Известие

Collapse
No announcement yet.

Случка с жиларя в Княжево „Микрон” – Доцев

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Случка с жиларя в Княжево „Микрон” – Доцев

Много внимавайте и в никакъв случай не казвайте за какво е жилото, което поръчвате.
    Случката е следната: Наложи ми се да поръчам жило във въпросната фирма. След неколкократно, настойчиво разпитване за какво е въпросното жило отговорих, че с него си пускам и спирам хидравликата без да обяснявам за каква хидравлика става дума. На другия ден ми се обадиха с новината, че жилото ми е готово и струва 315.00 лв. Нямах избор (жилото беше за репатрака, а оригинално трябваше да чакам поне седмица) отидох да си го взема. Когато казах, че искам фактура се започна едно разубеждаване, защото трябвало да ми начислят ДДС и т. н. Аз бях непреклонен, платих си 378.00 лв. с ДДС и си го взех. Когато попитах защо цената е такава ми отговориха, че материала бил внос от Япония. Жилото беше най-обикновено като за ел. стъкла, но не един, а два метра, т. е. по-дълго. Мъките ми обаче не свършиха до тук. Прибирайки се и започвайки монтажа установяваме, че жилото е с доста по-дебели накрайници от оригиналното и не минава там откъдето трябва. Хайде пак до Княжево, за да го оправят. Чичката ми вика „ами аз мислих, че е за външен монтаж, сега си е.а мамата”. Накарах го да ги изпили, защото ако трябваше да го чакам още един ден по-добре да се гръмна. Докато ги пилеше три пъти му повторихме, да не забрави една дрънкулка в единия накрайник, която естествено затри пред погледите ни. Майната му си казах давай да ходим да го монтираме. И какво си мислите, че всичко е наред? Е да ама не – жилото се оказа по-дълго, като на всичко отгоре не бяха уцелили и още един размер. Нямахме нерви преправихме го на място, разпробихме накрайника и накрая го монтирахме.
    Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
    Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
    Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
    Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Аз явно не разбирам:

"Много внимавайте и в никакъв случай не казвайте за какво е жилото, което поръчвате"
    "След неколкократно, настойчиво разпитване за какво е въпросното жило отговорих, че с него си пускам и спирам хидравликата без да обяснявам за каква хидравлика става дума"

"...установяваме, че жилото е с доста по-дебели накрайници от оригиналното и не минава там откъдето трябва. Чичката ми вика „ами аз мислих, че е за външен монтаж, сега си е.а мамата”.

Може би, ако хубаво му бяхте обяснили какво точно искате, нямаше да се получи така?
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC
    Ex Fiat 126p
    Ex Fiat Вravo 1.6
    Alfa Romeo 147 1.6

Comment

Първоначално публикувано от trace Покажи съобщение
      ...

Може би, ако хубаво му бяхте обяснили какво точно искате, нямаше да се получи така?
      ти давал ли си акъл на чичка дето е "гуру" в занаята

този навремето му занесох, чертеж на това което ми трябваше и не можа да го разчете
      също така обяви цена като да си купиш нови жила от магазина

Comment

Вече даже не е чичката, а значително по-некомпетентните му синове...
        I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
        Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
          ти давал ли си акъл на чичка дето е "гуру" в занаята
          Хаха, е, нямам честта да го познавам тоя шемет, просто ми се стори странно.
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC
          Ex Fiat 126p
          Ex Fiat Вravo 1.6
          Alfa Romeo 147 1.6

Comment

Първоначално публикувано от trace Покажи съобщение
            Аз явно не разбирам:

"Много внимавайте и в никакъв случай не казвайте за какво е жилото, което поръчвате"
            "След неколкократно, настойчиво разпитване за какво е въпросното жило отговорих, че с него си пускам и спирам хидравликата без да обяснявам за каква хидравлика става дума"

"...установяваме, че жилото е с доста по-дебели накрайници от оригиналното и не минава там откъдето трябва. Чичката ми вика „ами аз мислих, че е за външен монтаж, сега си е.а мамата”.

Така, на чичката му оставих старото жило - да си го гледа, да си го мери, да си го напасва и т. н. Оригиналното жило не беше скъсано, а просто блокирало, т. е. всички размери можеше да си ги вземе точно. А не му се казва за какво е точно жилото, за да не ти отреже главата както направи с мен. Пак обяснявам, че лятото такова жило, но с дължина около 1м. за Рено го направи за 20 лв. Същото, но двойно по-дълго жило не трябва ли да е на двойна цена примерно 40-50 лв. Аз ли не мога да смятам или до 315 лв. разликата не е двойна. Истината, е че цената варира в зависимост от марката и модела на колата. Няма лошо, но след като съм преценил да се набутам с тройна цена на ново жило поне да го беше направил. Истината, е че загубиха сравнително редовен клиент, който сега щеше да поръча още две жила. Просто предупреждавам да внимавате ако ползвате услугите им, защото - висока цена с лошо качество.

п.п. По спомени и на колегата andrew не му бяха уцелили размера на жилото преди време.
            Last edited by Gligan; d.m.y г., 10:11.
            Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
            Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
            Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
            Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

Working...
            X