Известие

Collapse
No announcement yet.

Купуваш кола и се оказва...крадена!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Купуваш кола и се оказва...крадена!!!

Имам едно такова питане: има ли начин в България да провериш колата, която купуваш дали е крадена? Имам предвид преди да я купиш, т.е. да си дадеш парите.
    И как така се получава, че вече регистрирана в България кола, при пререгистрация ( смяна на собственика), се оказва че колата е крадена?
    Има ли служба, която да отговаря на такива запитвания за собственост на даден автомобил?

п.п. Питам чисто информативно, не е по конкретен случай!
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
    Имам едно такова питане: има ли начин в България да провериш колата, която купуваш дали е крадена? Имам предвид преди да я купиш, т.е. да си дадеш парите.
    И как така се получава, че вече регистрирана в България кола, при пререгистрация ( смяна на собственика), се оказва че колата е крадена?
    Има ли служба, която да отговаря на такива запитвания за собственост на даден автомобил?
    Много просто Ники,просто предишния път е регистрирана по втория начин,носят ти номерата и талона в къщи.Аз има приятел,който изгоря такя,единствения законен път е да съдиш продавача,и накрая само може да се набуташ още повече.В неговия случай го осъдиха продавача да му върне парите,разноските по делото,и някаквя друга присъда/за която не се сещам/,ма кво от това,5 години ходене по мъките,и парите още ги няма,става въпрос за 5000 лв. за Пежо 306,преди 5-6 години

Иначе проверка можеш да направиш,ако имаш твои хора в КАТ,иначе е дълга процедура
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Срещу 50лв.в КАТ ти проверяват автомобила.Това напълно законно.
      0888515205

Comment

Миналата година ги питах в КАТ и те казаха: Идвате с колата и плащате 50 лева
        1983 Alfa Romeo 6 2.5 VMTD 10V 105hp
        1984 Alfa Romeo Giulietta 2.0 8V 130 hp
        2001 Lancia Zeta 2.0 JTD 16V LX 110 hp

Comment

Ако си регистрираш колата по законния начин, чакаш си чинно в КАТ на опашката, докато чакаш да ти дадат талона, с който да отидеш при БМВ-джиите с табелите, те си я проверяват в Интерпол дали е крадена. Ама както каза колегата - ако е регистрирана по втория начин...

Аз затова кола, карана в БГ, освен ако не е на мой близък, да знам как е карана и откъде и как я е купувал - никога. Само нов внос, точно поради такива и ред други причини...
          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Не е _точно_ по темата, но да обърна внимание, че в началото на Малинов, в автокъщата продават една съмнителна черна 147-ца дизел. Силно препоръчвам детайлно да се провери, ако някой реши да я купува.
            I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
            Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
              Аз затова кола, карана в БГ, освен ако не е на мой близък, да знам как е карана и откъде и как я е купувал - никога. Само нов внос, точно поради такива и ред други причини...
              И там какво е различното? Щото точно "нов внос" ги проверяват доста по стриктно....

Comment

По принцип, не точно това е водещата за мен причина да предпочитам новия внос, а по-скоро факта, че ако екземпляра е хубав и нормално поддържан, което винаги може да се види, със сигурност по него няма да е имало интервенции тип "ремонт по български, за по еФтинко". Там на запад, повечето културни потребители оставят колата в сервиза, а и в самия сервиз майсторите не са ментарджии и лентяи като тия нашите по официалните сервизи.

Както и да е, темата е за друго... покрай тези причини, включвам и тази с Интерпол и сверката дали е крадена.
                Две черни перли...

Comment

Това няма нищо общо....

Comment

много просто - парите се дават на продавача след като колата мине канала на КАТ.
                    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Така е най-добре, особено ако продавача не е автосалон или автокъща...
                      Две черни перли...

Comment

Ако е крадена,продавача няма да се навие на този вариант.
                        0888515205

Comment

И следователно я подминаваш и си търсиш друга
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
                            .
                            sigpic
                            Alfa Romeo 159 SW TI-ex
                            Alfa Romeo Crosswagon 2007 Mercedes GLK350 2009
                            http://www.facebook.com/VenturaGarage

Comment

Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
                              Дори и да не е крадена,аз ако съм търгаш,пак няма да се навия,защото фактически като е минала КАТ,колата вече е на друг,и мое и да не видя пари
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                              X