Известие

Collapse
No announcement yet.

Вериги за сняг

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Е то и с нормалните вериги ще му се случи същото ако се откъсне сегмент.
    Като го гледам въртящия елемент няма сила да запрати веригата с висока скорост на някъде, само гумата може да го направи... а както казах, това може и със съществуващите да стане.
    Въртящ елемент няма, т.е. има но е пасивен - задвижва се от гумата при допир с нея.
    Устрйството е много добре измислено и идеално за товарни машини, за леки коли просто няма да има място да се сложи.

На мен ето тези ми привлякоха вниманието, но май не се предлагат никъде.
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Тия ми се чинят недомислени... много ще ми е интересно да видя тоя монтаж със свински опашки на реален дълбок сняг как ще се получи, там не може да преместиш толкова леко колата, а превърти, а подкалника отшуми.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

До като шавах активно по странство, съм виждал, какви ли не изчанчени вериги, но заслужаващите внимание са три типа:
        Първо типа скоба, за монтаж без вдигане на гумата и приличат много на поснатите от колегата. Слагат се много лесно, но стават само за джипове и то само да се измъкнеш от пряспата.
        Втория тип са текстилните. Добри са на утъпкан сняг и особено на лед, но хубавите са много солени. Над 300 евро. Другите се късат почти веднага.
        Третия, който ползвам аз, са старите типове вериги.Използвам едни от преди 25 години и действително вършат работа, но само в сняг и то до около 40-50 км/ч.
        Те са с масивен синджир и естествено с ластици.
        На катаджиите показвам от новите недоразумения, които не стават за нищо.
        Няма нищо по-хубаво от добрите зимни гуми и лопатката в багажника!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Първо типа скоба, за монтаж без вдигане на гумата и приличат много на поснатите от колегата. Слагат се много лесно, но стават само за джипове и то само да се измъкнеш от пряспата.
          Защо да стават само за джипове и само за измъкване от пряспа? Какво пречи да си караш продължително с тях?
          Lexus IS200

Comment

http://www.youtube.com/watch?v=IPd3O5_SJEs

Яко а ?
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
              Баце, плагиатстваш! Виж в средата на предната страница !
              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                Защо да стават само за джипове и само за измъкване от пряспа? Какво пречи да си караш продължително с тях?
                Щото много тропат после!
                А и като се измъкнеш, защо са ти!?
                Last edited by mordohy; d.m.y г., 21:22. Основание: Юзера е още трезвен и допуска стилни грешки!
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

ето още една система - http://www.youtube.com/watch?v=H9M3p...eature=related

Даването на газ, води до пристрастяване!
                  Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                  Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                  X