Известие

Collapse
No announcement yet.

Ксенофобия - страх от чужденеца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ксенофобия - страх от чужденеца

Провокирах се от едни изказвания и се огледах!
    Това ще е първото от една поредица есета!
    Ще го нарека, просто:
    Адриан!
    Адриан беше, а и сега си е един циганин, твърде тъмнокож, за да го сбъркате и твърде кльощав, за да го зготвите. Беше висок, слаб, с щръкнали уши и ослепително бяла усмивка.
    Той се не виждаше в мъглата, ама зъбите му блестеха.
    ЦялотоЗРЧН разчиташе на него.
    Минаха години и трябваше да оправя някаква тур бина.
    Опряхме до валове, лагери и тн. но....
    Той се заинтересува и даде своя отговор.
    Турбината при тия обороти е в резонанс.
    Разговора се водеше в апартамента му и бях изненадан от библиотеката му.Книги по статика, динамика висша математика и прочие, бяха в пълно безредие.
    Явно ги ползваше наред.
    Освен това и книги на руски, немски и френски.
    Пак разбъркани и омазани!
    Шокирах се, но после го опознах!
    Та ако видите черен, ама много черен слаб циганин с големи уши, говорещ и пишещ на руски, френски, немски и прочие, да знаете, че е моят приятел Адриан!
    Българин на 100%
    То и жена му е учителка !
    Много хубава жена де!...
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Не смей да посягаш на жената на човека.
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Преди няколко години бившата ми шефка ми рече "От всяка прослойка има качествени хора, не съди прибързано от произхода им или убежденията им." И жената си е права от време на време се срещат чудесни хора.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Нямеше да го посна, ако не си заслужаваше!
        Цял завод се опираше на знанияте му.
        Дано все още е в БГ
        Прууф, не нога да му отнема женичката.
        Никой не може!
        Тя е друга история
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Хм, с жена ми сме спорили много пъти кое е по-важно: вафлата или целофана (опаковката)...
          Та аз вафли никога не си купувам като им гледам външния вид, друго е важно!
          (Тъй кат се замисля - то и аз не мязам многу на чиляк, ама съм пич иначе.. )
          166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
          x145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
            "От всяка прослойка има качествени хора
            Много вярно казано! Лошото е, че обикновено качествените търпят негативите натрупани към социалната им прослойка или етнос. Такъв е и случая с циганите. Сред тях най-вероятно има много свестни и интелигентни хора (както в разказа на Мордохай), но негативизма, който етноса им насажда пречи на свестните да бъдат признати безрезервно като такива.
            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

За съжаление има и много такива, които не заслужават и капка уважение. Работата е там, че няма значение дали си циганин, българин или каквото и да било...във всички случеи може човекът да бъде много начетен! Какво пък ние като сме българи да не би от нашите да няма боклуци...
              Познавам един циганин, които може да се похвали с много добри качества. Нещото което на мен ми направи впечатление е че е много честен, не е злобен и не пие, и не пуши! Евала на хора, които правят всичко възможно да бъдат нормални и начетени. Независимо от това към кой етнос спадат!
              In God we trust, all others pay cash.
              Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
              Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Не е ксенофобия това със циганите... но не ми се почва.
                Инак... всяко обобщение е погрешно, но парен каша духа
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Нормали цигани има, но са малко. Да раждат по 2 деца и да ходят на училище, иначе няма детски. А това, че човека знае и работи по честен начин БРАВО! Всички трябва да сме така. Жалко, че са ме възпитали добре, как ми се иска и аз да живея без да ми пука от нищо и за никой...
                  sigpic
                  ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                  0889 636 093

Comment

Прави сте- има образовани цигани, но те са не повече от 5%. Затова по- добре да подхождаш с предубеждение и когато се докажат, да им гласуваш доверие, отколкото обратното.

Вие знаете ли, че циганите са по- големи расисти и от Хитлер? За тях всичко що не е циганин не струва нищо. И за да си защитят прослойката ще без да се замислят ще ти светят маслото, ако се налага.
                    Lexus IS200

Comment

Нормално. Вика му се обратен расизъм/ксенофобия/ю нейм ит. Както се наблюдава и обратен снобизъм - да мислиш, че си по-сърдечен (примерно) от богатия.
                      Инициативата за справяне с такива проблеми задължително се поема от по-високо стоящия.
                      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                      Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                        Инициативата за справяне с такива проблеми задължително се поема от по-високо стоящия.
                        Това е абсолютно неработеща идея... не само в конкретния случай.
                        Инициативата се стартира от този който има проблем, инак чакай ти някой да проявява инциативи без да има полза.
                        И дочакваш инициативи за пари и власт... а не за решаване на проблеми.
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Да де. Кой има проблем - циганите, които не плащат ток, или ние, които им го плащаме?
                          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                          Roosevelt

Comment

Абе тая тема се завъртя лекинко и около булката на човека пък на нея никакво внимание не се обърна . Та мисълта ми е за другата история. Малко инфо ако може.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Е тва е интегриран циганин, дето само названието му е такова - имал е желание, и го е направил, без да чака някой да го интегрира.......другите не щат, и колкото да се опитват разни да го правят, няма да стане.........
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X