Колеги, ще пътувам на 30-ти към Златоград. Искам да ви попитам кой път ще е най-добре да използвам? Имам хубави зимни гуми, но не и вериги (нито място за тях между гумата и калника). Според мен през Кърджали ще е по-добре, че не се минава през планината, но пътя през Смолян бил по-хубав.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Път от София до Златоград зимата
Collapse
X
-
Колега, пътят през Кърджали - Джебел - Златоград е по-добър и с по-малко завои. Но това, че нямаш място за едни вериги в колата е доста странно, все пак не са от най-обемистите товари. Според мен намери начин да ги хвърлиш някъде в колата.Поздрави.Last edited by mdterziev; d.m.y г., 11:36."Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."
Alfa Romeo 145 1.3 '95
-
Колегата казва, че няма място за вериги между гумата и калника! Разбирам го и при мен е така, само текстилни влизат, но цената им е по-висока от обикновените.
Ако си с добри зимни гуми тръгвай смело, но внимателно. Успех!
ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Здравей!
Моята препоръка е следната:
София - по магистрала "Тракия" до околовръстното на Пловдив (гониш табелата Свиленград, не Пловдив/Смолян). Продължаваш по пътя за Свиленград, до с. Горски Извор. Там се отбиваш надясно към с. Минерални бани и следваш табелите за гр. Кърджали. Влезеш ли в Кърджали, прекосяваш града все направо и следваш табелите за гр. Джебел, а след това и табелите за Златоград.
Смятам, че този път е най-удачния. Не се налага да прекосяваш планихски проходи, нито да слаломираш по остри завои. А и настилката е що годе прилична.
Лек път!
П.П.
Ако все пак имаш някакви затруднения (надявам се да нямаш де), можеш да ме потърсиш на мобилния - 0899 99 23 14.AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Comment
-
Пътя през Ардино и Джебел е разбира се много по-равен и прав, ама какво ходене ще е до Златоград, ако не минеш през Чепеларе;Рожен или Пампорово, после спускането до Смолян, пътя до Мадан, през Рудозем и идиотското Печинско!
Минеш ли от там, няма начин да не го помниш цял живот!
Има и друго!
По пътя през Смолян, няма участък, където да закъсаш сериозно.
Помощ ще получиш навсякъде.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Ходих и се върнах без пробеми. Минах по пътя през Горски Извор - Минерални Бани - Джебел - Златоград. Нямаше никакъв сняг - пътя е приемлив (на няколко места има дупки по 6-7 см дълбоки, но се заобикалят), но беше добре почистен. Не се наложи да използвам веригите.Subaru Legacy 3.0R
Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
sigpic
Comment
Comment