Известие

Collapse
No announcement yet.

Вериги за сняг

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вериги за сняг

Какво мислите за тия вериги http://www.escadra.bg/%D0%B2%D0%B5%D...ummit/i102.htm

Гледах разни клипчета по нета и изглеждат доста добре. Не драскат джантите и калниците, самонатягащи се. Цената не е ниска обаче 579 лв, но въпреки това ме примамват да си ги взема.
    Някой да има опит с тях? И като цяло дали са по- добри от обикновенните вериги или просто монтажа им е по- лесен.

Другия вариант е да си взема течни вериги и за тия пари ще имам бая зими да карам.

А за текстилните вериги някакви отзиви?
    Lexus IS200

Щом мислиш да даваш тилкова пари погледни и тези http://www.spikes-spider.ch/en/schne...lpine-pro.html

По един компект такива сложихме в камионите джъст ин кейс. От шоферите знам, че когато се е налагало са си свършили работата. И аз имам но не ми се е налагало да ги използвам и немога да кажа впечатления.
    Range Rover Vogue 4.4
    Rexton 270 cdi
    Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
    Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
      Щом мислиш да даваш тилкова пари погледни и тези http://www.spikes-spider.ch/en/schne...lpine-pro.html

По един компект такива сложихме в камионите джъст ин кейс. От шоферите знам, че когато се е налагало са си свършили работата. И аз имам но не ми се е налагало да ги използвам и немога да кажа впечатления.
      Ти от къде ги взе, защото не намирам представител в бг, а не ми се иска да ги поръчвам през нета.
      Lexus IS200

Comment

Течните са само за измъкване... много бързо опадат, инак аз си държа едно флаконче за зор заман.
        Текстилните са само за сняг, как видят асфалт и се късат, ако има места с натрупан/отвян сняг са рискови.
        Изобщо и 2 та вида са по-скоро за софийско непочистено, от колкото за нещо по-сериозно

Тия чудеса дето ги умувате ум не ми побира как се монтират без да вдигаш колата на крик?
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          Течните са само за измъкване... много бързо опадат, инак аз си държа едно флаконче за зор заман.
          Текстилните са само за сняг, как видят асфалт и се късат, ако има места с натрупан/отвян сняг са рискови.
          Изобщо и 2 та вида са по-скоро за софийско непочистено, от колкото за нещо по-сериозно

Тия чудеса дето ги умувате ум не ми побира как се монтират без да вдигаш колата на крик?
          http://www.youtube.com/watch?v=opugSM6xs58

ето го монтажа
          Lexus IS200

Comment

Бая здрави железца трябва да са за да се приберат сами при потегляне, ще се окаже, да си струват парите ако това от клипа е вярно.

И пак опираме до това за какво ще се ползва, ако се планират пътувания по снежни пътища, си заслужава хубави вериги, за градски дреболии става и с течни.

А цената... то малко като със гумите, всеки да си прави сметка, до колко може да си позволи компромисите.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Аз имам от този вид http://www.youtube.com/watch?v=zc44a...eature=related. Доста добре копаят
              sigpic
              SCUDERIA ITALIA
              BMW 5-er
              BMW 7-er
              Fiat GP

Comment

За течните вериги чувам 50 на 50 добри и лоши отзиви. Може би са ефикасни само в определени ситуации.
                Lexus IS200

Comment

E не ми се е налагало да пръскам от тях, но няколко колеги им се наложи миналата зима и това беше коментара... стават да се измъкнеш от пряспата около колата/в уличката.

Comment

http://www.youtube.com/watch?v=IPd3O5_SJEs

Това е яко
                    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                      това му е майката.а колко ли струват.
                      алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                      алфа ромео 164 2.0тс -на части
                      нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
                        това му е майката.а колко ли струват.
                        До колкото намерих инфо в нета все още никой не ги произвежда. Патента се продава в момента за 6 000 000$. Който го купи може да ги произвежда, обаче тази цена е абсурдна.
                        Lexus IS200

Comment

Интересна идея е тоя ротогрип... а патента не е толкова абсурден.
                          10 - 20 $ на комплект за 1 или 2 години ... колко комплекта прави... за да се избие.
                          Май не е толкова абсурдно все пак... никой не планира производства за 1000 бройки при комерсиалните машини.

Въпроса е дали няма подводни камъни в идеята, например какво се случва ако има неравност под снега?

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                            Интересна идея е тоя ротогрип... а патента не е толкова абсурден.
                            10 - 20 $ на комплект за 1 или 2 години ... колко комплекта прави... за да се избие.
                            Май не е толкова абсурдно все пак... никой не планира производства за 1000 бройки при комерсиалните машини.

Въпроса е дали няма подводни камъни в идеята, например какво се случва ако има неравност под снега?
                            Или какво се случва на този от зад ако се скъса
                            0888515205

Comment

Е то и с нормалните вериги ще му се случи същото ако се откъсне сегмент.
                              Като го гледам въртящия елемент няма сила да запрати веригата с висока скорост на някъде, само гумата може да го направи... а както казах, това може и със съществуващите да стане.

Comment

Working...
                              X