Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнение за златно изделие!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнение за златно изделие!

Здравейте, мисля да си направя едно подараче по случай предстоящите ми празници и съм се спрял на едно ланче...плетката е избрана, ще бъде ръчна изработка, грамажа е оточнен около 27 грама ще е... Златото няма да е турско, че мн жълто, чак зеленее.
    Предлага ми майстора да го направи 7х4 халки, жълто (7), бяло (4). Видях изделията на тази фирма и се прилива мн добре златото, но немога да си представя това изделие как ще изглежда. Иска ми се да има само леко да се загатва бялото от близо, да не е водещо, нито да има рязка граница между двете. И въпроса ми е дали тази комбинация е добра, и дали не е по-добре да е само жълто златото!?!?!
    Плетката е нещо като навързани халки по мн интересен начин, красиво е! Моля за съвети от компетентни или златари! Благодаря Ви!

п.с. Фирмата има мн медали, и някакъв скорошен от Пловдивски панаир!
    Ключ, вече е решено
    Last edited by rusiq86; d.m.y г., 23:50.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

правопис

Когато имаш намерение да си сложиш ланец 27 грама на врата, трябва поне да знаеш, че се пише "хАлка", а не "хълка" и "панаИр", а не "панайр". Иначе става на свинче звънче и не е ясно на какво от горе тези неща се учат във втори-трети клас.

И един съвет от мен, да не пропуснеш и обички и гривничка! За да си по-достолепен кавалер!

Нищо лично, просто очевадни грешки!

Comment

Е от това нямаше нужда, като казвам 27, е съвсем скромно, не е голямо, просто не е кухо изделието!! Както и да е, за гривни не обичам такива неща...но мнението ама хич не е по темата!!!!!!!!
      sigpic

Comment

И аз ще се съглася, че не е по темата това мнение. И моето не е, ама не се сдържах просто. Какво искаш да загатнеш, колежке, с твоя пост - че не са на мода златните накити или че не трябва мъжете да се кичим с тях? Аз също съм неразделен с един златен ланец, защото примерно има голяма сантиментална стойност за мен. Да търся и аз обички или направо златно чене да си направя?
        Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
        Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
        Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
        Alfa Romeo 146 ti

Comment

Виждам, че колегата е решил вече. Поздравления за избора, много е правилен и освен подарък е добра инвестиция на пари.. от златото се печели! - това по темата! Колежке, ние не сме на изпит толкова можем толкова пишем, а и не е нужно да си с отлична диплома по българска фиология за да носиш 27 грама ланец. Нищо лично, но мнението ти е като на свинче звънче..

Comment

Баце сега трябва да си чистя клавиатурата от слюнки, немога се запра !
            Нито ще слагам гривна, нито обички, нито пръстени, нито каквото и да е било друго...просто ми харесва това. Не смятам нито, че ще е кич. Изделието не е кухо, а плътно, и няма да изглежда грубо.
            Имам повод, и заделени средства, направих доста неща по колата, в нас ремонтче, време е да обърна малко внимание на себе си. Не харесвам сребро!
            Немога да разбера какви свинчета, все съм си мислел, че не приличам на такъв, но знае ли човек...Мерси за натъкването на грешките, но вече беше свършено по по-достоен начин от колега. Няма да проверявам постовете си по няколко пъти, за да удовлетворя някой член на литературен клуб.

Дано не Ви убидя, не целя това, просто едва ли до такава степен Ви провокирах, за да получа подобен отг. За да нося благороден метал, трябва да не допускам една правописна грешка ли, това ли намеквате!! В противен случай не съм достоен...Мисля трудно ще разберете колко ми е интелектуалния багаж от форум...др е въпроса че на бг пиша единствено тук и нямам навика да си чета пет пъти преди да го поста, просто има и др важни неща! Стараем се!!
            Ако нямате мнение по темата, моля да запазите компетентното такова за Вас самата!
            Весели празници, за мен май няма да са мн. весели, щом ме оприличават на четериного!

п.с. Плетката е доста здрава, ще ми го направят по поръчка до седмица. Нещо различно е. Реших да не рискувам, мисля че не на всяка такава и отива комбинация от бяло и жълто. Предпочетох само жълто. Ще ми го изработи Бг фирма. Златото е от България, не е турско, за мен то мн жълтее (въпрос на вкус разбира се).
            Весели празници на всички...ако темата е отворена ще предоставя снимка на една дива свиня с колие!
            Благодаря на колегите!
            Last edited by rusiq86; d.m.y г., 01:15.
            sigpic

Comment

Бичи айляк братле
              Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Мисля, че решението за такъв подарък е много добро Само дето не успях да разбера точно как ще изглежда, но както и да е. То май колегата сам не знае Иначе лично на мен повече ми харесва комбинацията на бяло и жълто злато, но много зависи от модела и плетката дали ще се комбинират добре - така че щом не си видял как ще изглежда, правилно си решил да е само жълто.
                И да събираш парички за обеци и гривна за другата година
                Only the best is good enough!
                Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16v '03
                ex: Alfa Romeo 146ti '99

Comment

Плетката няма име, видях я как изглежда изцяло жълто, но в комбинация просто я нямаше...
                  След разговор с дизайнера, взех решение да е жълто , с еднородни на големина и форма съставки е и не би й отивало два цвята...ще изглежда отсечено. Ще покажа снимка на готовото изделие, като пристигне др седмица!
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                    Баце сега трябва да си чистя клавиатурата от слюнки, немога се запра !
                    Нито ще слагам гривна, нито обички, нито пръстени, нито каквото и да е било друго...просто ми харесва това. Не смятам нито, че ще е кич. Изделието не е кухо, а плътно, и няма да изглежда грубо.
                    Имам повод, и заделени средства, направих доста неща по колата, в нас ремонтче, време е да обърна малко внимание на себе си. Не харесвам сребро!
                    Немога да разбера какви свинчета, все съм си мислел, че не приличам на такъв, но знае ли човек...Мерси за натъкването на грешките, но вече беше свършено по по-достоен начин от колега. Няма да проверявам постовете си по няколко пъти, за да удовлетворя някой член на литературен клуб.

п.с. Плетката е доста здрава, ще ми го направят по поръчка до седмица. Нещо различно е. Реших да не рискувам, мисля че не на всяка такава и отива комбинация от бяло и жълто. Предпочетох само жълто. Ще ми го изработи Бг фирма. Златото е от България, не е турско, за мен то мн жълтее (въпрос на вкус разбира се).
                    Весели празници на всички...ако темата е отворена ще предоставя снимка на една дива свиня с колие!
                    Благодаря на колегите!
                    Здравей колега!Чак сега ти видях темата нямах време да влизам във форума.По добре че си решил да е само жълто.Незнам дали ти казаха но много зависи как ти го правят бялото злато,защото след време ще си смени цвета или даже може отдоло да се покаже жълтото.Незнам къде и коя фирма ще ти го прави но цвета могат предварително да ти го направят и не зависи дали златото е българско,турско или друго.Важното е карата да е поне 14(585).И как златото ще е българско.Те това злато са го купили от други клиенти които може преди това да са си го купували от Италия или Турция.Това че ще ти го изработят тука не значи че златото ще е от България, а и това няма никакво значение.Ако са го купували от банка на 99% е Швейцарско.И един съвет щом ще го правиш един цвят ги питай да ти покажат примерно как ще изглежда ако ти матират няколко елемента от плетката.Стои по добре(лично мнение).Ако те интересува нещо питай на лични.Поздрави!
                    алфа 156 1.8тс16v

Comment

Фирмата е Асто Голд,
                      - Златен медал и Диплом от Международен панаир Пловдив
                      за Технология за производство на синджири и гривни.

Ще постна снимка на много сходна плетка. Решено е да е плътно, без бяло или матово. Очаквам го в сряда да е при мен.
                      Златото което използват е 14к, проба 585. Не е турско, не хо харесвам зарадия характериният жълро-зелен цвят.
                      Видях изделия от фирмата на живо, останах очарован, просто са мн мн красиви, и немогат да се сравнят с каталога
                      Дължина на колието 55см, тегло около 26-28 гр. Поради еднаквата големина на елементите реших да е само жълто, за да не се получи отсякано. Мн е сходна плетката с това което исках да ми направят.
                      Attached Files
                      Last edited by rusiq86; d.m.y г., 15:53.
                      sigpic

Comment

Ok.Важното е на теб да ти хареса.Хубав е модела.Като го вземеш качи някоя снимка да го видим в завършен вид.
                        алфа 156 1.8тс16v

Comment

Пристигна новата придобивка, мн ми харесва, станала е прекрасна, изцяло в жълто:
                          Attached Files
                          sigpic

Comment

Честита да ти е колега
                            Тая тема изначално отиде по дяволите, смятам и е време за катинара.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                            X