Известие

Collapse
No announcement yet.

Бре колко строго е станало...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бре колко строго е станало...

Един приятел, се върна днес от БГ и ми раЗправи следното

На влиЗане в БГ на Калотина, го питали има ли нещо За деклариране, т.е. вещи над 200 еуро, и той каЗал , да , нося Лаптоп.........и оня митничар , веднаго го накарал да го иЗвади и да го покаже. Проверили са дали софтуера е легален, т.е. лепенките, и са му го върнали. Той питал, а какво щеше да стане ако Уиндоуса например няма лепенката, и митничара му каЗал, че директно му прибират Лаптопа

На Летище София на иЗлиЗане същата процедура...

Още нещо по темата

Депутатите предвиждат завишаване на санкциите за търговията с пиратска продукция. Досегашните - до 3 години затвор и глоба от 1000 до 3000 лв., се качват на до 5 години и глоба от 1000 до 5000 лв. При рецидив нарушителите рискуват от 5 до 8 години затвор. Отменена е възможността при маловажни случаи наказанието да се замени с административно по Закона за авторското право. Предметът на престъплението вече задължително ще се отнема в полза на държавата и ще се унищожава. Досега това се правеше само ако той принадлежи на виновния.

на летище София минах преди 15 дни с 2 лаптопа, и освен че ги декларирах, не гледаха никакви лепенки, това като заминавах, на връщане никога не са ми искали да видят нещо, сигурно не изглеждам достатъчно подозрителен
    Алфа Ромео 145, 1.6 боксер `95г,

Comment

Аз в събота или неделя ще минавам през калотина ще видиме как е...
      sigpic
      Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
      " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
      "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

И кво става ако лаптопа/pda-то ми не е с windows? Ще ми го вземат щото нямам лепенки ли
        Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Първоначално публикувано от wasp
          И кво става ако лаптопа/pda-то ми не е с windows? Ще ми го вземат щото нямам лепенки ли
          Тъкмо това щях да питам - ако нямам лепенка и кажа че е с Линукс, а в същото време лаптопа не може да се включи - щото например съм му извадил нещо - дали ще ме задържат- май тия дето са гледали за уйндоуса - са искали да си изкарат нещо за почерпка.

Представяш ли си - спират те на митницата - включват лаптопа ти и започват да проверяват дали случайно нямаш и друг нелегален софтуер - ако имаш още 20 програми за всяка ли трябва да носи лиценз или оригиналния диск - даже с ключа да го нося
          Абе митничарите май са искали нещо за почерпка - щото ако не е така и проверяват само за уйндоус - проблема е по голям -

Откъде - накъде МИТНИЦИТЕ ще обслужват интересите на ЕДНА ЧАСТНА ФИРМА - Майкрософт - ако искат уйндоуса да проверяват - трябва да проверят и всички други програми
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
            Първоначално публикувано от wasp

Откъде - накъде МИТНИЦИТЕ ще обслужват интересите на ЕДНА ЧАСТНА ФИРМА - Майкрософт - ако искат уйндоуса да проверяват - трябва да проверят и всички други програми
            Най-вероятно ще е по чл. 78 от ЗМГО но след молба платена такса и т.н.
            97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

искали са му пари то е ясно... нещо са се заяли кучетата... аз досега никога не съм си декларирал лаптопа или друга скъпа вещ, не само на БГ а и на чуждите граници...

факт е обаче че на нашта граница, митниците са най-калпави... случвало ми се е в страни с принципно строг контрол по летищата дори да не разбера кога минавам митницата...

с други думи, welcome to bulgaristan
              Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

споко
                мое си ползвате кото сакате:
                http://mediapool.bg/show/?storyid=118908&srcpos=2
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Как па умозаключихте, че са искали пари
                  Дали, ако са искали пари, щяха да го пуснат толкова лесно, без да им ги даде
                  Освен това, не от вчера е толкова стриктна проверката - преди две години, лятото, мой приятел пътува за Дания и му правиха проверка (на лепенките) на лап-топа даже са му казали, че ако е по-скъпа вещ трябва да носи и документ за покупка или гаранционна карта, или нещо с което да докаже, че не го е гепил от паркинга пред летището
                  Митничарите не обслужват частни фирми (Microsoft), а си вършат работата, която е точно това - да следят за закононарушения и редовността на влизащите/излизащите в/от страната български и чуждестранни граждани
                  А и много си зависи от външния вид на преминаващите, тъй като за митничарите това е първосигналния източник на оценка за един човек (кой, как гледа, как се оглежда, как говори, как ходи, как си държи багажа и т.н...) - аз ако тръгна да минавам митницата на летището, сигурно ще ми извършат и "проверка на телесни кухини" - факта, че ме арестуваха в Германия, поради ред причини, но без вина, е достатъчно показателен а на нашите граници излизат от кабинките да ме оглеждат от близо, щото имало разминаване с личната карта (аз в огледалото като се погледна и имам разминаване - те искат с личната карта да си приличам )
                  Все тая, колега "156...", не се очудвай толкова на думите на твоя приятел - все някога ще започнем да правим всичко както трябва
                  sigpic

Comment

Кики - ти с тая физиономия - напрово ти дават 1 година - много криминално изглеждаш, а как ли ще се опулят като разберат че си счетоводител

На Италфеста 2005 Светльо като ме избъзика и каза "Ти ще си в една стая с това момче" - посочи тебе и добави "Наше момче - скоро излезе от затвора" дори за миг не се усъмних, че си пандизчия- поварвах му Е, кажи как да не те проверяват
                    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

естествено че са пробвали за пари... нещо да се заядат... имам познати на летището и от тях знам ефтините им трикове....

я те вкарат в стайчаката и без да се осъзнаеш си бръкнал в джоба за 50

прав си, кики.... че гледат и външния вид... ако си тарикат можеш и през випа да минеш аз веднъж минах от там с краси балъков и тия едва пътека не ни постлаха
                      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от pent
                        естествено че са пробвали за пари... нещо да се заядат... имам познати на летището и от тях знам ефтините им трикове....

прав си, кики.... че гледат и външния вид... ако си тарикат можеш и през випа да минеш аз веднъж минах от там с краси балъков и тия едва пътека не ни постлаха
                        Аз не казвам, че не правят номерца за да искарат някой лев, но в конкретния случай изглежда несериозно знам ли...

Васе, ако на митницата/границата ме разберат какво работя, директно ще ме разследват по Закона за финансиране на тероризма, Закон за пране на пари, за източване на ДДС и поне още дузина позиций от НПК-то
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
                          Първоначално публикувано от pent

Аз не казвам, че не правят номерца за да искарат някой лев, но в конкретния случай изглежда несериозно знам ли...

Васе, ако на митницата/границата ме разберат какво работя, директно ще ме разследват по Закона за финансиране на тероризма, Закон за пране на пари, за източване на ДДС и поне още дузина позиций от НПК-то
                          И за ония 40 000 в касата
                          Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Първоначално публикувано от Naso
                            Бяха в касата...
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
                              Първоначално публикувано от Naso
                              Бяха в касата...

Е не знам... ние си имаме касиер ! Да се оправя
                              Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Working...
                              X