Известие

Collapse
No announcement yet.

висок разход ЗАЩО???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от vasilus Покажи съобщение
    Браво на вас а бе аз въобще защо ли ви питам а! колата момчета я карам една година без маф и нямаше тоя разход не загрява както трябва но това ще ми е 3та зима с нея и все е така разхода е от ЕДИН МЕСЕЦ!!! ИСКАМ СЕРИОЗНИ ОТГОВОРИ БЕЗ ИДИОТЩИНИ ГЛАВАТА МИ ГОРИИИИИИ
    Аз пък се питам,що си я пуснал тая тема като знаеш че нищо не си ремонтирал по тая кола от както я имаш?

пс.Пич,ремонтирай си колата че скоро ще става само за белканто.
    Alfa Mito 1.4
    156 2.0 155 ex
    156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
      аз просто не виждам как кола с прецакан дебитомер, нафта за локомотиви, смесена с резервоарна гняс, развален термостат(предполагам забил на отворено), кой знае какво още и на всичкото отгоре на температури от по 5-10 градуса искаш да харчи 6/100?

ПП.
      Абе, аз имам една Марея тука, 1.9ЖТД, едно време вдигаше 200 и хареше 6....сега над 160 не вдига, свети инжекциона и компресията и е такава, че като я оставя на лек наклон на първа и тръгва сама, пък от боклуците в дебитомера си изплетох чорапи....ама що ли харчи 9 сега?

колега това за и баба едно време е била стегната ..... го знам ама моита компресия си има и не знам колко вдига щото не съм я слагал на лежанката ама стрелката на водомера август към морето ми покказваше 200 пък не знам!!!

Comment

Смени си дебитомера, изчисти грешки от компа. Смени термостата също. Слагай по-качествена нафта ЕКО или Лукойл и ще се промени разхода!
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

абе не е от дебитомера. и аз съм е карал с изключен дебитомер след като бях сменил филтъра и съм забравил да го свържа. даваше си нормален разход. не се засича така. сложи повече и тогава сметни. може първите 5 литра да си е рязал колата , после 5 литра бавно каране. търси нещо средно. и аз съм слагал за 10 лева и съм минавал 50 км, ама зависи съчмата къде ме е поразила. сложи за 50 лева и тогава изчисли разхода. пък и немога да разбера хора дето гледат разхода що си купуват алфа. алфа се кара с пари. едната икономия отива за друг разход.
          Last edited by gjulizar83; d.m.y г., 10:00.
          1.9JTD 105+

Comment

Е не ама една година да караш с нередовен дебитомер, е мн мн по зле от това да не вкараш буксата. Лично като сменях дебитоме, забравих да сложа буксата, и пак вървеше по-добре, защото се задават осреднени стойности, които са по-добри в пъти от нерабетещ такъв.
            Зареди повечко кинти колега, например като ти светне лампата карай 100км и отивай и сложи 30 литра и виж колко ще изкара, и зареди или от Еко или Лукойл, мой съвет.
            Но се застуди малко, нормално ако я караш на къси разстояния да вдигне разход, също и термостата дава отражение.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от gjulizar83 Покажи съобщение
              абе не е от дебитомера. и аз съм е карал с изключен дебитомер след като бях сменил филтъра и съм забравил да го свържа. даваше си нормален разход. не се засича така. сложи повече и тогава сметни. може първите 5 литра да си е рязал колата , после 5 литра бавно каране. търси нещо средно. и аз съм слагал за 10 лева и съм минавал 50 км, ама зависи съчмата къде ме е поразила. сложи за 50 лева и тогава изчисли разхода. пък и немога да разбера хора дето гледат разхода що си купуват алфа. алфа се кара с пари. едната икономия отива за друг разход.
              алфа се кара с пари ти беше в повече!! иначе ок а и каква е разликата дали ще изхарча 50 нафта или 10???

Comment

Няма никаква разлика.Ама никаква.
                А най-добре е да се сипва по 1 литър и така да се прави засичането.
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Aз не знам с колко пари се кара алфа, обаче сега разбрах че когато караш алфа:
                  1) Повредени/счупени части не се заменят караш си така
                  2) Слагаш малко гориво и караш докато загасне - адски е полезно
                  3) Зареждаш от "бензиностанции с история".
                  А хубавата нафта каква е? От един проверен, сигурен, хубав човек, може би?

Моля погнете ми. Жената не ми пуска
                  От една година не ми става оная работа и карам на пръсти, сипвам и вода в уискито като я извеждам че по евтино. Когато се любим аз започвам и веднага след това спирам - за да мога да засека "разхода"
                  Моля за съвети защо чак сега ми отказва след като от 1 година вече е така?
                  Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                  ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                  Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Не ми стана ясно, с какъв мотор е, но при JTD105, с и без дебитомер - разликата във вървежа е минимална, разликата в разхода от 0.5 до 1/100 макс !
                    Играл съм си да засичам.
                    Виж термостат и по-скоро датчика му, при мен правеше 3-4/100 отгоре.
                    ex - 147 16v multijet

Comment

С вървежа за 105кс има огромна разлика с читав дебитомер, поне при мене, разликата е малка там макс 1 литър вярно е. Но разлика се реализира, осезаема и то!
                      Last edited by rusiq86; d.m.y г., 20:13.
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                        С вървежа за 105кс има огромна разлика, поне при мене, разликата е малка там макс 1 литър вярно е. Но разлика се реализира, осезаема и то!
                        и така на вниманието на всички професори във форума проблемът бе fuel pressure sensor та след смяната му оправи но още се чудя защо не го даваше като грешка???

Comment

Приятел надявам се не мислиш така, че през компа някой ще ти каже точно къде е проблема, несериозно е доста.
                          Радвам се че си оправил пр, сега си оправи термостат и дебитомер!
                          И не я оставяй без гориво!
                          sigpic

Comment

И престани с тия номера 5л - гаснене, че ще има нова тема скоро - помощ изгоря горивната помпа (потопяемите имат нужда от поне 10л. да се охлаждат).
                            Да не говорим, че ако си прецакаш нагнетателната, ще дадеш толкова пари, че всичките икономийки до сега през носа по 3 пъти ще ти излязат... и ще обясняваш после наред колко скапани коли били.
                            Добре, че не може да говори твоята...

Разход се мери само пълно - пълно ... ако държиш на пълна точност - от една и съща колонка на една и съща бензиностанция и си наливаш сам, да знаеш кога точно е изключило.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

най интересното е че аз от цялата тема не разбрах за ква кола става въпрос. само че е дизел разбрах. нито симптоми. разбрах само че е била развалена и са развалила още повече и ние трябвало да кажем как да са опрай от самосебеси.
                              1.9JTD 105+

Comment

Който не чете - така е ...

Първоначално публикувано от gjulizar83 Покажи съобщение
                                най интересното е че аз от цялата тема не разбрах за ква кола става въпрос. само че е дизел разбрах. нито симптоми. разбрах само че е била развалена и са развалила още повече и ние трябвало да кажем как да са опрай от самосебеси.

Първоначално публикувано от vasilus Покажи съобщение
                                156 1,9 JTD ... БЛАГОДАРЯ!!!

Comment

Working...
                                X