......тия дни довлякох едно Купенце от Англия, и тъй като първоначално мислех да трансферирам двг-то в някоя от алфите, щях да го пръскам на части останалото, но колата взе да ми аресва, и мисля да и обръщам волана, и да си я регвам тука......знам че рано или късно ще го направя, но все пак колко мога да си карам така с англ талон......колата има тех преглед за още 11 месеца от там, направих и гражданска тук, в момента съм изряден като новороден......?????
Известие
Collapse
No announcement yet.
Колко може да се кара с чуждия талон колата....
Collapse
X
-
Имаше някакъв пиниз с англичанките ако се карат с английската регистрация тука - излизане зад граница за поне един ден в годината ... Утре ще питам и ще дам повече инфо .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Е че ако излизам зад граница, трябва да е към Турция, към Румъния или Гърц никой няма да разбере че съм излизал.....като обърна волана мое да земат да се чудят що англ кола е с ляв волан, но си е техен проблем...."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
не съм сигурен че ГО ти е легална,защото съм питал за кола с италянски номера във централата на ДЗИ и ми отговорих че невъзможно да се направи,а това колко може да я караш не мисля че ще ти направят проблемalfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL
Comment
-
Това е добре да се провери, макар да сме ЕС, всяка страна има различни изисквания. Феро, не знам дали го помниш Айсмена, дето си купи Опел Инсигниа и искаше да я кара в Холандия - оказа се, че повече от 6 месеца, без да я пререгистрира там, не може. И това става защото се регистрира, че пребивава там, следователно и колата, дето е на негово име трябва до 6 мес да се пререгистрира.
Но това е в Холандия, у нас дали и какъв срок има... трябва да се питат органите...Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
-
Първата ми кола (Фиат УНО) беше с гръцки номера и си я карах близо година и половина и нямъх никакви ядове. Тогава беше далееееечната 2005г. и България още небеше евро членка. Така че не мисля че ще имаш некви дертове ама знае ли се бат Бойко кво е сънувал.sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение......тия дни довлякох едно Купенце от Англия, и тъй като първоначално мислех да трансферирам двг-то в някоя от алфите, щях да го пръскам на части останалото, но колата взе да ми аресва, и мисля да и обръщам волана, и да си я регвам тука......знам че рано или късно ще го направя, но все пак колко мога да си карам така с англ талон......колата има тех преглед за още 11 месеца от там, направих и гражданска тук, в момента съм изряден като новороден......?????Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
Lancia Ypsilon '02
Comment
-
По пътя на логиката ,никой нищо не може да ти направи. Нито знаят кога си влезнал в БГ ,нито кога ще излезеш и обратно. Отписваш колата от регистъра в DVLA и си караш в БГ колкото си искаш. Аз ти казах ,че единият ми съквартирант си кара джипката в БГ с английски номера повече от 2 години без проблеми. Щом си застраховал бегачката друго не ти трябва освен бенз в резервоараAlfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Comment
-
Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщениене съм сигурен че ГО ти е легална,защото съм питал за кола с италянски номера във централата на ДЗИ и ми отговорих че невъзможно да се направи,а това колко може да я караш не мисля че ще ти направят проблем
Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщениеспоред нашите закони или разпоредби, нямам точно на идея
в 15 дневен срок от придобиването на автомобила си длъжен да го регистрираш
та въпроса е имаш ли договор за покупко-продажба?"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение....
Никой тук не знае кога съм го придобил, договор нямам, трябваше да съм луд да искам от англичанчето договор, щеше да ми се изсмее......мога да си направя какъвто си искам договор, от която си искам дата.....
в такъв случай не виждам за какво могат да те санкционират, докато имаш валидни английски документи
иначе винаги могат да се заядат с теб и да те цакат
Comment
-
Проблем ще има с застраховката ГО, предполагам са я направили на твое име а автомобила не е твой, тоест тя е невалидна. В случай на ПТП или друго застрахователно събитие предмет на застраховката ще си носиш последствията.
На гърба на застраховката ГО може да прочетеш условията като покритие, валидност и тн.
И един цитат от друг форум
".....Ок , нека поясня . За да караш автомобил в Англия , очевидно ти е необходима валидна застраховка . Незнам какво точно имаш предвид под застраховка на водача . В България имаме задължителна застраховка Гражданска Отговорност , която се прави на автомобила и всеки каращ този автомобил , дори и да не е титуляр на полицата има право да го кара (ти ми даваш твоята кола , която си има застрахвка на твое име и аз я карам напълно легално) . В кралството обаче , нещата стоят малко по друго яче - ако ти имаш автомобил и имаш застраховка да го караш , аз не мога да го карам преди да си направя и аз застраховка на мое име за дадения автомобил . Валидна е само застраховка с твоето име на нея и с регистрационния номер на колата която шофираш .
Нашите зелени карти важат за УК . На теория , можеш да си направиш Българска застраховка и да караш в цяла Европа (дори и в Англия) Английската си кола без никои да ти каже копче . Да , но идва въпроса , как ще си направиш Българска застраховка на кола с Английски номера - отиваш при застрахователя и той в най-добрия случай и с уговорки ти прави застраховка без да пише номерата . Питаш го за зелена карта и той ти отговаря , че като я регистрираш и си вече с Български номера , можеш да отидеш и да си я вземеш от офиса на застрахователя . С две думи - абсолютно никой застраховател не издава Българскя зелена карта на автомобил , нямащ Български номера .
Не ме разбирай погрешно и не бъркай понятията Гражданска Отговорност и Гражданска Отговорност + Зелена Карта , въпреки , че и в двата случая цената е една и съща .
А това със застраховката на водача или не го разбирам или някой те е налъгал . Може би се има в предвид застраховка на водача да кара дадена кола , а не застраховка на колата и да я кара всеки водач . Запомни , в Англия автомобилна застраховка означава водача , да има право да кара дадена кола , а не както тук застрахован автомобил да го кара всеки ."Alfa Romeo 145 1.6 TS '99 facelift
Alfa Romeo 147 1.9 jtd '05 facelift
Камион 2,4 jtdm Q4
Comment
Comment