Известие

Collapse
No announcement yet.

Черната статистика по пътищата и още нещо

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Черната статистика по пътищата и още нещо

Здравейте колеги понеже днес имах изключително неприятна ситуация и съм повече от бесен бих искал да я споделя тук.Пътувайки по пътя Русе - Велико Търново със семейството ми, при изпреварване на румънски ТИР бях изтикан брутално в банкета при положение,че бях в лявата лента с мигач и даже светнах дългите когато видях какво се случва и свирех през цялото време.По някаква щастлива случайност всичко се размина,но уплахата за семейството ми бе голяма.Понеже страшно много се ядосах карах бавно и обмислях какво да предприема/ако бях сам с удоволствие щях да счупя кратуната на гадния румънец,но уви не бях/.След около 10-тина километра виждам патрулка която се е заложила с радара и ни засичат.Спирам в този момент преминава камиона и аз казвам господа този камион ме изтика от пътя и щеше да ме утрепе след което следва репликата "Ти чак сега ли намери да ни кажеш ми ние нищо не можем да направим защото той вече не е в нашия район къде да го гоним при положение,че камиона е минал има няма две минути при което аз се обърнах и тръгнах,но в този момент реших още утре в моите крака ще има едно голямо паве и скоро по нашия край ще има тирове с павета по предните стъкла.Kато няма кой да ми помогне аз сам ще си помогна повярвайте ми!
    Last edited by lancione; d.m.y г., 21:25.
    LANCIA DELTA TD ex
    ALFA 147 JTD 16V powered by TST-Racing

Първоначално публикувано от lancione Покажи съобщение
    ...След около 10-тина километра виждам патрулка която се е заложила с радара и ни засичат.Спирам в този момент преминава камиона и аз казвам господа този камион ме изтика от пътя и щеше да ме утрепе след което следва репликата ...
    Е що не звънна веднага след ситуацията на 112. Докато камиона мине 10 км, щяха да са разбрали къде по пътя е следващия патрул и да им кажат да го спрат

А тоя иначе имаше ли няква причина да тръгне вляво - примерно да е тръгнал да изпреварва някой пред него и да не те е видял? А може и да се заспал...
    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

http://www.focus-news.net/?id=n1463468
      Колега за какви постове ми говориш при положение,че аз му посочих камиона и ето за това става на въпрос защото пътя за морето е натоварен три месеца а тук така е целогодишно!
      Last edited by lancione; d.m.y г., 12:25.
      LANCIA DELTA TD ex
      ALFA 147 JTD 16V powered by TST-Racing

Comment

Това място там каквото и да го правят няма да се опорави, трябва пътищата да са на различни нива, една детелинка ще свърши работа.

Относно случката, неприятни емоции по пътя се случват. Хубаво все пка, че няма пострадали. Често съжалявам, че не съм пътен полицай само заради такива идиотски и опасни постъпки.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

И аз веднъж имах подобна случка, разбира се доста по-лека от твоята и бях само с баща ми. Карам и застигам един ТИР, мигач, излизам в насрещното на 10-15 метра преди тира. Изведнъж и тира излезе пред мен в насрещното, спирачки и благодарение на дистанцията си спрях нормално зад него, без да излизам в банкета. Оказа се, че има лека дупка на пътя, която тира избегна, а дупката беше такава, че и със сто км/ч да минеш през нея, няма да има последствия.
          Last edited by soldier; d.m.y г., 14:41.

Comment

И да се нервирате, няма смисъл... пълно е с изроди по пътищата. Снощи така един, точно след КПП Владая посока Княжево, в частта, която е с по 2 ленти във всяка посока, ми застана в лявата лента и не пуска. Присветнах съвсем леко и невинно, за да му подскажа, че съм отзад, докато той кара с 40, и че пречи на 2-3 коли зад него, после съвсем леко свирнах с клаксон... нищо! Накрая къси-дълги доста по-настойчиво - не. Грам никаква реакция. Минах го отдясно, колкото да не ми се искаше, онзи най-невъзмутино само ме погледна, мрънкайнки нещо, по начин от вида "кво искаш бе, я съм си тук у лЕвата и си я не давам"... каращия зад мен му наду и клаксон, докато го минаваше също отдясно.
            Хубавецът с Ауди 100 (С4-ка) нямаше да ме ядоса толкова, ако не виждах стърчащата главичка на малко лапе по средата на задната седалка, което само гледа и "взима пример" в тия ситуации. Ей това ме вбесява повече от всичко.
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Неска гледам по новините, някакъв тир се стоварил върху едни куки на тъпото кръгово дето го направиха преди моста на Бяла.......и естествено си оставиха ръцете........щом патрулката не действа уж превантивно, и върху нея се стоварват тирове, значи може би нещо друго е виновно, а не клишираните "превишени скорости" и водачи........пътища няма, а когато ги има те или са в окаяно състояние, или безумно глупаво направени.....
              Иначе бъдете споко, куките са добре, малко стресирани били, но обещали че повече покрай пътищата нямало да стоят.......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от lancione Покажи съобщение
                http://www.focus-news.net/?id=n1463468
                Колега за какви постове ми говориш при положение,че аз му посочих камиона и ето за това става на въпрос защото пътя за морето е натоварен три месеца а тук така е целогодишно!
                Забележете какво пише в статията - 9 ПТП-та за 2 дни. Не съм минавал оттам, ама що за нов пътен възел е това. Предполагам че това е поредното недоразумение на някой в нашата Мила Родина.
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

кръговото е отлично, това че бай ганьо не гледа знаци и маркивка е причината. Огромни табели с нова маркировка, трябва само да се спазват.

Comment

Нали сега е модерно кръгови да се правят Само че в белите страни не ги правят на "магистрали". Същата работа беше и на края на "Тракия" - и там кръгово. А там, където вече е направена магистрала (така наречената магистрала Струма от Долна Диканя до Перник) се кипри знак Д7-автомобилен път, естествено с ограничение 90км/ч. Иначе са наслагали зелени табели и знаци - точно като на истинска магистрала.
                    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

На нас все някой друг ни е виновен. Това кръгово не съм го виждал - може и да е направено смотано. Но съм виждал в друга държава път, който в България ще мине за магистрала /ограничението по него си беше като за магистрала/, да бъде пресичан многократно от второстепенни пътища, като на кръстовищата има светофари. Хайде кажете, ако на някоя от магистралите у нас има светофар, колко човека ще успеят да спрат наврме Газ трябва да се дава.
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Не го знам това кръгово... но в Румъния по целия път от моста на Русе до Букурещ са набодени кръгови на всяко кръстовище, като движещите се по главния път са БЕЗ предимство.
                        И знаци са сложили хората, по-големи от нашите... да ти избодат очите.

Адски странно е да спираш (видимостта е ограничена) почти на всяка пряка, но така са решили там.

Колкото до Бяла, там е куцо място, ако са боднали кръговото долу в дупката, не ми се мисли как спира ТИР за да заходи в него... особено ако е с куц заход като на Черни връх и Околовръстно шосе в София, където кръговото е такова, че голяма машина трябва да сече пътя за да успее да заходи в него.
                        Докато не го видя не мога да коментирам дали е от кръговото или е от задкормилните устройства.

Едит:

За тировете, що съм ги псувал и аз за подобни номера не е истина.
                        И те като други шофьори явно си мислят, че огледалата са за украса... лошото е, че тира не е лека кола.
                        По-лошо е като започнат 2 тира да се изпреварват в баир с 5 км. разлика в скоростта... единственото което можеш да направиш като ти изкочат насреща е да скочиш на спирачките до откат, ако са по-далеч, та да се приберат... ако са по-близо си пътник в канавката, в дърво или директно у ряката.
                        Last edited by morfius; d.m.y г., 10:17.
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Кръговите в Румъния са яки, минавам през тях без да връщам газта. А това, че си без предимство като влизаш от главния път е нормално, защото по неудобно е колите които са вече в кръговото да те изчакват.
                          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                          sigpic

Comment

На някои от тия кръгови е неразумно да се минава така... защото оградите пречат да се види какво се случва по дясната пряка.

Инак да... стандартно в кръговите влезлите са с предимство, което сме го дъвкали в други теми защо у нас и в други държави с ляво движение се постига само със знаци.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                              Нали сега е модерно кръгови да се правят Само че в белите страни не ги правят на "магистрали". Същата работа беше и на края на "Тракия" - и там кръгово. А там, където вече е направена магистрала (така наречената магистрала Струма от Долна Диканя до Перник) се кипри знак Д7-автомобилен път, естествено с ограничение 90км/ч. Иначе са наслагали зелени табели и знаци - точно като на истинска магистрала.
                              Аз знам, че на автомобилен път ограничението е 130км/ч

Comment

Working...
                              X