Известие

Collapse
No announcement yet.

Химиотерапия на куче

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Фераристе, съгласен съм с теб, но двата случая са коренно различни. И при хората, когато са глухи, слепи и сакати никой не говори за евтаназия. Но ракът е гадна работа. Аз бих посъветвал колегата да приспят кученцето, за да му спестят мъките, а и своите.

Съжалявам

Comment

Въпрос на гледна точка.....аз не правя разлика между случайте.....животните имат същото право на живот, каквото и ние, за тяхна жалост ние сме на върха на пирамидата......аз не мисля че някое животно би се самоубило за да си спести мъките, природата така ги е създала......човек може....на своя отговорност.........а и има една друга подробност която също е въпрос на гледна точка....не съм особенно вярващ или религиозен, но някаква си заповед гласяла "Не убивай"......някъде да е уточнено че това не трябва да се прилага само срещу хомо сапиенс.......въпрос на гледна точка.......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Преди година евтаназирах котката си която имах от 14години. Беше много тежко за всички ни. Причината беше същата!
        sigpic Alfasud/156 1.8ex
        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Отклоняваме се от темата, но при болни от рак хора, също е имало много дискусии относно за и против евтаназия. А относно: "но някаква си заповед гласяла "Не убивай"......някъде да е уточнено че това не трябва да се прилага само срещу хомо сапиенс......." тук имам особено мнение. Никога не бих наранил умишлено животно, но някои хомо сапиенси бих отстрелял с удоволствие.

Comment

Благодаря на всички за подкрепата!

Консултирахме се с когото можахме преди да предприемем каквото и да е. Лекарката препоръчана от stelt много подробно ми обясни за химиотерапията при хората и животните. Загубих и доста време по телефона и изчетох всички изследвания и тя препоръча да започнем. Вечрта отидохме с кучето и до клиниката "Добро хрумване", където попаднахме точно при д-р Мила Бобадова (невероятно отношение и към кучето и към нас), прегледаха кучето, изчетоха цялата документация и също казаха, че състоянието е толкова тежко, че нямаме какво да губим и, че не можем да и причиним повече страдания от сегашните, но имаме минимален шанс да успеем и започнахме с химиотерапията. За два дни кучето си върна апетита (от 60кг. е станала 35) и вече яде по малко, може да спи и като цяло е живнала. За сега няма странични ефекти. Всички казаха, че кучетата като цяло по-добре понасят процедурата от хората. Като направим контролната кръвна картина ще споделя резултатите.
            Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
            Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
            Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
            Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

E дано се пооправи животинката, поне да и е по-леко
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Успех!
                Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment