Известие

Collapse
No announcement yet.

Молба за правен съвет

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
    Ам аз понеже освен, че съм го чел, имам и практически опит с този закон, та затва и се осмелявам да се обадя.

Пак да попитам

- наематели или собственици?
    - на база на какво ви искат пари? Решние на ОС или?
    - ако е решение - къде е протокола от него?
    - това събрание, на което е взето решението, свикано ли е по надлежния ред с предватилена покана и прочее?
    -собственик съм ,да
    -на база коментар и нещо като решение на ОС(казвам нещо като, защото по-скоро обсъждахме искат ли или не искат асансьор.Спорихме, опитваха се да му убеждават, че независимо от това, че не искам и не ми трябва асансьор, трябва да си платя.Ей такива неща.Дори не помня да е имало гласуване.
    -протокол не съм виждала никога
    -да, с предварителна покана е, имаше известие 10-тина дена преди това, залепено на входа

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
    Втора национална среща на 155

Comment

Има изисквания за кворум в % - изобщо трябва да се захване един човек, който да гони яко и да държи връзка с Общината.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Така:

- ако има решение на ОС, искаш не искаш плащаш.
        - протокол ако няма, решение няма. Протоколът трябва да е подписан от всички присъствали.
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Така:

- ако има решение на ОС, искаш не искаш плащаш.
          - протокол ако няма, решение няма. Протоколът трябва да е подписан от всички присъствали.
          Със сигурност никой не е искал подписите ни, следователно не сме и виждали подобен протокол.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91

Comment

То може и без вашите подписи, реално, стига да има кворум.
            Но така или иначе трябва да ви предстовят протокол от ОС с решения, на базата на който да събират пари.

Comment

То може и без вашите подписи, реално, стига да има кворум.
              Но така или иначе трябва да ви предстовят протокол от ОС с решения, на базата на който да събират пари.
              Нищо не ни е предоставено.

Comment

Еми докато не ви го предоставят не си и помисляте да плащате.
                Ако ви предоставят вече трябва да се провери дали това дето са ви дали има правна сила.

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                  Нищо не ни е предоставено.
                  Явно трябва да се захванете вие, защото сте най-заинтересовани.
                  При една добра организация и дисциплина може да се направи блокчето като кукла с пари от европейски фондове.
                  sigpic

Comment

Алекс, в петък ще мога да пиша повече, че сега съм затънал в бумащина. Може и на скайп.
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Днес проверих, в протокола от въпросното и единствено общо събрание за входа има записано само гласуване за избор на -управител, касиер и контролоьор на входа.
                      А също така сме гласували и по 5 лв на месец за осветление и чистачка, друго абсолютно нищо не сме гласували и следователно не е записано в никакъв протокол.

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                        Днес проверих, в протокола от въпросното и единствено общо събрание за входа има записано само гласуване за избор на -управител, касиер и контролоьор на входа.
                        А също така сме гласували и по 5 лв на месец за осветление и чистачка, друго абсолютно нищо не сме гласували и следователно не е записано в никакъв протокол.
                        Струва ми се, че ако някой от вас подхване управлението, ще се промени ситуацията. Необходим е настойчив човек с опит в контактите с хората и да му сече пипето.
                        sigpic

Comment

Казус!

Значи:
                          1.Протоколът от общо събрание на живущите е задължителен и напълно достъпен за всеки!
                          2.Протоколът трябва да съдържа освен справка за състоянието на кворума така и решението на събранието с посочване на броя "за" или "против", това решение!
                          3.Средствата за ремонт на общи помещения като коридори стълбища,покриви, асансьори, сервизни помещения и тем подобни се заплаща от всички собственници, като % на плащане може да е различен в зависимост от ползването им , като това е обект на допълнително договаряне, залегнало в протокола от решението на ОС.
                          До колкото разбирам във вашия случай дори и да има протокол от решение вие имате претенции за това, 1-ви и 2-ри етажи, че не ползват асансьора ! Но по смисъла на този закон независимо от това ще се наложи да платите , но може да се договорите на събранието вашата сума да е пропорционално по-малка !
                          И при нас имаше разногласия и взехме решение всички да плащат по равно и...така!
                          Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Или би могло да бъде по процента на идеалните части от общите части на сградата.
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Или би могло да бъде по процента на идеалните части от общите части на сградата.
                              Tова е съгласно споменатия вече ЗУЕС, но пак според него закупуването на асансьор не попада в графата "належащи" или "текущи" ремонти - съответно не би трябвало да се тълкува като задължително събирането на пари от всички. Но точно тоя казус не ми е ясен, и затова търся помощ ...
                              155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                              Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                                Tова е съгласно споменатия вече ЗУЕС, но пак според него закупуването на асансьор не попада в графата "належащи" или "текущи" ремонти - съответно не би трябвало да се тълкува като задължително събирането на пари от всички. Но точно тоя казус не ми е ясен, и затова търся помощ ...
                                Да, поставянето на асансьор се води за "подобрение".
                                По тая логика съседите от горните етажи може да поискат подобрение с поставянето на златни парапети и диамантени лампиони по стълбището и да кажат -до 30 март, всичи да съберат по 2000 лв за това.
                                Това значи ли, че аз пак трябва да се бръкна за нуждите, капризите и прищявките на всеки?
                                Е някак си никак не го разбирам това.
                                За мен наличието на асансьор е екстра и който иска да му е луксозно и екстренно, да си плаща, а не аз да плащам за това някой да си превозва дебелия задник нагоре надолу, допринасяйки за още по-прогресивното му дебелеене по този начин....без извинение
                                Last edited by milenamr; d.m.y г., 00:53.

Comment

Working...
                                X