Известие

Collapse
No announcement yet.

Шофъорска книжка САЩ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Пътувал съм в САЩ по пътищата една година, и мн рядко съм се губил, табела на всеки 15 метра. Пътища ка огледало само. Кога и ние ще станем така...май никога.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Ами хората са практични - установени правила, които трябвя дя се спазват и всеки ги знае, знае и последствията при неспазването им.
      Незнанието не е оправдание.
      Който иска да си прави шоу си плаща за това - всеки си прави сметка.
      В същото време това не значи, че правилата не търпят развитие - просто трябва да се следят промените.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

офтопик: Къде ще се подизаваш в САЩ?

Comment

аз бях в Ню орлеанс и книжката ми беше валидна 3 месеца, после работодателите ми отнеха служебната кола, защото съм нямал право да шофирам.

Comment

Днес бях в една агенция, че си ореждам документи, та казаха ми че книжките ще са за три години!
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
              Новата шофьорска книжка се вади за половин час. Изпитите са 2 (теория и практика).
              И да не забравя всичко струва 10$
              Напиши го тва мнение още веднъж, че някой хора няма да повярват......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                Напиши го тва мнение още веднъж, че някой хора няма да повярват......
                Щото не е вярно. Или поне не е точно така. Зависи от щата
                В някои щати дори те карат да правиш успоредно паркиране (което в други е забранено)
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Тва не им аресвам там, секи щат свои закони......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Аз имам книжка от щата Delaware.
                    Валидна за 10 години, каквато имат и всички американци.
                    Струваше около 30 долара като се полагат два изпита, теория и практика.
                    За теорията сядаш на един компютър и попълваш тест.
                    Практиката включва първо едно успоредно паркиране на полигон като заграждението е оразмерено за да може да паркираш и Форд Екскържън.
                    След това няколко завоя, едно кръгово и обратно.
                    Всичко траеше около час, а самия документ става за 5 минути!
                    До колкото си спомням, в този щат може да се кара 3 месеца с БГ книжка (пише го в закона), но надали някой работодател ще те наеме без щатска книжка.
                    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

за шофьорска книжка

Значи, да слуша патило. След като си извади допълнението към БГ книжката, което му е нужно за шофиране в САЩ (т.нар. "международна книжка"), ще може да си шофира там точно 3 месеца - и то точно толкова, колкото може да си шофира в БГ с US-книжка - 3 месеца след датата на влизане в страната. Основание за това са едни 2 международни конвенции за взаимно признаване на кижките, по които САЩ и БГ са страни. За съжаление пред американците не минава това че си член на ЕС - също така както за различните държави на ЕС те си имат различни правила за визи. След изтичане на този срок, независимо в кой щат е, ще трябва да си извади местна книжка.
                      Характерно за САЩ е, че DMV във всеки щат има леееекинко различни изисквания за получаване на шофьорска книжка. Причината според мен се крие във факта че там този документ се използва вместо лична карта и като имаш шофьорска книжка все едно си местен, затова се застраховат с издаването му.
                      Аз като всеки находчив българин, имам не временен инстракшън пермит, а шофьорска книжка от Илинойс, барабар с лична карта, щото Ша-таун рулз, мен клас D според щата (любителката) който е до 16000 паунда тежест на МПС, със съответната индивидуална рестрикция за моя милост - задължително две странични огледала. Тъй като прочитането на "Rules of the Road" и полагането на теоретико-практичен изпит е елементарно, и самото изкарване на книжка става за 20 мин., му го препоръчвам на колегата - у нас после при "установено" нарушение над 20-те лева си размахва като мен US-свидетелството за управление пред сержант Иванов, когато той гледа неразбиращо че няма талон, който да прибере, изръмжава и че е адвокат и ще обжалва и...по живо, по здраво.
                      Last edited by adv_petrov; d.m.y г., 11:57.
                      Alfa 156 2.0 - ех,
                      Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                      Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                      Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                        Щото не е вярно. Или поне не е точно така. Зависи от щата
                        В някои щати дори те карат да правиш успоредно паркиране (което в други е забранено)
                        E kak да не е вярно!!!
                        Ако искаш да ти покажа, моята книжка е от Аризона.
                        Знам и за други щати дето е същата работа.
                        И да имаше успоредно паркиране между две колчета на 15 метра едно от друго.
                        Сега моята струваше 10$ а това ,че другаде била 30$ не мисля ,че е от значение.
                        Не е като да е 1000лв
                        Last edited by Galeano; d.m.y г., 16:06.
                        sigpic Alfasud/156 1.8ex
                        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                          E kak да не е вярно!!!
                          Ако искаш да ти покажа, моята книжка е от Аризона.
                          Знам и за други щати дето е същата работа.
                          И да имаше успоредно паркиране между две колчета на 15 метра едно от друго.
                          Сега моята струваше 10$ а това ,че другаде била 30$ не мисля ,че е от значение.
                          Не е като да е 1000лв
                          Е аз па да ти покажа щати където ни е 10 долара, ни е за 15 мин изпита, и за капак се паркира между коли?
                          Или пък такива където е позволено паркирането само на преден ход?
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                            Е аз па да ти покажа щати където ни е 10 долара, ни е за 15 мин изпита, и за капак се паркира между коли?
                            Или пък такива където е позволено паркирането само на преден ход?
                            Е още малко ще ме изкараш ,че пиша небивалици!
                            може да има и такива щати. Аз давам личен пример за АZ
                            sigpic Alfasud/156 1.8ex
                            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Working...
                            X