Известие

Collapse
No announcement yet.

Измамниците нагазиха и класиките може би?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Измамниците нагазиха и класиките може би?

Стандартно си разглеждах обявите за класически Алфи онзи ден и попадам на следната обява : http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=viyedmwndcth

1750 GT Veloce, една от мечтите ми на невероятно ниска цена - 4000 евро. (По принцип това изпълнение с този двигател струва над 10000 евро!)
    Видях колата и изтръпнах от раз, пиша аз веднага на продавача и започвам да си се представям усмихнат зад дървения волан на тази бяла перла

Интересно ми беше дали снимките са реални и дали това е цената или е нещо от сорта на 14000 евро

Днес получавам следния мейл (преведен ми от MBlast, че в службата онлайн преводачите са забранени) :

Hi, The vehicle is in good condition, and exactly like the pictures, and the selling price of 4,000 euro If you are interested.
    If you are interested in the car you've bought please do tell me, so I'll explain how the process for shipping the car to your home.
    All export taxes and shipping in your country for your name I'll pay if we agree. Now, I'm back in my country Spain, the car is here with me.

Alfa Romeo 1750 GTV

Price: ? 4,000
    Mileage: 65,617 km
    Year: 09/1970
    Power Supply: Petrol
    I am the only owner (non smoker).
    Тук си мирише на голяма измама.
    Мисля, че преди се коментираше някаква схема с продавачи измамници, които се обвързват с безплатен транспорт и подозрително ниски цени
    Кажете вие какво мислите.

Та като цяло не е зле да сме винаги мнителни
    Attached Files
    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Пиши му, че имаш приятел в Испания, да ти каже, къде може да се види колата, да я капарира и сам ще отидеш да си я вземеш.
    Ако си подвие опашката - 100% е измама
    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Интересно наистина...Първото което забелязвам че е много кратка обява, като описание и информация...И друго ако тая кола е наистина е такава и на такава цена мислите ли щеше да се задържи повече от 1 ден в аутоскаут...След като си отговорим на тоя въпрос и всичко вече ще ни стане ясно
      Но пък винаги има едно но...може пък това да е реална обява, което си е златна възможност!
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

ЕЕ Митак,
        Къде си тръгнал да купуваш такъв музеен експонат за некви си 4 хил. евро бе?
        То само новия мокет и предните 2 седалки, според снимките струват 4 хилядарки ..
        Нищо ново под небето, та те мошеници именно от Италия са дали началото си! А и други изобличаващи факти , като Липса на Име на продавача или име на автокъщата, липса на пълните технически данни на возилито, липсата на снимка на документите на колата също играе роля и др..... Със сигурност това са некви (импулсни) телефонни номера. Тая тактика работи много добре през последните 2-3 год. из италианско.
        Именно чрез цената и състоянието на колата, тия печелят много повече от продажбата на автомобила, чрез импулсите
        П.С. Чeстит Имен Ден Митко, всичко най-хубаво ти желая
        и си "седи мирно"! Ха Наздраве
        Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Марто, липсите ги остави, продавача испанец излезе.
          За 4 хил евро ми е ясно какво може да се купи, но все пак не пречи да попиташ, може да изскочи нещо интересно.
          Иначе и моята кола я купих по обява от същия сайт и имаше приблизително толкова информация та риска си го има винаги.
          На mim идеята е добра, като ми остане време ще драсна един мейл до испания или където се намира тоя агент.

@Марто, благодаря за пожеланията. Мирно, мирно докато не излезе някоя такава красавица и айде пак в размисли

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Четох, че измами от този род имало навсякъде из Европата, къде са ограбва се директно купувача, примамен от скъпа кола на по изгодна цена, къде с други схеми.
            Та дали това е измама, кой знае.Но пари не пращай, наистина пробвай варианта с приятел, ама ако ти каже, ок, да отиде тук и там, какво ще правиш?
            Last edited by fred; d.m.y г., 19:19.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Мисля че е Италия поне по тел.код,а и Парма е там,само дето има грешка в изписването на града.
              155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
              Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

значи номерата са от парма и пощенския код също само че колата не е от италия,няма никъде застраховка по стъклата,по закон е на предното стъкло от ляво или на стъклото зад пътника от лявата страна, телефона не съществува,проверих
                alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Същият автомобил в момента се продава от едина от големите къщи за ретро автомобили The Gallery Brummen : http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=lsfvlrxpuxpj

Цената вече е по-реална : ? 25 950,-

Явно ГТВто е било оферта

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Аз да Ви кажа след като закупих моята кола (GTV-то) виждам обява , че се продава - описана моята коля , снимките точно на моята кола (познах си я) снимките са откраднати от Еbay , a описанието беше взето от една друга обява на GTV (което също гледах преди да взема моето ама беше с черна , а не червена кожа) - та тъкмо си помислих , че съм се набутал и тази обява е по изгодна и забелязвам снимките на моята кола. та не се учудвайте напъплят всякакви коли тия измамници, даже като зададеш въпрос и отговарят конкретно за модела , вадейки инфо от нета.
                    Та естествено щом си видях колата веднага му пуснах мейлче , уж се интересувам - ами отговора пак беше , че пътувал много ама щял да уреди да ми я докарат до БГ (той с това се занимавал и имал негови хора с такава фирма ) - Отговорих му , че няма нужда да я праща защото в момента ми е в гаража (понеже твърдеше че колата му си е тази от снимките)
                    Last edited by BatVas; d.m.y г., 00:48.
                    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Тези имами ги има и в мобиле .д .Какъв е пиниза.Трябва да платиш по банков път колата .В момета в който той ти пусне товарителница че ти изпраща колата .Демек има пратка с входящ номер и се гарантира че е пусната.Но тази пратка не е кола, може да е всичко друго което струва 0 лв. Така можеш да си следиш пратката по номера къде е всеки един момент.А парите вече си ги превел.И така докато не получиш пратката за да разбереш че не е кола ,минава време.А човека си харчи парите.Хахахахахах.Забавно.И на мен ми беше интересно преди години как работи тази схема.Голям майтап е .Но явно има изгорели хора.Око да види ръка да пипне.Иначе пари за такова нещо не давам
                      CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                      Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Ето моето мнение по въпроса- подобна схема, която обсъждахме преди време:
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showp...6&postcount=12

Comment

Working...
                        X