Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли проблеми да се пътува през Сърбия само с лична карта???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Има ли проблеми да се пътува през Сърбия само с лична карта???

Имам пътуване към Германия и ще минавам през Сърбия, та въпроса ми е има ли проблеми ако съм само с лична карта или е задължително да имам задграничен паспорт???
    Разбрах, че сръбските митничари пускали от юни месец вече само с българските лични карти, но не знам дали това им е официална разпоредба или по симпатия пускат.
    Личната ми карта е от новите и ако може да се пътува с нея през Сърбия то поне да не си вадя сега задграничен. Ако някой знае повече подробности нека сподели.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=543756
    http://balkani.actualno.com/news_300315.html
    това има писано из нета!

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Няма проблем да пътуваш само с лична карта.
      Ако пътуваш с кола спазвай стриктно ограниченията на скоростта и за всеки случай си вземи 3-4 редбула и си приготви дребна банкнота от 5 евро...спирали са ме непосредствено преди границата,идвайки от Унгария без каквото и да е нарушение и започнаха да ме блъфират,че са ме снимали с камера и в крайна сметка им дадох 2 редбула и 5евро(хахахха).....
      Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
      Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
      http://www.family-sozopol.com/

Comment

От известно време вече, а при някои от страните - от някоя и друга година, преминаването през Сърбия, Македония и Хърватско за български граждани, може да се направи и само с лична карта.
        Реално погледнато, паспорт вече е нужен само ако заминаваш за Русия, Украйна, САЩ или Турция и т.н. В рамките на ЕС и страните помежду тях, които още не са в ЕС, с лична карта без проблем се придвижва човек.
        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
          От известно време вече, а при някои от страните - от някоя и друга година, преминаването през Сърбия, Македония и Хърватско за български граждани, може да се направи и само с лична карта.
          Реално погледнато, паспорт вече е нужен само ако заминаваш за Русия, Украйна, САЩ или Турция и т.н. В рамките на ЕС и страните помежду тях, които още не са в ЕС, с лична карта без проблем се придвижва човек.
          С други думи ако тръгна към Италия ми е нужна само лична карта, така ли?
          Lexus IS200

Comment

Абсолютно да. И ако някой не е сигурен, както мой колега преди 2-3 месеца, да звънне и да пита в консулски отдели на сръбското и хърватското посолство, той така направи, и после само ми каза "така е, да" и си отиде до Испания само с лична карта.
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Няма проблеми, това е договорено на официално ниво, аз съм пътувал, макар и ненавътре, но си минах официално границата.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Не трябва да имаш проблем.Пътувах скоро до Италия през Сърбия, спокойно минаваш само с лична карта
                sigpicAlfa 145 1.4TS, '98

Comment

благодаря на всички за бързите и точни отговори

Comment

Колеги,ако влизате в Швейцария обаче задължително ви трябва паспорт.
                    Преди месец бях в Милано,Италия и решихме да отскочим до Швейцария до най-близкият град Мендрисио.Необходими бяха задгранични паспорти,макар,че не ни ги провериха,понеже бахме с туристически автобус.
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
                    Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
                    http://www.family-sozopol.com/

Comment

Швейцария не е в ЕС, ама ако влезем в Шенген няма да искат и там паспорти, май че, не съм на 100% сигурен за последното
                      sigpic

Comment

има ли значение дали е с новите лични или със старите ?!
                        мене ме нема, в целата схема........

Comment

Аз минах със старата без проблем.
                          sigpicAlfa 145 1.4TS, '98

Comment

Няма нови и стари карти, има валидни и невалидни, важно е докога важи документа, според датата изписана на него.
                            В ЕС няма задължителен вид на документите, както косвено го изкрават тия, дето им гласувате доверие.
                            В Гърция например например никой не си сменя личната карта, а самите карти изглеждат като ученически със снимка закрепена с телбод /картон сгънат на две и снимка/, това че нас ни доят, не значи че и европейците ги издояват редовно.Същото важи и за номерата на автомобилите, само ние, май и белгийците са с изцяло подменени номера, за разлика от всички други държави членки на ЕС.
                            Last edited by fred; d.m.y г., 22:12.
                            sigpic

Comment

Да Ви кажа инфо от първа ръка, попътувах миналия месец и то с кола - пътувате си с личните карти Сърбия, Хърватска - нямате грижи стига да са валидни , няма значение нови - стари. За Швейцария със сигурност пак само с лична карта. Казвам това понеже пътувах само с личната си карта и то от старите (валидна ми е) 100% сигурно.
                              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Working...
                              X