Известие

Collapse
No announcement yet.

А какво стана с личният пример....?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• А какво стана с личният пример....?!

Напоследък всеки от нас си задава все по-често въпроса "Кога най-накрая ще се оправим????" .
    На мен също ми се случва често,но с течение на времето разбирам,че това всъщност никога няма да се случи!
    А защо ли?Ами много просто - нямаме личен пример,всъщност нямаме никакъв пример,нито от държавниците,нито от хората на закона,нито от съседа ,от никого....Много болно!Винаги съм вярвал в личният пример!Аз също се старая да давам пример,но виждам,че така се различавам от масата и ставам смешен в техните очи,съответно и обект на подигравки....
    Какво ме накара да се замисля отново по темата за личният пример?!
    Ето накратко - стоях си кротко аз на един бургаски светофар,чакайки да дойде моят ред и да премина поредното кръстовище нацепено с дупки.Ненадейно до мен в лентата за ляв завой се нареди друг автомобил,визирайки го с периферното си зрение.От любопитство си обърнах туптящата от напрежение глава(пътувах към поредният клиент) и съзрях,че до мен е спрял полицейски автомобил,с един чичко полицай,който най-спокойно използваше мобилният си телефон по време на шофиране.Веднага прозрях,че трябва да извадя и моят и да направя много бърза снимка на провенилият се.

Ето го резултата:

Обяснете ми сега колеги как да имам респект от институциите и държавата,как да вярвам в бъдещето тук в България,как да спазвам закона,как да вярвам в личният пример,след като всеки се е взел доста насериозно,включително и власт имащите??

Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
    Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
    http://www.family-sozopol.com/

Освен това е и без колан, до колкото се вижда.
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Защо пък трябва непременно трябва да взимаш личен пример.
      Много добре знаеш по себе си, че когато използваш телефон докато шофираш не си напълно адекватен, както и виждаш говорещите около теб водачи какви глупости творят.
      Не е възможно в днешните динамични времена напълно да се изолира човек, но поне, като набира да търси подходящ момент и да прецени дали е толкова неотложно да го прави в движение или по най-бързия начин да приключи входяш разговор с голяма важност.
      Всеки носи отговорност за действията си и не е лошо да се позамисли когато говори, че в момента е опасен, колокото другите говорещи.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Да си говори, кой от нас не го прави? Може да пушиш цигара докато караш, а не може да говориш по мобилния.. Всички го правим, нищо ново и интересно.

Да, полицайте трябва да дават пример, да си карат с колани, да не говорят по мобилните телефони без хендс фрита, автомобилите да са им изрядни(да немат изгорели крушки и т.н.).

Не се заяждам а само констатирам. Автора на темата докато шофира ползва ли си мобилния телефон? Ползва го, причините нямат значение, вади го и снима. Има и друго нещо докато чакаш на светофара реално не шофираш
        Range Rover Vogue 4.4
        Rexton 270 cdi
        Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
        Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Личният пример е за да може човек сам по себе си да се изгради като такъв.
          Личен пример според мен може да получиш от родител,приятел,началник,партньор...да се учиш от положителните примери и да избягваш отрицателните.
          Не може човек служител на реда в униформа,със държавен автомобил да пренебрегва закона.
          Аз също говоря по телефона докато шофирам,чуствайки се гузно....а защо ли всъщност да не го правя...
          Непосредствено да офиса в който работя има кръстовище,което свързва една от уличките на която се намира първо РПУ в Бургас с главен булевард и минавайки оттам редовно,ежедневно виждам подобна гледка от служители на реда.Зарекъл съм се да отделя няколко часа,стоейки зад ъгъла на съседна сграда и да направя снимки,за доказателство,че това не е прецедент.
          Случката е пример,че нищо в тази държава не е така както изглежда и така както трябва да бъде - то е някакъв хибрид.
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
          Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
          http://www.family-sozopol.com/

Comment

То е добре и да се вгледаме в себе си
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
              Да си говори, кой от нас не го прави? Може да пушиш цигара докато караш, а не може да говориш по мобилния.. Всички го правим, нищо ново и интересно.

Да, полицайте трябва да дават пример, да си карат с колани, да не говорят по мобилните телефони без хендс фрита, автомобилите да са им изрядни(да немат изгорели крушки и т.н.).

Не се заяждам а само констатирам. Автора на темата докато шофира ползва ли си мобилния телефон? Ползва го, причините нямат значение, вади го и снима. Има и друго нещо докато чакаш на светофара реално не шофираш
              Прав си, но ако трябва да се водим по буквата на закона, след като е запален двигателят, автомобилът се води че е в движение. Не един и двама са отнесли глоби за това.
              Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

"Абе момче, ти за 20 лв ще се обесиш бе'' бяха думите на един полицай когато се качих в колата му
                Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Comment

Човека е бил нощна бре......
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

аиде да свършва тази отпуска и да тръгна на работа,че да мога да си почина.
                      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Уф, колега, ти за един мобилен телефон на светофар си се хванал, а аз редовно съм ги виждал при строителния техникум в София, да минават по релсите, където е забранено за автомобили, и след като преминат по тях, спират на ъгловото кафене и всеки после, който мине по релсите - палката и се почва... и това поне една дузина пъти съм ги виждал да го правят. Като съберат достатъно "оборот" пък, качват се на Астрата, пак по релсите, и оттам надясно, нагоре по Драган Цанков. Тях кой да ги глоби, като не са в специален режим на движение?!
                        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

В нашия град полицаите като огладнеят ходят за банички с мръсна газ и светещ буркан - веднъж ги видях с очите.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Полиция и личен пример ,стига не ме разсмивайте!!!
                            ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Полицайте не им е задължително да са с колани доколкото си спомням.
                              А за случката - прибирам се в събота от заведение бях с колата ,че возих една девойка до тях и пих до 12 , а случката става в 4.
                              Та със спирането направо си ме пита жокер ако си пил ше ползваш ли???
                              Аз обаче твърд и духах - показа си 0.00 стана им тъпо и си хванаха пътя.
                              Тва в град ,а в село дето нема и полиция - сичко си кара пияно...
                              Lancia Lybra 2.4jtd 2002 Intensa
                              Fiat Marea TD100 hlx 97

Comment

Working...
                              X