да им направим системата в къща, та ме интересува главно как се формират цените за труда, тъй като до сега все ние сме си я правили?
П.С. Всяко инфо ще ми е от полза, мерси1986 Alfa Romeo Sprint ex.
1999 Citroen Saxo 1.0
Never Give Up! Just keep walking... ®
Comment
-
E, ми щом сте правили досега имате представа приблизително колко време ще ви отнеме, макар, че всеки обект има своята особеност и индивидуалност. Сложете си една според вас стойност на месечна заплата и вижте каква сума ше ви излезе за времето, което предполагате, ше работите. Сложете още около 20% непредвидени и получената сума може да ви бъде една база - полученото го умножаваш по 1,5. Тази сума я брулваш и гледаш реакцията на този, който дава парите. - важно е да се пазариш с него, а не с някой друг.
Ако има някой колега, който е в бранша като изпълнител може да ти каже някакви стандартни тарифи, които мажеш да сравниш с това, което вие си калкулирате като стойност на труда ви.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от MogaTa Покажи съобщениеКолеги интересува ме как горе долу вървят цените за инсталацията на една такава камина? Питам като цяло някой дали е запознат по колко взимат за труд? Цените на отделните елементи и това какво ми трябва за самата инсталация ги знам.
p.s.Е сега го попитах е тази форма ги прави http://www.kaminiaurora.com/Last edited by Vlado_PK; d.m.y г., 00:57.Fiat Punto 1.2 75 ELX
EX-Alfa Romeo 146 1.9JTD Diesel surprise
EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx
Comment
-
Ами мога да кажа, че от 2г. се греем на такава камина в къща в Люлин. Просто нямаше как да стане номера с климатиците и решихме този вариант. Цените не са толкова солени за 3 стаи, кухненски бокс, и баня излезе ~2500лв. всичко, работата беше 400лв., ако не се лъжа.
Зависи от стаята и площа за отопление, съответно и капацитета на камината. Стаите са малки и където е камината определено като се затрови вратата става много топло и не може да се диша, не че е лошо де. Другите стай радиаторите топлят идеално, не могат да се пипнат когато температурата на водата при камината е ~60гр., то тази температура и поддържаме. Захранваме и бойлера и така имаш и топла вода през цялото време, за 1 душ стига, все пак мястото е малко и е 60л бойлера.
Кофти е слагането и носенето на дърва, но не е болка и кефа си заслужава.sigpic
ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
0889 636 093
Comment
-
Първоначално публикувано от MogaTa Покажи съобщениеНа камина с водна риза живея от 6г. 3 в апартамент и от 3г. жиея в къща. Знам за какъв филм става дума общо взето. И на двете места системата я е правил баща ми, с моя помощ де, понеже му е такова образованието и разбира, но не се занимава с това. Та сега май се очертава да правим услуга на едни хора и трябва да им направим системата в къща, та ме интересува главно как се формират цените за труда, тъй като до сега все ние сме си я правили?
П.С. Всяко инфо ще ми е от полза, мерсиArena Coast Customs
Comment
-
На къща с 5стаи - камина и 4 радиатора със всичките му там ЮПС-и и патаклами ми излезе 1500лв преди 5години. Всичко си направих сам за 2дена с една дрелка за 18лв.
За да не ми става цялата къща в тръби навързах радиаторите последователно, а не поотделно. Всички казваха тогава, че нищо няма да стане - стана си перфектно, на последния радиатор му трябват 15мин. да стопли, 1-ви, 2-ри и 3-ти се скопяват по-малко от кранчето. Абе всичко си е настройка. Единствения минус е, че такива камини трябва да се слагат във възможно най-голямата стая, защото отдават много топлина, а при мен нямаше как да стане и въпросната стая стои винаги отворена към коридорите щото иначе става 40градуса
малей къв тъп и упорит съм бил навреметоsigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Преди 4 години инсталацията на такава камина за четиристаен апартамент(три радиатора,лира за баня и свързване към серпентина за бойлера) варираше от 300 до 600 лв.Сега не знам как са цените,но едва ли ще са същите.Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97
Comment
-
Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщениеЗа какво ти е тази камина да се топлиш или да сваляш мацки у вас . Ако е за второто става , има ги на цени от 300 до 5000лв. Обосоновавам се защо пък ти си преценявай : първо ще ти омръзне да слагаш дърва (средно на през 3 часа ), второ много трудно се контролира горенето , тези камини имат ниско КПД , всеки ден се пали , те са опасни защото нямат аварийна серпентина за охлаждане , което при прегряване на водата във водната риза би довело до разкъсване на тръбите с алуминиева вложка или спукване на самата водна риза.
Има други много по-ефективни решения за отопление на твърдо гориво като пелетните камини (ако държиш на камина ) , които са далеч по автоматизирани и имат уреди за контрол на параметрите или етажни котли от 12 kw на дърва , въглища и дървестни отпадъци .
Дано съм ти бил полезен с инфото за по конкретни варианти и цени ми пиши на лично съобщение или в скайпа , за да не правя реклама тук .
Колкото до палетните камини много ама много не си прав!!!
Що ли ?Щото от камина до камина и от качествени палети до палети има разлика.
За едно ще те подкрепя-слагането на дърва евентуално...
Ама пак от дърво до дърво има разлика.
Колкото до горенето и КПД-то пак не си прав!Моята е 28 киловата и отоплявам 230 кв без проблем.
Още повече че колегата по-горе ти е обяснил как може да заври водата но и тогава съда в най-горната точка поема налягането.Още повече че има системи които при които при достигане на определена температура на водата автоматично отваря допълването със студена вода.
Колкото до колегата с темата...
Зависи къде и какво ще се кърти за полагането на тръбите,ще се монтират ли радиаторите.
Образно и лирично казано ако си купил за 1000лв. фитинги,тръби и радиатори,разширителен съд и помпа,то труда ще е около 1000лв.
Като цената ще варира от къртачаsigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Малко повече инфо.
Къщата е на плоча, без под и мазилки. Полагането на тръбите няма да е трудно и мисля, че къртач ще играе малко. 100кв., 5 стаи общо, на два етажа. Системата ще е отворена(с разширителен съд) както споменаха някои колеги по-нагоре, а камината ще си е с водна риза. Отсъствието на мазе обесмисля слагането на котле с въглища или пелети тъй като къщата не е толкова голяма а пък и са доста по-скъпи. Та това е. Мерси на всички отзовали се и ако някой има да сподели още опит или мнение нека го направи. Темата мисля, че ще е полезна. Аз ще обновявам информацията, ако някой е мераклия да си го прави сам, поне да знае през какво се минава и да прецени дали ще може да се справи
Поздрави!
ПС. Pastora имаш лично1986 Alfa Romeo Sprint ex.
1999 Citroen Saxo 1.0
Never Give Up! Just keep walking... ®
Comment
-
Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщениеЗа какво ти е тази камина да се топлиш или да сваляш мацки у вас . Ако е за второто става , има ги на цени от 300 до 5000лв...Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеКолега това от Гугъла ли го копна или някои по-възрастен ти го каза?
Колкото до палетните камини много ама много не си прав!!!
Що ли ?Щото от камина до камина и от качествени палети до палети има разлика.
За едно ще те подкрепя-слагането на дърва евентуално...
Ама пак от дърво до дърво има разлика.
Колкото до горенето и КПД-то пак не си прав!Моята е 28 киловата и отоплявам 230 кв без проблем.
Още повече че колегата по-горе ти е обяснил как може да заври водата но и тогава съда в най-горната точка поема налягането.Още повече че има системи които при които при достигане на определена температура на водата автоматично отваря допълването със студена вода.
от гугала аз не копирам , учил съм си уроците в училище пък и се занимавам с това . Защо да е с по високо КПД от 1 котел на твърдо гориво който осигурява по пълно горене пък и като има и бункер от който дървата/въглищата слизат в горивната камера самички те лишава от удовоствието за слагаш по 4-5 пъти на ден.
За дървата вече си отделен въпроса сега навлизащата Паломия е високо калорична , а ако говорим за пелетите тия от слама по добре си ползвай за нещо друго но не и за отопление .
А другото за серпентината и т.н. съм го написал защото повечето камини и специално тия по евтините които масово се купуват им липсва почти всякаква регулираща и предпазна арматура .
И това че ти с 28 кв топлиш 230кв.м. не означа че друг ще успее да ги топли . Защото това не са плочки да ги смяташ на квадратен метър , а се смятат топлинни загуби .
Сега по темата на колегата :
Цените могат да варират от дължината на тръбният път , фитингите които се изпозват , изолацията , радиаторите алуминиеви ли ще са или ламаринени .
А котлета има едни чехски водат се апартаментни се водят отопляват и помещението в което се намират защотото не им е изолиран гърба .Ние такова сме слагали в перално помещение . Така че камината не е незаменимаAlfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I)My love
sigpic
Comment
Comment