Известие

Collapse
No announcement yet.

коледа е?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• коледа е?

Темата е провокирана, от евтиният популизъм, който ни заливаха разни индивиди до скоро, свързан с интегрирането на малцинствата.

Та за това предлагам тези които навремето репортваха колегата и издействаха на колегата dimo наказание да ни покажат как се приобщават малцинствата

В тази връзка съм готов да финансирам, примерно, някой от радетелите на малцинствата да покани на гости за коледните или новогодишните празници, хора от малцинствата.
    За да ни покажат как да ги приобщим, или сме просто популисти?

П.П. всяка прилика с форумни герои е преднамерена

Кой е казал, че интеграция се прави по този начин?
    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
    Roosevelt

Comment

интеграция от Уикиречник Направо към: навигация, търсене озн. Обединяване, сливане, свързване в едно цяло Правилно различното мнение и обединяването срещу един е интеграция. Но дали обединяването срещу един, или обединението като единство за по-добро?

Comment

Айде аман от тая интеграция... тя е само начин да се пълнят нечии джобове.
        Това, че ние търпим да ни лъжат за да богатеят... не е проблем на циганите.
        Това, че има маргинални групи като цяло си е наш проблем, докато не проумеем и не пожелаем сериозно решение, хем ще ни скубят за интеграция, хем маргиналите ще ни мародерстват всякак.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          Айде аман от тая интеграция... тя е само начин да се пълнят нечии джобове.
          Това, че ние търпим да ни лъжат за да богатеят... не е проблем на циганите.
          Това, че има маргинални групи като цяло си е наш проблем, докато не проумеем и не пожелаем сериозно решение, хем ще ни скубят за интеграция, хем маргиналите ще ни мародерстват всякак.
          Да де, ама на всяко сериозно решение му викат дискриминация и расизъм. Защото едни хора - въпросните маргинали - ги кефи настоящото положение, а други хора правят едни пари от цялата работа.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

И какво значи, примиряваме се, навеждаме се и
            Да не би да не викнел някой...
            Маргиналите са лесни - кучето скача според тоягата.
            Ония дето дебелеят от "интеграция", те ще повикат... ама ако някой си свърши работата като хората, закона не могат надвика.
            Е гледахме го във френски вариант наскоро...

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

а защо ние трябва да ги интергрираме малцинствата?!? Не е ли редно те да се опитват да се интегрират сами? Или в демокрацията не е заложено основното правило, че по-голямата част от едно общество е водеща и че малцинството се съобразява с мнозинството? Пак ще запитам ако аз не си платя тока, водата, данъците, ако имам 5 фирми с общи задължения над 100 млн. лв към държавата, ако скачам на бой срещу полицаи и останалите граждани на принципа на глутницата какво ще стане? Малцинствата в БГ нямат желание да бъдат интегрирани, защото в момента притежават повече права.
              няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Щото иначе една сюрия тарикати няма да има от какво да дебелеят, за това ни се вменява задължението да интегрираме.
                И маргиналите са най-малко облагодетелстваните, от всичките тарикати по веригите.
                Да имат повече права на практика, но ония над тях по веригата, не само права... но и пари си правят.

А ние преживяме... или се

Comment

Не се интегрира това що не може да се интегрира. Когато малцинствата не искат, никой няма да успее насила да го направи това. А те няма повод да искат. Докато имат повече права отколкото задължения, и има кой да ем ги отстоява тези права, няма да искат. За сметка на това на останалите (тези които не се броят за малцинства) ще получават повече задължение за сметка на права и така ще има баланс със малцинствата.

За баланса ще се грижим ние, тези които не сме от малцинствата. Не смея да кажа, че сме болшинства, щото с тоя прираст до 20 години българите ще станат малцинство в собствената си държава. Тогава колко трудно ще ни стане, когато ще трябва да осигуряваме благото на "малцинствата"!!! Дупе да ни е яко. Предстоят интересни времена.
                  Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Аз сега разбирам, че Димо е наказан, че той е много толерантен колега и това си е простотия-наказанието му?!
                    Относно интеграцията- наистина това е пътя, но за нашето оскотяло общество, пътя е дълъг и труден, за да се стигне до там.Това е отношение на по развит индивид, към хора, които имат нужда от разбиране....Няма друг начин, ама не ми се говори по тая тема.Подчертавам, че общуването с цигани е опасно, има си и поговорки за това, български, какви ли не.., но не трябва да се отрича и разбирането към тези малцинства.Но когато всички, почти всички институции са абдикирали от този проблем, интеграциията е занаятие опасно или работа на мафиоти.
                    Димо определено не трябва да бъде наказан.Отделно е пълно с разни папагали, които спекулират с тая тема, обезценяват я, защото целта им не е интеграцията, а парите или празното словоблудство, популизъм и какво да го наречете.От което страдаме и ние обаче..
                    И само една реплика към мнения по горе-какво бе джанъм, правим ние, българите, като общество, против това, че циганите не си плащат сметките и тока??Същото, каквото правим и против неплащането на тока, данъците или далаверите на мутри и мафиоти, тоест нищо.Е ама и така не става.
                    Last edited by fred; d.m.y г., 20:44.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Колеги, кой и за какво е наказан се обсъжда на друго място. Нека уважаваме правилата на форума, за да може той да е добро място.
                      Но е някак популистко така да се твърди, че еди-кой-си добряк е наказан, без да се цитира ситуацията. Може да си е пич, но да е направил върховна глупост в даден момент. Не познавам ситуацията или не си спомням за какво става въпрос.

ПП Това от онзи раздел, за който има изрична бележка да не се изкарва информация от него ли е изтекло?
                      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                      Roosevelt

Comment

АЗ не знам за какво става дума, но Димо ми е в списъка с приятели и реагирам на това.Коментарите му са били винаги умерени и интелигентни, може и да е нагазил лука, ама ми се струва прекалено да бъде наказан.
                        Не че Пинки е бил некоректен и неточен.
                        sigpic

Comment

Пропрегледах за какво става въпрос и е по пост, който мисля аз бях репортнал. Има тема на правилното място. Ми да, и сега продължавам да твърдя, че са хора циганите и че няколкото точки, сложени на Димо са правилни, според мен. За конкретния случай. Една издънка, няколко точки без бан и всичко е наред. Би трябвало така да се процедира с всеки, който нарушава реда. Мен, теб, Димо, всички. Ако прекаляваме системно - бан.

Но нека помрънкам малко и аз. От модераторския изтича информация, която се ползва по кофти начин. Започва малко да ми писва рибата да подхваща кампании срещу мен и да се меси с недомлъвки. В друг раздел псува модераторите и пак всичко е наред. И после мрънка срещу двойни аршини. Прави ли се изобщо нещо по въпроса?
                          Roosevelt

Comment

Така е, колега аз принципно съм съгласен с теб и не смятам, че си некоректен и злоупотребяваш с правата си, но понже и Димо е коректнен, му слагам рамо за защита, същото бих направил и за теб.
                            Както и да е
                            sigpic

Comment

Моля придържайте се към темата.
                              Накaзания не се объсждат тук.
                              Last edited by Old Fox; d.m.y г., 11:41.
                              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Working...
                              X