Известие

Collapse
No announcement yet.

Как отговаряте на простотията и некадърността ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как отговаряте на простотията и некадърността ?

За какво е темата ... хм ... Преди три седмици намирам колата си пред блока с много "хубаво" остъргана цяла задна дясна врата. Естествено, никой нищо не знае и не е видял, но както и да е. В драскотините по вратата отчетливо се вижда червена боя (моята кола е черна). Огледах се наоколо - за късмет нямаше нито една червена кола на цялата улица, попсувах си и се прибрах.
    След известен анализ на вероятните заподозрени, се спрях на червен Опел Корса комби с пазарджишка регистрация, който идва рядко пред блока, но всеки път паркира като пиян ТИР-аджия... Започнах да дебна и да се оглеждам всеки път като излизам, но до днес Опела така и не се появи. И хоп - като на тепсия днес в късния следобяд Опелчето спряло през една кола от мене. С трепет в сърцето отидох до него и го огледах внимателно. Преди да продължа трябва да вметна, че височината на одраното съответства на бронята на някоя кола, широчината пак е горе-долу такава. А Опелчето е с червени брони - това отговаря на въпроса защо точно то да е виновното.
    Та отивам до каручката, и започвам оглед. Според одраното по моята кола, виновника трябваше да е също одран отдясно на предната броня, или отляво на задната... Нарочно започнах отпред вляво, и обиколих Опела - и както може би вече се досещате, десния ъгъл на предната броня беше одран, и с черни следи по него...
    Та всъщност въпроса ми е (понеже не знам кой точно идва с тая кола), вие какво бихте направили на мое място ???
    След два дни търкане с полир-пасти и лакочистител, одраното по вратата ми все още е очеизбождащо и гадно на вид ... Мисля си, че не съм простак, но някак отвътре ми се иска да върна "жеста" на "колегата" ...
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Бележка : Обадете се на телефон 08............ за да си изплатите щетата , нанесена по моя автомобил .... в противен случай ще предприема съответни мерки .
    145 1.6 ТС '97 ех.
    145 1.9 JTD '00
    307 CC 2.0 '04

Comment

С пирон по цялата кола, пукане на гуми и глави и йод на прозорците. Убедил съм се, че в нашата мила страна с добро нищо не става. Ако беше човек на място, щеше да се поинтересува на кой е одрал колата и да се разберете като хората. Ама понеже е помияр, аз бих му го върнал по горепосочения начин. Не казвам, че това е правилното, но аз бих постъпил така със сигурност. Друг е въпроса ако поне ти се извини.
      sigpic
      Subaru Legacy 3.0 H6
      Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
      0888 511 533 - Бонев

Comment

При тия очевидни съвпадения , които са косвени доказателства и водят до основателни съмнения за вина на екземпляра с Опела /както се казва на юридически език с оглед професионалната ми деформация/ и имайки предвид яловостта на съдебната ни система и смешните ни закони няма начин по този ред да успееш да докажеш , че е той и да го накараш да ти плати щетите.Изводът се налага от само себе си-"Око за две и зъб за чене".Не е много цивилизовано , но със сигурност няма да спира не в близост до колата ти ами и пред блока въобще , а и какво му е цивилизованото на нашето ежедневие или обществото ни в момента.Ако си затраеш следващия път ще бъдеш я със смачкана врата или калник , я с нещо още по сериозно , а тариката безнаказано ще продължи безгрижно да си паркира както и където му е кеф.Това не е съвет , а лично мнение !!! Изборът си е твой.
        Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщение
          С пирон по цялата кола, пукане на гуми и глави и йод на прозорците. Убедил съм се, че в нашата мила страна с добро нищо не става. Ако беше човек на място, щеше да се поинтересува на кой е одрал колата и да се разберете като хората. Ама понеже е помияр, аз бих му го върнал по горепосочения начин. Не казвам, че това е правилното, но аз бих постъпил така със сигурност. Друг е въпроса ако поне ти се извини.
          и аз бих направил това, нищо че съм така да се каже хрисим човек
          A.Р.33 vl 1.4 2карба 90г. Няма я вече!

Comment

Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщение
            Първоначално публикувано от GALIN4O Покажи съобщение
            и аз бих направил това, нищо че съм така да се каже хрисим човек
            Добре де, ако е някоя руса кака дългокрака, едрогърда силиконка, к'во я пра'им ???
            Last edited by Доко; d.m.y г., 18:44.

Comment

ебем я. Поне два пъти - веднъж за наказание и веднъж за разкош!

по темата - гражданска нещо? Двустранен протокол? КАТ? Викаш КАТ, показваш твоята, показваш неговата и ако кажат той е - гражданската покрива.
              няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                Бележка : Обадете се на телефон 08............ за да си изплатите щетата , нанесена по моя автомобил .... в противен случай ще предприема съответни мерки .
                Това е правилния метод. Даже е добре и малко снимков материал да има за всеки случай.
                Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Е как да реагирам?! Ще се нервирам ествствено. То си е в реда на нещата. Та ще побързам да разбера чия е колата и ще говоря с човека.

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                  И това е вариант, но не просто бележка която да захвърли. Перманентен маркер и въпросното съобщение върху прозореца на лявата врата.
                  The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                    Та всъщност въпроса ми е (понеже не знам кой точно идва с тая кола), вие какво бихте направили на мое място ???
                    Кило захар.......без значение рафинирана или не.....
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                      Кило захар.......без значение рафинирана или не.....
                      Може и спирачна течност върху боята

Comment

И при мен така Алекс, само че пострада предната ми броня отдясно, а няма и година откак беше пребоядисвана заради драскотини...
                        И най-фрапиращото беше, че бронята е одрана отдясно, при положение че бях паркирал пред моя гараж, който е последен и вдясно след него на около метър има стена, явно някой беше опитвал да паркира между мен и стената...
                        Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Аз лично свикнах, след един огънат калник от бус пред блока, пусната гума, одрана врата и последното беше огъната врата и изкривено огледало (всичко това докато е била паркирана колата и винаги извършителя го няма). Имаше период, в който се чудех къде да скрия колата за да не ме задере пак някой, но все пак движението си го знаем и шофьорите си ги знаем, така че аз лично мисля, че е почти невъзможно да се движим по пътищата и да не ни се случват такива неща.
                          Ако издерем колата на извършителя или му резнем тръбичките на спирачките може би бихме се почувствали по-добре, но с това по никакъв начин няма да си изправим тенекиите. В такива случай аз лично се позовавам на законните мерки, ако законът не може да ме защити, си имам останала малко боя от последното боядисване...
                          Както и да го погледнем, простотията е навсякъде около нас и това, което правя, е да се опитвам да не бъда като хората, които задират чужди коли и си заминават.
                          alfa romeo sprint 1984

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                            Може и спирачна течност върху боята
                            Не....твърде лесно е.......
                            Кило захар, основен ремонт, и понеже надали ще си смени тва в резервоара, после ще направи още един.....перфектно е просто.......
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Еми ... к'во ...
                              Аз бих разбрал кой е собственика и някой път спирам някъде отстрани, качвам се, звъня му и го моля да ми паркира колата, тъй като явно аз не мога и на него му пречи, за да се научиш ...
                              Има да те гледа около 3 минути тъпо, докато осъзнае нивото на гротеската в постъпката ... Ако не те познава и слезе да ти помогне, в момента в който види колата, аз моля да го снимаш
                              „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

Working...
                              X