Известие

Collapse
No announcement yet.

Подово покритие за гараж,съвети???!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Подово покритие за гараж,съвети???!?

Здравейте колеги, взех си наскоро фиатче стило (не е алфа ама си върви) и имам намерението да му направя уютен дом,та в тая връзка ще си ремонтирам гаража.Наскоро го купих и е с характерната недобре направена и неподравнена от строителя замаска. Засилил съм се да слагам плочки,вероятно гранитогрес.Идеята е хем да стане красиво,хем да не правя катастрофи заради хлъзгане като влизам с белисимата.По принцип не държа да е точно гранитогрес,може и друг вид плочки подходящи за целта. Какво бихте ме посъветвали вие,сигурен съм че има и други като мен сред вас,които държат гаражът им да е приятен хем за колата,хем за нас самите.

Живея близо до Благоевград,та ако има колеги от тук и знаят къде има по-евтини плочки в региона,нека дадат съвет. благодаря много

Е, защо пък непременно плочи - има шлайфан или щампован бетон, саморазливни замазки и други подови покрития.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Ако не искаш катастрофи не поглеждай плочките. Потърси саморазливащи замазки за гаражи. Уникални са и не се занимавай с глупости.
      няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Сложи тротоарни плочки
        Lexus IS200

Comment

Пф, много дебели бе, ще вдигне много нивото на пода с тях... гранитогреса не е лоша идея, като цяло е здрав, но и аз бих избрал някоя подова замазка със спецификация да носи товар, защото обикновена замазка най-вероятно ще се напука от тежестта на колата...
          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Ако няма да разливащ масла и подобни по пода- самонивелираща(саморазливна ) замазка. Нивеликс или на "Боро" Полага се лесно. Спазваш пропорцията описана на чувалчето. Изсипваш и после разнасяш. След това минаваш с Мече"таралеж". Може и директн с мечето. Изчакваш няколко часа и си готов. преди това почистваш обилно дс вода основата. Гледай да няма локви като почнеш да слагащ замазката.
            Това разбира се е ако нямаш наклони за отичане на вода и сифон.

Можеш да направиш и шлайфан бетон. Цената му ще ти излезе 30 тина лв на кв. метър
            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

мдааа, за гараж или простата циментова замазка или саморазливна.
              точка

Comment

Дали пък не е важно и колко струва?! Ако трябва да правиш подова настилка за 500лв. в 20кв/м. гараж, сякаш не е много удачно
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                  Ако няма да разливащ масла и подобни по пода- самонивелираща(саморазливна ) замазка. Нивеликс или на "Боро" Полага се лесно. Спазваш пропорцията описана на чувалчето. Изсипваш и после разнасяш. След това минаваш с Мече"таралеж". Може и директн с мечето. Изчакваш няколко часа и си готов. преди това почистваш обилно дс вода основата. Гледай да няма локви като почнеш да слагащ замазката.
                  Това разбира се е ако нямаш наклони за отичане на вода и сифон.

Можеш да направиш и шлайфан бетон. Цената му ще ти излезе 30 тина лв на кв. метър
                  Със скромния си опит с гаражи съм определено ЗА това изказване. Само ще добавя, че доколкото съм чувал има и допълнителни грундове за масла които се полагат след това.
                  0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                  Автогаз сервиз-
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

На мен ми харесва най-много с шлайфан бетон, но дали ще му се занимава на някой да мъкне хеликоптера за такава малка площ.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Може да сложиш плочки и на тях да налепиш едни специални ленти срещу хлъзгане.
                      Lexus IS200

Comment

-бъг-
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

На комшиите баровци, двата джипа се паркират в гараж, който е облицован с гранитогрес, изглежда много добре и не са плъзга защото плочите са със зърнеста структура. Моят гараж е без тази екстра, но пък подовата замазка беше боядисана първо с една жълта боя, а след това със сива, според строителите това е за хидро изолацията тъй като под гаража ми е мазето. Даже се чудя дали да не направим един конкурс по снимки за най-добре поддържан и чист гараж. Съответно ще има и категория за най-разтурен и мръсен гараж.
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Има проблем при подобен тип настилки.Поне за мен.Ако нямаш сифон за оттичане на водата.Влагата се задържа за доста дълаг период в гаража и се усеща голямя влага.И ако държиш и други неша могат да мухлясат.Това е когато го измиваш с маркуч от мръсотията която влиза с колата. И зимата когат си вкараш колата със сняг дори и поизчистена.Имал съм и имам няколко гаража и за мен това си е проблем.Предполагам се получава заради липсата на вентилация и големината на гаража.За мен по добрия варианте хубава циментова замаска.
                            CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                            Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Абсурд е да има читав гараж без сифон за отичане или наклон навън, зимата какво ще стане като вкараш колата цялата в сняг...?
                              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                              X