Известие

Collapse
No announcement yet.

Абе ние се майтапиме, ма май.........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Абе ние се майтапиме, ма май.........

насериоЗно отиват нещата

- Как ще се разреши проблемът със старите коли у нас при приемането ни в ЕС - недоброто качество на техническите прегледи, през които минават и липсата на проверки за емисиите изгорели газове?
    - Мисля, че много скоро ще бъдем принудени да затегнем контрола и първите крачки вече са направени. Министерството на транспорта вече е закупило първите мобилни лаборатории, които ще могат да измерват основните параметри на автомобилите на пътя и след това ще сравняват с отразените в протоколите за технически преглед в лицензираните пунктове. Много от тези пунктове не само ще загубят правата си да извършват такива прегледи, но ще се търси и съдебна отговорност ... Постепенно нещата ще си дойдат на място, но хората в България за съжаление ще платят за унищожаването на негодните и скъпи за поддръжка автомобили с изчерпан ресурс.

Че кво лошо има ? Ще намалеят малко отпадъците по улиците
    147 1.6 TS

Comment

Още един начин някой да иска пари на ръка по улиците
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

крайно време е някакъв контрол... не може да пръскам стотици левове за подръжката на моя автомобил и в следващия момент някои идиот с неизпрвни спирачки да се вреже в мене....материалните щети се оправят а другите???
        Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
        EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
        EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Какви спирачки, какви неизправни коли. Те ще мерят само нивото на вредните газове. Нали се сещате някоя трошка с метанова уредба какви показатели ще даде. И да се скъсате няма да ги стигнете с кола работеща с български бензин. Щели да сравняват с написаното в протоколите от пунктовете. аз лично се съмнявам че някой изобщо ги пази тези протокили камоли да знае какво пише в тях. Пък и като си ходил на преглед преди 6 месеца сега колата ти може да е в съвсем друго състояние.
          Пак казвам от такива показни глупости на редовия участник в движението само му олеква джоба за сметка на разни хрантутници
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Re:

Първоначално публикувано от Alexanderbb
            Какви спирачки, какви неизправни коли. Те ще мерят само нивото на вредните газове. Нали се сещате някоя трошка с метанова уредба какви показатели ще даде. И да се скъсате няма да ги стигнете с кола работеща с български бензин. Щели да сравняват с написаното в протоколите от пунктовете. аз лично се съмнявам че някой изобщо ги пази тези протокили камоли да знае какво пише в тях. Пък и като си ходил на преглед преди 6 месеца сега колата ти може да е в съвсем друго състояние.
            Пак казвам от такива показни глупости на редовия участник в движението само му олеква джоба за сметка на разни хрантутници
            И аз съм на същото мнение, прах в очите на хората меткат само :P
            sigpic
            === 75 1.8 T '86 ===
            === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Re:

Първоначално публикувано от Alexanderbb
              Кой па ти каза на тебе какво се мери и какво не се мери?Ето ти нормативна уредба на МТ-дръпни си Наредба 32 и по-специално методиката за техни4ески преглед на ППС!
              http://rta.government.bg/n_uredba.html
              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Аиде пък и ти. Мани я нормативната уредба. Нали си технически грамотен човек и сам можеш да си отговориш какво биха могли да ти прегледат на колата с апаратура побираща се в един бус.
                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

въпроса е не какво ще могат да прегледат в полеви условия а че ще се затегнат прегледите...сам се сети при полужение че можеш да си изгубиш лиценза за толкова доходен бизнес дали ще рискуваш да си сложиш печата на неизправен автомобил.....много ясно че това е само началото ама все пак е нещо и съм ЗА идеята....Автомобила ми е изправен и возя семейството си в безопасен автомобил....предпочитам и този който кара отсреща да е така

Comment

Да ама сутринтта докато седях в едно кафе на Пушкин се появиха три камиона като дадоха газ знаеш ли какво стана
                    Цигарата да бях налапал обратно нямаше да се задавим така.
                    Когато тях ги спретнат тогава да ми казва,че на моята виждаш ли нормите били с малко отгоре. А даже съм и с катализатор
                    1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                    2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                    1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

абе стига чели глупости бееее

кво ще направат на пункта????
                      ми аз като съм минал сичко е било ток и жица
                      иззизат от там - врът болтчето и колото излиза от нормите
                      е кво е виновен гтп-сервиза??

тези дивотии са само да разлайват кучетата
                      ай със здраве

мобилните като те спрат и рповерят че не си в нормете могат да те голобят или да ти дадат срок да си оправиш таралясника - никой не може д аспре от движение кола, която отговаря на наромите към датата на производство

демек москвича цапа много но е в нормите
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ще го мислим като дойде - кво сме взели да го умуваме сега - карайте си колите и си свиркайте.

Интересно като им покажа например на ония сравнителните си показания от газанализатор в Австрия например преди и след смяна на изпускателна генерация - дали техния ще съвпадне с този анализ.

А как ще мога да докажа че показателите които твърдят че са от моята кола са грешни - къде мога да отида да я замеря и да оборя това което те твърдят, ами те могат да искат да ми вземат някои кинт и да ми цитират показателите на предната трошка - аз като не разбирам от тяхната лаборатория подвижна , как ще си защитя интересите, как да се разпиша на нещо такова, как ще сме сигурни че не злоупотребяват, къде е закона и наредбата за прилагането му, къде са правилниците със изрично създадени процедури гарантиращи правата на водача - със създадени процедурни проверки и отговарящи на определени регламенти и на ИСО касаещо аминисретивния контрол.

Толкова много неща им липсват
                        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Мобилните лаборатории могат да ви измерят и колко са ви изгорели буталата и колко ви е паднал емаила от зъбите, така че не си мислете че с един бус немоа измерат у грешка голяма сте
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                            Мобилните лаборатории могат да ви измерят и колко са ви изгорели буталата и колко ви е паднал емаила от зъбите, така че не си мислете че с един бус немоа измерат у грешка голяма сте
                            А може ли да измерят дали ми фащат достатъчно задните спирачки, примерно?
                            Audi A6 & Alfa GTV

Comment

това се прави в пунктовете колега...макар че няма да се учудя ако измислят нещо и за това

Comment

Working...
                              X