Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за екскурзия до Истанбул

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за екскурзия до Истанбул

Колеги,

решил съм да водя приятелката ми до Истанбул за рожденния й ден. Датите са последната седмица на ноември. Та искам малко помощ. Не съм особен фен на абтобусите и организираните екскурзии и се колебая дали да тръгна с кола и в Истанбул да се оправяме сами или да си тръгна от тук с организирана група и да си ходя с тях. Не обичам да завися от никой за нищо и да съм вързан за още 30 чевека.

Колко пък да е сложно да се оправиме в Цариград, да го ева! Искам да имам време да ходя където искам и както искам. Да не ме ръчка никой, че иска да ходи до некви молове и простотии. Мисля да е 3 -4 дни екскурзийката и да пътувам с 159-ката.

какво ще кажете?
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Бо,щом аз се оправих сама с колата в Истанбул-всеки може
    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Аз в тази връзка имам въпрос- как седи въпросът с каското в Турция?

А иначе, това което мога да препорачъм за самия Истанбул е да се движите с такси в града- първо, че няма да мислиш, къде да паркираш, второ че шофьора си познава града и трето- не е чак толкова скъпо.
      Lexus IS200

Comment

Тръгвай си с колата
        Аз на където и да тръгна - гледам да съм с моята кола и да съм минимално зависим от чужди прищявки. Така според мен е най-добре. Виж от тук, ако може да си организираш спането само. Иначе в Турция ти е само магистрала пътя и то не като магистралите тук

Comment

Сега момите /пък и омъжените/ във Форума завистливо ще се заинтересуват доколко е сериозна връзката с приятелката.Моя съвет е да си приготвиш някой лев за такси като отидеш там... или GPS с актуална карта на града.

Comment

Организираните групи мисля че са само за 2 нощувки. Незнам дали има екскурзии за 3-4 дни.

Аз бих отишъл сам с колата, но познавам Истанбул и знам кое къде е и как да стигна до него.

Ако сте за първи път е хубаво да имате гид, разказват доста интересни(някои неверни) 'факти' и истории.
            Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
              Аз в тази връзка имам въпрос- как седи въпросът с каското в Турция?

А иначе, това което мога да препорачъм за самия Истанбул е да се движите с такси в града- първо, че няма да мислиш, къде да паркираш, второ че шофьора си познава града и трето- не е чак толкова скъпо.
              На мен гражданската и каското са ми в ДЗИ и по този повод имам безплатно каско за чужбина.Само ми дадоха някаква допълнителна полица и телефон (ако се наложи).
              Зелена карта трябва за колата задължително,искат я още на границата
              п.п.
              В Истанбул може и с метрото да бръмкаш
              п.п.п
              и да не забравиш да ми донесеш баклава
              “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”

Comment

С колата отиди, ако нямаш вградено нави си вземи жъст ин кейс. Даже си вземи и едно резервно, че може да се прецака. Вики май отиде с 2 навита и двете и се прецакаха

Иначе нема де да се изгубиш у Цариград. Паркираш си колата пред хотела и се разхождайте с таксита. Заеби тея групови пътувания. А най-добре си е със самолетчето
                Range Rover Vogue 4.4
                Rexton 270 cdi
                Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                  А най-добре си е със самолетчето
                  да! това е може би 'най-чистият' вариант:

http://www.flypgs.com/en/about-pegas...-istanbul.aspx

за 30 евро!
                  Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                    . Вики май отиде с 2 навита и двете и се прецакаха

)
                    Мдам....и двата Гармина блокираха като реших да си тръгвам ,увиснах насред Истанбул
                    Уцелих пътя интуитивно
                    Иначе на отиване нямах никакви проблеми,закара ме до пред хотела.
                    Та...вземи си и хартиена карта за всеки случайАз нямах,но това е защото съм патологична оптимистка и бях сигурна,че всичко ще е наред

Comment

Значи приготви един кашон баклава за Варна
                      .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

предложения за хотел?
                        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от pent Покажи съобщение
                          да! това е може би 'най-чистият' вариант:

http://www.flypgs.com/en/about-pegas...-istanbul.aspx

за 30 евро!
                          Незнам за вас, но аз като тръгна за някъде, самият път ме изпълва вътрешно, а не толкова достигането на целта
                          Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                            и да пътувам с 159-ката.
                            какво ще кажете?
                            Направи си каско, а защо не и второ, турците са ужасни шофери, на 10 коли в Истанбул 7 са с лек удар......
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Щото пък в София е различно...
                              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                              Roosevelt

Comment

Working...
                              X