Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на баничарка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Избор на баничарка

Предния път когато си търсих кола получих доста помощ за оглед и съвети и тн....
    Сега си продадох вана ,продадохме и алфата , но всичко това е с цел ъпгрейд.
    Сега търся товарна баничарка за около 7-8 бона нещо по новичко.Харесал съм си фиат добло 1.3 мултиджет
    ето този ми харесва на пръв поглед http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...147&f1=details

Харесват ми и форд концепт харезват ми партнери и тн...
    Предложете нещо което е по добро за работа ,по икономично и тн....

Ако има някой колега от Враца да погледне тази обява и да каже има ли смисър да се ходи до там ще съм много благодарен.
    Искам колата да е дизел.
    Тези 1.3 двигателчета на фиат не са ли слаби , абе обяснявайте квото се сетите ,че съм бос общо взето.
    Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=28323

Comment

Добло лично за мен е най-добрия избор в този клас.
      Само вземи под внимание целите за които ще го ползваш.
      Ако мислиш да го товариш доста и караш извънградско по-добрия избор е 1,9 JTD.
      Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

На колегата доблото е идеално , но на мене ми трябва товарно.Пътническо не ми върши работа ,за пътнически ван имам мерцедес вито и съм доволен за сега.Сега ми трябва товарна кола.
        Колата ще върти предимно градско с не много тежки товари най много до 200-300кг максимум.
        За 1.9 мотора знам на какво е способен , не знам нищо за този 1.3 мултиджет как гори как се държи скъп ли е за ремонти здрав ли е.

Comment

За баничарка или за бус само и единствено Форд. Потърси си Торнео в Мото Пфое имат върнати от лизинг и са в този ценови диапазон. Всичко друго Фиати, Пежо, Ситроен, Рено въобще не влиза в сметките. Ужасно много товарни коли и пикапчета съм сменил за да ти го кажа. В момента се чудя как да се отърва от 5 нови Ситроена и да направя всички товарни коли Форд.Ако Торнеото ти е грозно огледай Кади на VW. Ако искаш да са спокоен въобще ги забрави тези италианско-френски баничарки.
          Range Rover Vogue 4.4
          Rexton 270 cdi
          Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
          Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
            За баничарка или за бус само и единствено Форд. Потърси си Торнео в Мото Пфое имат върнати от лизинг и са в този ценови диапазон. Всичко друго Фиати, Пежо, Ситроен, Рено въобще не влиза в сметките. Ужасно много товарни коли и пикапчета съм сменил за да ти го кажа. В момента се чудя как да се отъра от 5 нови Ситроена и да направя всички товарни коли Форд.Ако Торнеото ти е грозно огледай Кади на VW. Ако искаш да са спокоен въобще ги забрави тези италианско-френски баничарки.
            Еле пък с Кадито ще прокопса сякаш . На 1000Км е това което карам сега и скърца като 15 годишен форд като му се свалят стъклата . От другите дето имаме във фирмата на 45к за една година вече са за карета , накрайници и шарнири . Иначе новото Кади с фейслифта е страшно на фасон само .
            Виж за Форд Торнео съм съгласен - това е работната кола - здрава до безобразие .
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Каквото и да избереш трябва много да внимаваш от къде и от кой го купуваш защото един колега си взе преди година Рено Канго 1.5 дци на 2г. и 10м.(тогава)от авто къща и по километраж беше 52 000км. И като го купи идва да се похвали пред колегите и какво гледаме лепнато на вратата леко от долу- лепенка"последна смяна на маслото 172 000км"

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Аз карам добло карго 1.3, 75 конски сили, 2007-ма година. Фирмата ни е първи собственик на колата.
                Колата е служебна и общо взето не се знае колко човека я употребяват. В момента пробега е 120 000. Не сме имали сериозни проблеми. Като се замисля, досега сме сменили само едно реле за подгревните свещи и сега планирам да сменя разбити кормилни накрайници. Това е всичко !!!
                Колата има изключително стегната (разбирай дървена) возия. Разхода на гориво в градски условия в Русе ми е около 7 литра, а извън града ако се кара умерено е 5 литра. Зареждали сме само на ШЕЛ и само обикновен дизел. Този двигател като цяло идва малко слабичък, но това се преживява.
                Екстериорно колата на мен почти ми допада,а интериора е доста евтин и скучен( слизайки от друга кола считай че се връщаш назад).
                Обслужването е евтино. Сменят се масла и филтри (под 100 лв). Задвижването на газоразпределението е с верига.
                Повеето от баничарките на конкуренцията предлагат повече удобства, комфорт и екстри, но с цената на повече средства и проблеми. Мое мнение е - огледай форд, от фолксваген стой настрани.
                Това се сещам засега на първо време. Ако с нещо друго мога да ти помогна - давай на лични.
                Last edited by stelt; d.m.y г., 22:48.
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

Оги , Форд Торнео е много корав ! 1.8 мисля печка ...
                  2 Пежа се разтропаха от всякъде , докато Форда държи !
                  145 1.6 ТС '97 ех.
                  145 1.9 JTD '00
                  307 CC 2.0 '04

Comment

На мене по принцип форда по ми харесва ,даже днес пробвах еднин и ми е удобен но нещо не мога да набарам за тези пари.

Comment

Първоначално публикувано от Оги Покажи съобщение
                      На колегата доблото е идеално , но на мене ми трябва товарно.Пътническо не ми върши работа ,за пътнически ван имам мерцедес вито и съм доволен за сега.Сега ми трябва товарна кола.
                      Колата ще върти предимно градско с не много тежки товари най много до 200-300кг максимум.
                      За 1.9 мотора знам на какво е способен , не знам нищо за този 1.3 мултиджет как гори как се държи скъп ли е за ремонти здрав ли е.
                      Щом ще го ползваш при такива условия 1,3 ще ти свърши перфектна работа,независимо дали вземеш 70,75 или 85 коня.Здрави машини са,а поддръжката като за служебен автомобил е повече от приемлива,не случайно мотора е с верига,макар че доста подобни екземпляри на по 100-150 к вече смениха ангренажа(верига,успокоители,хидравлична помпичка,семеринг и гарнитура-са 300-400 лева).
                      Разхода също е добър,макар че извънградско поради повечето обороти става по-неикономичен от 1,9....

Добрите екземпляри започват от 10 нагоре....
                      Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

ние ползваме Добло във фирмата 1.3 Мултиджети и пичовете от автоотдела ги снабдиха с Пауър боксове .. щото като се натоварят повечко и умират ..
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Да споделя и моя опит. Година и половина със Ситроен Берлинго 2.0 HDI 80 000 км. и никакви проблеми. По колата не се пипна абсолютно нищо, освен ремонт на ламарини в резултат от тежка катастрофа и консумативи. Имайте в предвид, че съм го карал безжалостно и то по нареждане на бившия ми шеф, който си поемаше глобите за скорост, светофари и т.н.
                          Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
                          Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
                          Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
                          Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

Citroen Berlingo или Peugeot Partner (което си е едно и също). Колата e читава, не се троши. През около 80К имаш смяна на лагери на торсиона - гледай да не е изпуснат момента, че тогава отиваш на доста солен ремонт. А и в Пазарджик има къде да сервизираш такъв автомобил. Забрави за алтернативите на Fiat и Renault.
                            Last edited by Pepo; d.m.y г., 10:45.
                            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Аз пък съм за Фиата... Един пътнически и един товарен е употребило моето семейство, вкл. в старата ми фирма карахме едно такова от 0-130хил км. Тоест 3 броя Добло

Ядове не сме имали...Вярно, че все нови коли, но дори и да са на повече километри, ходова част, дискове едно друго са евтини...

За 1.3 75к.с мога да каже че е окей двигател. В повечето случаи товара беше 400-500кг. и си вървеше много добре(рядко се караше под 110-120км. разход 4.5-5 извън града). Събира 2.8 а реално 2.5литра масло...та обслужването си му е 70лв...

Всичк семейните като ги продадохме едното на 90хил км. др. на 130х.км. нищо не беше сменяно по ходова част...буквално нищо...Всъщност не се сещам за никакви други ремонти...

Служебното вече е на 160хил. и то така...карат се повече извънградско... Но не мога да кажа нищо като чукнат 200к км...с какво ще се сблъскаш...За 1.3то е сигурно че турбото ще си замине до към 250к км.

Така че внимателен оглед, и каквото ти е по-изгодно и запазено го вземай.
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                              exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                              ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                              ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                              by RUBIG service

Comment

Working...
                              X