Известие

Collapse
No announcement yet.

Молба за правен съвет

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

щом сградата е над 4 етажа,асансьора си е задължителен , обща част е и не е никаква екстра,а необходимост. когато се събират пари за него,всички трябва да дадат,а които иска -да го ползва после, въпреки че да не се ползва е кощунство щото е в гаранция. по същата логика ,хората от последния етаж могат да кажат че няма да плащат за чистачка щото при тях най-малко се цапа стълбището. или тия от първия , да не искат да плащат за ремонт на покрива или за стълбищното осветление. той за това е измислен тоя закон. каквото и да става в общите части,то засяга всички живущи.
    варианта е да убедите хората, че ремонта на покрива е по-належащ и да искате още оферти за асансьора докато забравят за тая работа.
    точка

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Сета чакам да умре една бабичка и вече ще имаме мнозинство.
      Мисля че добре те разбирам, само дето при нас са по 2 бабички на етаж, останалата половина са неграмотни(хора които за училище само са чували), дали има 1-2 семейства, с които може да се води цивилизована комуникация.
      Думата мнозинство за нас е на светлинни години....
      Но в цялата тази работа най-много ме дразни, че заради покрива и течовете, блока може да се разпадне (в най-добрия случай), а в най-лошия от гръмването на инсталацията да пострада някой(а дори и всички) и на никой не му дреме за това.
      Като завали дъжд, слагат си легените за да не се превръщат апартаментите в басейн и всеки се затваря в черупката си .
      Ние с Алекс сме единствените, които най-малко от 6 месеца постоянно ги ръчкаме за този ремонт и всеки се услушва, вдига рамене и не му пука.
      А иначе асансьор ще ми слагат.
      Пълен абсурд просто

---------- Post added at 11:47 ---------- Previous post was at 11:44 ----------

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
      щом сградата е над 4 етажа,асансьора си е задължителен , обща част е и не е никаква екстра,а необходимост. ...
      Сградата не е на 4 етажа, а на 8.
      И не можеш да ме убедиш, че е кощунство да не ползвам нещо, което съм преценила, че не ми е необходимо.
      Точно на обратното мнение съм, кощунство е за 3 реда стълби да се тътриш в асансьор.
      Но всичко си е въпрос на разбиране.
      Alfa_user го написал най-точно.Но, както и да е.
      Благдоаря ви за мнението, ще се консултираме следващата седмица с юрист и дано тогава нещата да са по-изяснени.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
      Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
        Мисля че добре те разбирам, само дето при нас са по 2 бабички на етаж, останалата половина са неграмотни(хора които за училище само са чували), дали има 1-2 семейства, с които може да се води цивилизована комуникация.
        Думата мнозинство за нас е на светлинни години....
        Но в цялата тази работа най-много ме дразни, че заради покрива и течовете, блока може да се разпадне (в най-добрия случай), а в най-лошия от гръмването на инсталацията да пострада някой(а дори и всички) и на никой не му дреме за това.
        Като завали дъжд, слагат си легените за да не се превръщат апартаментите в басейн и всеки се затваря в черупката си .
        Ние с Алекс сме единствените, които най-малко от 6 месеца постоянно ги ръчкаме за този ремонт и всеки се услушва, вдига рамене и не му пука.
        А иначе асансьор ще ми слагат.
        Пълен абсурд просто
        Естествено, че когато започне да се руши една сграда почти винаги бедите идват от покрива и това е най-належащия проблем, но ако ремонта зависи от асансьора по-добре да се направят двете, но се съмнявам, че асаньора е само оправдание за тях.
        Аз също съм се интересувал отдавна по тези въпроси - има опция да го извършиш за своя сметка, като преди това пускаш разни покани и след това да съдиш съседите, но това много трудно ще мине през съда и не трябва да разчиташ.
        Според мен решението е относителното мнозинство, подплатено с подписи.
        Last edited by old alfist; d.m.y г., 12:12.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение

Сградата не е на 4 етажа, а на 8.
          И не можеш да ме убедиш, че е кощунство да не ползвам нещо, което съм преценила, че не ми е необходимо.
          Точно на обратното мнение съм, кощунство е за 3 реда стълби да се тътриш в асансьор.
          Но всичко си е въпрос на разбиране.
          Alfa_user го написал най-точно.Но, както и да е.
          Благдоаря ви за мнението, ще се консултираме следващата седмица с юрист и дано тогава нещата да са по-изяснени.
          знам как стоят нещата в един вход и не се опитвам да те убедя в каквото и да е. тоя който е измислил кооперациите, доста е вярвал в доброто у хората.
          както и да е, тая сграда е въведена в експлоатация с монтиран асансьор. тоя който го е демонтирал е извършил престъпление , същото правите и вие като не ремонтирате тая обща част. някоя пенсия от последния етаж ако се хлъзне в банята и си счупи таза и дойдат парамедиците, обясни им на тях че трябва да се катерят до 8-мия етаж и после да смъкнат пострадалия по стълбите , щото до вас има само 3 стъпала. не е правилно,нали.
          натискайте домоуправителя за покрива,така че асансьора да остане на заден план.
          точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            натискайте домоуправителя за покрива,така че асансьора да остане на заден план.
            Ние от 6 месеца го натискаме, но явно с натискане няма да стане
            Не всичко става с натискане

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
            Втора национална среща на 155

Comment

...
              Last edited by Alfa User; d.m.y г., 13:33. Основание: редакция
              155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
              Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Махнах глупостите, моля придържайте се към темата и добрия тон.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                X