Известие

Collapse
No announcement yet.

акт за червено ?!?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• акт за червено ?!?!

Колеги написаха ми акт за минаване на червено!!!
    Идеята е че навлязох на жълто в кръстовището, и за да не ме отнесе някой отзад реших да не спирам а да премина, но видиш ли ти чичко полулицай дебнеше . Спря ме взе ми документите за проверка и ми каза сега ще ти бъде съставен акт за преминаване на червено, влезна си в патрулката и си дигна прозореца и почна да пише, нито сме говорили за пари нит нищо.....ебати полицая, беше яко нервиран.

Въпроса е мога ли да направя нещо по въпроса с този акт?
    Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Първоначално публикувано от alfonco147GTA Покажи съобщение
    Идеята е че навлязох на жълто в кръстовището, и за да не ме отнесе някой отзад реших да не спирам а да премина, но видиш ли ти чичко полулицай дебнеше . Спря ме взе ми документите за проверка и ми каза сега ще ти бъде съставен акт за преминаване на червено, влезна си в патрулката и си дигна прозореца и почна да пише, нито сме говорили за пари нит нищо.....ебати полицая, беше яко нервиран.

Трябвало е да напишеш възражение отдолу, че си минал на жълто и то с цел да не предизвикаш аварийно спиране, при което е можело да се получи ПТП.
    Arena Coast Customs

Comment

Ами принципно е можело да направиш нещо,но вече е късно,понеже си се разписал на акта.
      По спомен глобата беше 50лв и 8 точки.Можеш да обжалваш след като излезе решението на акта,но само за точките,понеже за глоби под 100лв не може да се обжалва.
      Ако си минал на кръстовище,което има камери и със записа можеш да докажеш,че не си успял да напуснеш навреме кръстовището и затова си преминал на червено,за да освободиш движенеието....но това е само на теория.
      Според мен няма смисъл....плати си и бъди внимателен!
      Поздрави!
      Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
      Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
      http://www.family-sozopol.com/

Comment

Днеска писах в една тема вече- тия точки са за това- да се отнемат. Ако не си системен нарушител не би трябвало да се притесняваш, защото имаш още много точки.
        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
          Трябвало е да напишеш възражение отдолу, че си минал на жълто и то с цел да не предизвикаш аварийно спиране, при което е можело да се получи ПТП.
          Абослюто вярно! Когато не си съгласен с нещо не го подписвай. Напиши възражение върху акта и опиши ситуацията от твоя гледна точка и най-вероятно такъв акт след това ще отпадне. С подписа си се съгласяваш с това, което и написал човека с фуражката.
          Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
          Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
            Абослюто вярно! С подписа си се съгласяваш с това, което и написал човека с фуражката.
            С подписа си удостоверяваш, че си получил акта! Имаш определен срок за подаване на възражения, там вече можеш да напишеш каквото си трябва след като се посъветваш с адвокат
            146 1.6 TS '00
            156 2.4 JTD '01

Comment

влезна си в патрулката и си дигна прозореца и почна да пише, нито сме говорили за пари нит нищо.....ебати полицая, беше яко нервиран.
              Токова трябва да е поведението на всеки полицай.

Comment

Срока е 3 или 7 дена, доколкото помня.

Иначе по повод нервираните полицаи, които не вземат пари:

2007ма година Септември ме спряха да говоря по телефона и без колан.Бях взел книжка преди едва 2 месеца.
                Попитах, дали не може да ги черпя по кафе, те ми казаха цитирам "Я не се излагай". Тогава ми се струваха страшно смотани.
                Написаха ми акт само за телефона, че по-малко пари и точки, но от тогава започнах да карам с колан.
                2008ма година Март ми блокира спирачният апарат на едното задно колело и се намлатих със 140км/ч в една мантинела, а от мантинелата в 30сантиметровия стърчащ над земята бетонов ръб на един мост.Отворих си вратата, слезнах от колата и започнах да си търся триъгълника и телефона, който беше заминал от под пепелника на централната конзола в багажника.
                Ако бях без колан, вероятно щях аз да съм някъде 20-30 метра пред колата на 2 части...

Ако сега го видя тоя човечец, със сигурност ще го черпя бая....
                Last edited by Satanism; d.m.y г., 17:44.
                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Колеги мерси за отговорите! Ще пиша възражение пък каквото стане

Comment

Колеги мерси за отговорите! Ще пиша възражение пък каквото стане
                    Не си губи времето...
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                      Не си губи времето...

ами ще трябва иначе става по лошо, поне да не ми вземат точки....

Comment

Споко, такива актове се отменят от съда почти винаги, и на мен ми писаха такъв, обжалваш, пишеш че си минал на зелено, като непосредствено преди да влезеш в кръстовището сигнала е сменен на жълто, обжалваш пред н-ка на Кат, който не му дреме, а след това и пред Районния съд и пада, подчертаваш, че няма щети, свидетели и прочее.Предварително си направи обжалването, има форми в КАТ, после се подаваше /поне едно време, след като Началника на КАТ ти отхвърли жалбата/ пак чрез КАТ до съда
                        Last edited by fred; d.m.y г., 19:46.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

И с колко трябва да си се движил значи за да не успееш да спреш поне на 1,5м след стоп линията ?
                          Има си доста симптоми по които се познава светофара ,че му изтича Зеленото - първо светва червено за пешеходците , после светва жълто и накрая червено ....
                          И това при положение ,че няма таймер .
                          При нормални пътни условия и суха настилка би трябвало всеки да успее да спре навреме - дори и да пресече СТОП линията - освен ако не е И С Превишена скорост .
                          Но ние сме бързи и вместо спирачка натискаме съединителя , сваляме една надолу и минаваме на късмет .
                          Еми понякога късмета е АКТ от полицая , понякога е друг автомобил вътре в кръстовището а не е изключено да е и пешеходец .
                          Плати си АКТ-а и си вземи поука и от поста на Satanism .
                          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

ами ще трябва иначе става по лошо, поне да не ми вземат точки....
                            Абе пиши! Ама някой каза / и е прав/, ще си загубиш времето! Имах подобен случай минах на жълто, но с червени цифри за обратно броене и ми писа, че червените цифри са за да спреш на жълто! Аз обжалвах-цитирах, че на светофари без цифров брояч важи правилото бързо изнасяне от кръстовището. Дори снимах и пратих с възражението снимки за 3-секундна продължителност на жълтата светлина! Нищо не помогна и 50лв+8точки си заминаха барабар с 4-месечно презаверяване на акта, защото били заети! И така! Все пак пиши жалба, може да са се вразумили милиционерите от КАТ!!! Успех!
                            Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Квото и да напишеш като възражение няма да го погледнат,щото до 50лв не се обжалват.И другото е,че кажели куката бяло иди му кажи че е черно!
                              Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                              Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                              Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Working...
                              X